AEGON neemt nationwide Polen over.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/06/2005 08:20
AEGON heeft overeenstemming bereikt met Nationwide Insurance Company over de verwerving van 100% van de aandelen Nationwide Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie S.A. (Nationwide Polen). Het bedrag van deze acquisitie wordt niet bekendgemaakt. De acquisitie moet nog worden goedgekeurd door de Poolse verzekeringstoezichthouder en de mededingingsautoriteiten. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2005 worden afgerond.

Met deze acquisitie verwerft AEGON een sterke positie op de Poolse levensverzekeringsmarkt. Nationwide Polen is marktleider op het gebied van unit-linked koopsomproducten, met een leidende positie in het hogere inkomenssegment. Gemeten naar brutopremies neemt de onderneming op de Poolse levensverzekeringsmarkt de vijfde plaats in.

Nationwide Polen had ultimo 2004 PLN 968 miljoen (EUR 237 miljoen) aan activa en behaalde een bruto-premieomzet van PLN 641 miljoen (EUR 157 miljoen). Na de overname zal de onderneming verder gaan onder de naam AEGON Polen.

AEGON verwacht met de huidige strategie van het bedrijf een aanzienlijke verdere groei te kunnen realiseren op de Poolse levensverzekerings- en pensioenmarkten. Daarnaast wordt uitbreiding verwacht van de distributiemogelijkheden via partnerbanken, tussenpersonen en loondienstagenten.

"Het betreden van de Poolse markt past in de strategie van AEGON om verder uit te breiden in de Centraal- en Oost-Europese regio", aldus AEGON’s voorzitter van de Raad van Bestuur Don Shepard. "We zijn verheugd dat we onze expertise kunnen inzetten om met levensverzekeringen en spaarproducten tegemoet te komen aan de behoeften van de Poolse burgers."

De huidige CEO van Nationwide Polen, Michal Biedzki, zal deze rol blijven vervullen bij AEGON Polen. "Het bestuur van Nationwide Polen is zeer verheugd met AEGON als sterke en stabiele moedermaatschappij. We zijn ervan overtuigd dat met deze stap de lange termijn ontwikkeling van de onderneming in bestaande en nieuwe marktsegmenten wordt gewaarborgd", aldus Michal Biedzki.

AEGON heeft dr. Gábor Kepecs, CEO van AEGON Hongarije, tevens benoemd tot CEO van AEGON Centraal- en Oost-Europa. In deze functie wordt hij verantwoordelijk voor AEGON’s verzekerings- en pensioenactiviteiten in Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Polen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL