Aegon nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/09/2005 08:28
Fractie interim-dividend 2005 AEGON N.V. vastgesteld op 1/50.
Op 11 augustus 2005 heeft AEGON N.V. een interim-dividend vastgesteld over het boekjaar 2005, waarbij aandeelhouders de keuze werd gegeven om het interim-dividend uitgekeerd te krijgen in contanten dan wel in aandelen.

Het interim-dividend in contanten is EUR 0,22 per gewoon aandeel van EUR 0,12 nominaal en wordt vanaf 23 september 2005 betaalbaar gesteld.

Aandeelhouders die gekozen hebben voor een interim-dividend in aandelen zullen een aandelenfractie van 1/50 per gewoon aandeel ontvangen. De stockfractie is bepaald aan de hand van de gemiddelde koers op Euronext Amsterdam in de periode van 13 tot en met

19 september 2005 en vertegenwoordigt een 5,8% hogere waarde dan het dividend in contanten. AEGON’s Transfer Agent in de Verenigde Staten, Citibank, zal contact opnemen met houders van New York aandelen AEGON N.V.

AEGON N.V. SLUIT GESYNDICEERDE KREDIETFACILITEIT AF VAN USD 5 MILJARD

Den Haag, September 19, 2005 – AEGON N.V. heeft een kredietfaciliteit van USD 5 miljard afgesloten met een syndicaat van internationale banken onder leiding van Bank of America, Barclays, BNP Paribas and HSBC. De faciliteit heeft een looptijd van vijf jaar en kan twee keer met één jaar worden verlengd. De faciliteit is gesplitst in een doorlopend krediet van USD 3 miljard en een letter of credit faciliteit van USD 2 miljard.

Met de nieuwe faciliteit worden bestaande bilaterale letter of credit overeenkomsten en doorlopende kredietovereenkomsten deels geherfinancierd. De nieuwe faciliteit zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL