Fortis, RBS en Santander doen bod op ABN AMRO gestand

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/10/2007 17:25
In vervolg op hun aankondiging van 8 oktober 2007, hebben Fortis, RBS en Santander (samen de "Banken") en RFS Holdings het bod op de gewone aandelen ABN AMRO en de ABN AMRO American Depository Shares (het "Bod op Gewone Aandelen") alsmede het bod op Voorheen Converteerbare Preferente Aandelen ABN AMRO (het "Bod op Preferente Aandelen", en, samen met het Bod op Gewone Aandelen, de "Biedingen") gestand gedaan. Betaling en levering vinden plaats op 17 oktober 2007.
Conform de geldende biedingsregels in Nederland kondigen de Banken een aanvullende aanmeldingstermijn aan om houders van gewone aandelen ABN AMRO, ABN AMRO American Depository Shares (ADS's) en Voorheen Converteerbare Preferente Aandelen ABN AMRO (samen "Aandeelhouders ABN AMRO") die de Biedingen nog niet hebben geaccepteerd, in de gelegenheid te stellen om gewone aandelen ABN AMRO, ABN AMRO ADS's en Voorheen Converteerbare Preferente Aandelen ABN AMRO (samen "Aandelen ABN AMRO") aan te melden.
Nadere gegevens over de na-aanmeldingstermijn vindt u hieronder. Aandeelhouders ABN AMRO die de Biedingen nog niet hebben geaccepteerd, worden door de Banken aangemoedigd om dit zo snel mogelijk te doen.
Acceptatie
Tot nu toe zijn er in het kader van het Bod op Gewone Aandelen 1.590.342.964 gewone aandelen ABN AMRO aangemeld (inclusief aandelen onderliggend aan 35.341.532 ABN AMRO American Depository Shares) of worden door de Banken aan RFS Holdings bijgedragen. Deze vertegenwoordigen circa 86% van de gewone aandelen ABN AMRO.
3,093,822 ABN AMRO ADS's (opgenomen in de bovengenoemde aantallen) zijn onderhevig aan kennisgeving van de gegarandeerde leveringstermijn in de Verenigde Staten en zijn buiten beschouwing gelaten bij de bepaling van voldoening aan de minimumvoorwaarde voor acceptatie; 3,993,620 ABN AMRO ADS's waren voorheen onderhevig aan kennisgeving van de gegarandeerde leveringstermijn in de Verenigde Staten maar zijn dat niet meer, en zijn nog altijd opgenomen in de bovengenoemde aantallen. De kennisgeving van de gegarandeerde leveringstermijn in de Verenigde Staten loopt af om 15 uur (Amsterdamse tijd) / 9 uur (New Yorkse tijd) op woensdag 10 oktober.
Betaling
Onder de voorwaarden van het Bod op Gewone Aandelen vindt op 17 oktober 2007 betaling plaats van €35,60 in contanten en 0,296 nieuwe gewone aandelen RBS aan houders van gewone aandelen ABN AMRO en ABN AMRO ADS's die hun gewone aandelen ABN AMRO of ABN AMRO ADS's vóór 15 uur (Amsterdamse tijd) / 9 uur (New Yorkse tijd) op 5 oktober 2007 rechtsgeldig hebben aangemeld en niet hebben ingetrokken.
Onder de voorwaarden van het Bod op Preferente Aandelen, vindt op 17 oktober 2007 betaling plaats van een vergoeding van €27,65 in contanten aan houders van Voorheen Converteerbare Preferente Aandelen ABN AMRO die hun Voorheen Converteerbare Preferente Aandelen ABN AMRO vóór 15 uur (Amsterdamse tijd) / 9 uur (New Yorkse tijd) op 5 oktober 2007 rechtsgeldig hebben aangemeld en niet hebben ingetrokken.
Aanvullende aanmeldingstermijn
Aandeelhouders ABN AMRO die de Biedingen niet hebben geaccepteerd, worden in de gelegenheid gesteld om hun Aandelen ABN AMRO aan te melden van 11 oktober 2007 tot uiterlijk 15 uur (Amsterdamse tijd) / 10 uur (New Yorkse tijd) op 31 oktober 2007 (de "Na-aanmeldingstermijn") tegen dezelfde vergoeding en onder dezelfde voorwaarden als uiteengezet in het Biedingsbericht.
Aandelen ABN AMRO die tijdens de Na-aanmeldingstermijn worden aangeboden worden onmiddellijk voor betaling geaccepteerd. Betaling en levering van Aandelen ABN AMRO die tijdens de Na-aanmeldingstermijn zijn aangemeld, vinden plaats binnen vijf handelsdagen op Euronext Amsterdam vanaf de dag waarop de betreffende Aandelen ABN AMRO zijn aangemeld. Het is Aandeelhouders ABN AMRO niet toegestaan om Aandelen ABN AMRO die tijdens de aanvullende aanmeldingstermijn zijn aangemeld in te trekken.

Meer informatie
Exemplaren van het Biedingsbericht en van andere documenten die door verwijzing in het Biedingsbericht zijn opgenomen, kunnen, behoudens dezelfde beperkingen als die voor de Biedingen gelden, kosteloos worden verkregen door contact op te nemen met het Nederlandse omwisselkantoor of de global information agent op de hierna genoemde adressen en telefoonnummers.

Aandeelhouders ABN AMRO dienen contact op de nemen met het Nederlandse omwisselkantoor of de global information agent op de hierna genoemde adressen en telefoonnummers voor informatie over hoe zij hun aandelen ABN AMRO tijdens de Na-aanmeldingstermijn kunnen aanmelden.

Voor nadere informatie over de Banken, waaronder informatie voor medewerkers van ABN AMRO, kunt u terecht op de gezamenlijke website van de Banken: www.consortiumbid.com




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL