Op 'de bank' zit je goed voor ca. 5 procent aan rendement.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/02/2005 13:26
De cijfers van de ABN AMRO bank vinden wij een belegging waard. Waar zit je zo rustig met een rendement van ca. 5% (ligt boven de fiscale norm van 4%), als bij "de bank"?
Een winst per aandeel van EUR 2,45 en een dividend van EUR 1,-- daar mag je mee thuiskomen. Haar dochter Bouwfonds heeft vorig jaar 37% meer winst geboekt dan het jaar daarvoor. De hypotheek- en vastgoedgigant verwacht dat de nettowinst in 2005 gelijk of hoger zal zijn dan die over 2004, mits de economische omstandigheden niet verder verslechteren. Wat wil je nog meer en de hypotheekportefeuille van het Bouwfonds groeide van 25,3 miljard euro in 2003 naar 27,5 miljard euro eind 2004.
Wel moste de heer Rijkman Groenink toegeven dat zijn streven bij de "peer group" top 5 te komen, een brug te ver is. Maar dat de heer groenink negatief was over zijn bedrijf kan hem dus niet verweten worden.
Zeggen cijfers nu zoveel? Ja, zal de belegger zeggen, maar wij van de redactie zien de laatste jaren, dat het "sentiment" het wint van de cijfers en dat bleek gisteren bij deze bank. Goede cijfers en een negatief sentiment en daar moet je als belegger dan doorheen "prikken". Laat een ander maar kletsen en laat de koers maar even dalen, dan kan je een aandeel met goede kansen en een rendement van ca. 5% inslaan.
Ook de bank zal weer naar haar klienten gaan kijken en ze proberen beter te behandelen, want daar schort het bij alle banken aan.
Alas er weer een bank komt die services in haar "vaandel" heeft staan, dan staan de rijen wachtende tot diep in de nacht voor de deur om er een rekening te openen.
Als de ABN AMRO daar wat sneller mee is dan haar concurrenten, dan zit je bij de bank niet alleen goed, maar je voelt je ook bij de bank op je gemak.
Dan mag de "dienstverlening" ook iets meer kosten, maar dan krijg je waar voor je geld en voor wat, hoort wat!
Wij van de redactie XEA.nl blijven het een koopwaardig fonds vinden, ook op deze koers van ca. 20-21 euro. In dit fonds kan je rustig in/op blijven zitten en geen zorgen over, is mijn geld wel veilig belegd!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL