KLM, weer een Nederlands bedrijf dat ten onder kan gaan aan politiek mismagament. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 17/02/2019 06:41
In september 2003 komt dit bericht in de media.
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wordt overgenomen door Air France. De overname vindt plaats door middel van een ruil van gewone aandelen. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt. De transactieovereenkomst zal in de loop van de komende weken worden ondertekend. Door de overname wordt de combinatie de grootste maatschappij in Europa. Door de transactie wordt KLM gewaardeerd op 784 miljoen euro, dit is 40 procent meer dan de beurswaarde maandag. Maandag noteerde het aandeel KLM aan het einde van de handelsdag ruim 11 euro. Door de overname stijgt de waarde naar 16,74 euro per aandeel.

In de nieuwe houdstermaatschappij Air France-KLM krijgen de aandeelhouders van Air France een belang van 37 procent en KLM een aandeel van 19 procent. Het belang van de Franse overheid zal teruglopen van 54 naar 44 procent.

De nieuwe maatschappij krijgt de naam Air France-KLM en wordt de derde maatschappij ter wereld na American Airlines en Delta. Air France bestuursvoorzitter Jean-Cyril Spinetta benadrukt in een reactie de noodzaak om te consolideren in de huidige luchtvaartindustrie en de voordelen van het samengaan van de twee maatschappijen binnen de SkyTeam alliantie.

Jean-Cyril Spinetta gaat leiding geven aan de nieuwe maatschappij, met KLM’s Van Wijk als tweede man. Naast Van Wijk is er plaats is voor vier vertegenwoordigers van KLM binnen de directie, Air France gaat zelf 10 zetels binnen de directie bemannen en namens Alitalia mag een afgevaardigde plaatsnemen aan de directietafel.

De situatie van vorig jaar
Air France heeft een slechtere concurrentiepositie dan KLM en andere Europese vliegmaatschappijen.
Nu is dat geen nieuws, het blijkt ieder jaar weer uit de cijfers. Om die van 2017 erbij te pakken: KLM boekte 910 miljoen euro winst, Air France 588 miljoen. Een flink verschil, maar dat verschil wordt nog schrijnender als je je bedenkt dat KLM kleiner is dan zijn Franse zus. Een betere vergelijkingsmaatstaf is de winstmarge. Die is bij KLM 8,8 procent en bij Air France 3,7 procent.

Met andere woorden: KLM maakt ruim twee keer zoveel winst. In een wereld waarin het om miljarden gaat, is dat een krater van een verschil.

De cijfers van Air France KLM komen de 20ste febr. a.s. om 07.15 hrs. over 2018, dan zal blijken welke resultaten de Air France KLM heeft behaald. EN welk deel van de KLM afkomstig is.

Het samengaan van Air France en KLM werd in 2003/2004 gebracht als een fusie, maar in de praktijk was het een overname. Het moederbedrijf van KLM is Air France-KLM. Van dat bedrijf heeft de Franse staat ruim 15 procent van de aandelen, en de Nederlandse staat 0. Door een ingewikkelde constructie heeft Nederland wel de meerderheid van het stemrecht in KLM behouden, en zijn bijvoorbeeld de landingsrechten gewaarborgd. DIE 0 aandelen daar draait 't om.(red.XEA.nl)

Welke fouten zijn er gemaakt bij het samengaan!
De Nederlandse Regering zou buiten haar belang van die 51% (lees gouden aandeel), ook hebben moeten participeren in de AIR France KLM combinatie met ca. 20% aandelen bezit. Dan had zij recht gehad op 'n plaats in de Raad van Commissarissen bij Air France KLM. En was deze crisis er nimmer gekomen.
Vorig jaar hebben de stakingen bij Air France KLM ca. EUR 300 miljoen gekost en NU ging de nieuwe CEO Ben Smith het personeel van de Air France KLM gelijk meer loon geven. Vreemd toch!

Had Drs. G. Zalm die op 27 mei 2003 wordt hij benoemd tot minister van Financiën en tevens tot vice-ministerpresident in het tweede kabinet-Balkenende. Op 7 juli 2006 wordt Zalm opnieuw benoemd tot minister van
Financiën en tevens tot vice-minister-president in het derde kabinet-Balkenende.

Welk rol(len) hebben Drs Zalm en diens opvolgers na hem gespeeld? Zijn deze ook debet aan deze crisis wegens mogelijk nalatigheid?
Daar lezen wij niets over, maar als de Staat zich beter had laten informeren, had deze crisis/ruzie er niet geweest.

Wij van de redactie hebben altijd gezegd, de Fransen zijn een onbetrouwbare partner voor KLM. Veel bedrijven liepen tegen DIE bekende Lamp aan!!

Er kunnen duizenden banen verloren gaan bij KLM, als er overhevelingen naar Parijs gaan. Het bekende "UITMELKEN van KLM MOET gestopt worden" en weer blijft Rutte op de achtergrond. Zoals hij dat OOK deed bij het PULS VISSEN afgelopen week.

de agenda voor deze week en berichten van het CBS
maandag 18 febr.
Wall Street en Canada TSE gesloten, President's Day.

dinsdag 19.febr.
Cijfers Kendrion 2018.
In Duitsland, het economisch sentiment.

woensdag 20 febr.
Jaarcijfers 2018 van .o.a. Wolters Kluwer, Besi, ASR, BAM, Ageas.
In de VS Vasgoed MBA Mortgabe Applications.

donderdag 21 febr.
Jaarcijfers 2018 Galapagos, van Lanschot, Nyrstar, Neways, Heijmans, Relx, ASMI.
In de VS, Industriële Productie.

vrijdag 22 febr.
Jaarcijfers 2018 Rosier SA
In Duitsland Handelsvertrouwen.

Kijk eens wat de ECB doet!
Rente in de Eurolanden
Zo manipuleert de ECB de rente, want al ruim 4,5 jaar is het belangrijkste rentetarief van de ECB, de depositorente, negatief. Dat betekent dat banken geld moeten toeleggen als zij geld parkeren bij de ECB, de centrale bank.

Alleen om hun eigen belang te dienen, de helpende hand voor de zwakkelingen, maar 't gaat wel ten koste van bestedingen van de Burgers en verlies aan vertrouwen. Vertrouwen komt te voet & gaat te "paard"! Maar dat weet Mijnheer Draghi en zijn club schijnbaar niet.

reactie Europese Rekenkamer
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt te veel documenten achter, en kan daardoor niet goed worden gecontroleerd. Daarvoor waarschuwt de Europese Rekenkamer, die Brussel oproept om er iets aan te doen.

Toegang geweigerd
De controleurs willen dat het Europees Parlement erop aandringt dat ze toegang moeten kunnen krijgen tot elk document dat ze nodig vinden. Ze voeren daar al langer gesprekken over met de ECB, maar die discussie vordert volgens hen niet genoeg, dus vragen ze nu het parlement om in te grijpen.

Als er dan toch controleurs zijn die willen controleren, dan wordt 't HEN onmogelijk gemaakt. Triest.

reactie XEA.nl
Waar is nog democratie?
Wij van XEA.nl worden ook geweigerd, wij brengen een sluitende oplossing aan, om FRAUDE met Dividend belasting tegen te gaan en wij krijgen NUL als antwoord. Zo werken OVERHEIDSORGANEN. Maar het gaat wel om ca. 2 Miljard euro fraude!
NEEN er moet aangerommeld kunnen worden/blijven.
DUS onze KREET, waar is nog controle?
Sluit goed aan bij de werkelijkheid, die is er nauwelijks.
zie ook
Fraude teruggave dividend belasting, antwoord van de AFM. + reacties
http://www.xea.nl/advies.php?id=dba-35139&type=toon

De rekenkamervoorzitter Klaus-Heiner Lehne zegt:.
"in een brief noemt hij drie voorvallen waarin de ECB toegang weigerde tot belangrijke informatie. Zo vroeg de Rekenkamer in januari 2018 om documenten voor een rapport over de crisismanagementrol van de bank, maar kreeg die niet in handen".

Lees het gehele verhaal van de Europese Rekenkamer op
https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/artikel/4573761/rekenkamer-europees-parlement-controle-toezicht-banken

en zie de foto hoe ze gearmd lopen...wat een indruk krijg je dan?

Wie is nog te vertrouwen?(red.)
DAAR schort 't aan in de gehele Financiële wereld, alles wijst in die richting.
Dagelijkse kost in de media.

De baas en zijn volgelingen hebben van de Europese economie een BENDE gemaakt en zouden per direct voor het gerecht moeten komen.

Want als U & wij dat gedaan zouden hebben, dan zouden wij wel voor de Rechter moeten verschijnen, (Lees verantwoorden wat wij gedaan hebben).

media CBS
Energierekening 334 euro hoger
Huishoudens betalen in 2019 meer voor energie. Met de nieuwe tarieven van januari 2019 komt de gemiddelde jaarlijkse energierekening uit op 2.074 euro, 334 euro meer dan een jaar geleden bij hetzelfde verbruik. Bijna de helft van deze stijging komt door de hogere energiebelasting. Dit meldt het CBS.
De vergelijking van de energierekening voor huishoudens tussen januari 2019 en januari 2018 is gemaakt op basis van een gelijkblijvend gemiddeld jaarverbruik. Mogelijke veranderingen in het verbruik door een strengere of zachtere winter, door energiezuinigere apparaten of door bijvoorbeeld isolatie zijn hierin niet meegenomen. "Hogere belastingen en leveringstarieven".
Per 1 januari is de energiebelasting verhoogd. Huishoudens betalen in 2019 bij gelijkblijvend verbruik 61 euro meer aan belasting op elektriciteit en 101 euro meer aan belasting op gas. Bij gas zijn de tarieven van de energiebelasting gestegen. Bij elektriciteit is de hogere belasting het gevolg van een verlaging van de heffingskorting die geldt voor elektriciteitsaansluitingen; huishoudens krijgen per 1 januari minder terug van de overheid.

zie & lees verder op'
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/07/energierekening-334-euro-hoger

Het weer en ook in Canada.
Gisteren was het prachtig winter weer in Nederland en mensen (linkse rakkers) hadden 't over het klimaat, de opwarming van de aarde.
Wij hadden ons netwerk aan de telefoon in Canada.
Wat hoorden wij DAAR!
Hard winter weer en veel wind, buitensporig veel sneeuw en -20 graden en in de 53 jaar dat zij daar woonden, nimmer zo hevig koud weer en ZELFS in Vancouver buitensporig sneeuw en koude. Ook daar was het uitzonderlijk die sneeuw, waar het anders zacht is en nimmer zo koud.

media Rusland & China
Nuclear Fears Haunt Leaders With U.S.-Russian Arms Pact's Demise
China and Russia Team Up for Push to Split U.S. From NATO Allies
Natural Gas Guru Who Corrected the CIA Says Russia and U.S. Pick the Wrong Fight
Nationalism in Europe Casts Shadow Over Balkan Healing Process
see & read more on
https://www.bloomberg.com/europe

media Brexit
Theresa May Makes Another Plea for Unity to Get Brexit Deal Through
By James Ludden
16 februari 2019 23:30 CET
- Prime minister plans to meet Juncker, speak to all EU leaders
- Attorney General to parse legal background to Irish backstop
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-16/theresa-may-makes-another-plea-for-unity-to-get-brexit-deal?srnd=premium-europe

Gisteren was het nog 1.000 uur en de EU zou eens wat minder grote mond hebben. De EU oprichters hebben nimmer een vertrek vast gelegd. Wie regeert moet OOK rekening houden met de toekomst en dat BURGERS Brussel en zijn CLUB zat zijn. Waar is dat niet? EN DAAROM zoveel toestanden door die CLUB.
In Griekenland, Italië UK (die gaan al) maar ook in Nederland (de grootste bijdrager qua centen) wordt de Bevolking het zat. Rutte en zijn voorgangers zijn voor mooie baantje voor zichzelf bezig, MAAR niet de belangen van het VOLK.

ANGST vanuit de EU & Brussel, dat moet de landen die willen uittreden TEGEN houden.

Wat doet Rutte voor KLM en wat heeft Rutte voor de PULS VISSERS gedaan?
Lachen en in zijn achter hoofd denken: "ik moeten vrienden blijven met...!
Maar niet dat liedje: "wij zijn twee vrienden jij & ik"!
Wat onze kleindochter veelvuldig zingt, maar "DIE meent 't"!

voetbal uitslagen
16.02. 20:45 Vitesse Willem II 3 : 2
16.02. 19:45 Heerenveen PSV 2 : 2
16.02. 19:45 Heracles Fortuna Sittard 6 : 0
16.02. 18:30 AZ VVV-Venlo 3 : 0
15.02. 20:00 ADO PEC Zwolle 1 : 0

media Trump ISIS
Trump Says Europe Must Take ISIS Prisoners or They’ll Be Freed
By Margaret Talev
17 februari 2019 05:22 CET Updated on 17 februari 2019 05:51 CET
- About 800 Islamic State prisoners held by Kurdish forces
- Status of prisoners is uncertain if U.S. withdraws from Syria
see & read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-17/trump-says-europe-must-take-isis-prisoners-or-they-ll-be-freed?srnd=premium-europe

Novartis receives FDA approval for Egaten® for the treatment of fascioliasis, a neglected tropical disease. lees elders meer.

tijd 09.27
1 bitcoin = 3.707,80 USA dollar
1 ripple = 0,29887 USA dollar

Sport zwemmen
Rotterdams zwembad vernoemd naar Rie Mastenbroek
Drie keer olympisch goud en toch bijna vergeten...
Op de lijst met beste Nederlandse Olympische zwemmers aller tijden wordt Rie Mastenbroek slechts voorgegaan door Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband. Toch werd het in 1936 tot Sportvrouw van de wereld uitgeroepen meisje van 17 in ons land nooit een sportlegende. zie & lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3166299/drie-keer-olympisch-goud-en-toch-bijna-vergeten?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_zondag&utm_content=articles+rechts_&utm_term=20190217091501_zondag&EMAIL_SK=SK635062

media
Total Corbion PLA: A Market Leader in Bioplastics – total.com
Total Corbion PLA: Becoming a Market Leader in Bioplastics
see & read more on
https://www.total.com/en/energy-expertise/projects/bioenergies/pla-bioplastic

media
Life in Bioplastic, it’s More Fantastic.
Plastic is the staple material of modern life, and a sustainable future will need bioplastics. What is biotech doing to make this happen?
“What do you include in bioplastics? Because bioplastics is a very large word,” commented Emmanuel Maille, formerly Director of Strategy and Development at French chemical company Carbios, which focuses on developing biobased and biodegradable plastics. It’s a large word indeed. Bioplastics can be ‘bio’ in different ways: they can be biodegradable, they can be made of biological materials (like corn or lactic acid), or they can be produced through fermentation. We asked Maille, and other experts, to help us break it down.

see & read more on
https://labiotech.eu/features/bioplastics-2019-feature/

moet U zeker lezen, zeer interessant. Schoner milieu etc. etc..Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL