Aegon komt weer in rustig vaarwater na deal met Dexia.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/02/2005 16:11
Aegon komt na het deal met Dexia weer in rustig vaarwater en dat is goed nieuws voor beleggers. Daarom zijn wij (red.) met de modelportefeuille in Aegon gestapt. De beleggers die met de Laese affaires geld hebben verloren zullen aan de tafel komen met de heer Duisenberg, oud bestuurder van de Nederlandse Bank. Toch heeft deze oplossing (?) twee kanten, ten 1e, misschien is het product te mooi voorgehouden aan de particuliere belegger. Ten 2e, hadden zij ook problemen gemaakt als de beurzen wel waren gestegen?
Wij kregen in die tijd ook vragen over de lease en het "leek" allemaal zo mooi, maar wij hadden "een antwoord", als beleggen zo eenvoudig was, dan hadden wij hier niet meer in Nederland gezeten, maar waren wij in een mooi warm land.
In beleggen zit "altijd" risico en dat is eigenlijk in het hele leven.
Toch zijn wij nu in Aegon gestapt, want Aegon heeft op haar broek gehad de afgelopen jaren. Koersen van in de EUR 30 stonden op de borden in de jaren 2001 en en begin 2002. a.s. Maart de derde komen de cijfers van Aegon en die hebben al laten weten dat de winst 2004 in de richting van EUR 1,6 miljard zit. Wat onze redactie op viel was de "opgeluchte" manier waarmee de Aegon top naar buiten kwam. Betere beleggingsresultaten en vooral in het 4e kwartaal 2004, zullen het resultaat steunen, maar ook een basis zijn voor de toekomst.
Hoeveel is daar de afgelopen jaren niet op afgeschreven door alle financiele instellingen/pensioenfondsen, ING, Fortis en noem maar op. Deze afschrijvingen, lijken nu weer bijschrijvingen te worden en dat met de "finale kwijting" bij Aegon zette het licht voor een instap op groen. Wij hadden na de daling tot ruim onder de EUR 10, het fonds al op een kopen gezet. De claim/afkoopsom is een aderlating, maar het onvoorspelbare is uit de lucht en dat geeft weer "lucht" voor een rustig begin voor een nieuwe start.
Hier nog even de hoofdpunten van de eerste 9 maanden 2004;

ALLE BELANGRIJKE LANDENUNITS HEBBEN AAN DE STERKE WINSTGROEI BIJGEDRAGEN
WINST VÓÓR GEREALISEERDE WINSTEN EN VERLIEZEN OP AANDELEN EN VASTGOED IS MET 36% GESTEGEN TOT EUR 1.378 MILJOEN (46% op basis van constante wisselkoersen)
NETTOWINST IS GESTEGEN TOT EUR 1.238 MILJOEN VERGELEKEN MET EUR 764 MILJOEN IN 2003
INKOMSTEN GENERERENDE BELEGGINGEN ZIJN MET 8% GESTEGEN TOT EUR 306 MILJARD TEN OPZICHTE VAN BEGIN 2004

A.S 3 maart kan de bestuursvoorzitter van Aegon het geschonden vertrouwen weer wat kleur en vertrouwen geven.
Vooral de term bij de 9 maanden cijfers, "alle belangrijke landenunits hebben bijgedragen", heeft nu een meerwaarde gekregen.
De koers kan erop vooruit gaan lopen!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL