Wall Street sluit de dag met winst af, maar verlies over de weekheen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 17/03/2018 06:53
President Trump kan slecht met zijn personeel om gaan. De een na de ander moet vertrekken en je bent geen goede BAAS, als je geen respect heb voor je personeel. Ook je personeel kan goede inbreng hebben en je beleid ondersteunen.
VERGIS je daar niet in, het is net als in het HUWELIJK, geven en nemen en je kunt beter iets meer geven dan nemen Mijnheer Trump.
Want "scheiden doet lijden", jawel met een lange IJ!

Daar had Wall Street de gehele week last van, die onzekerheid van personeel wisseling.
De Dow 24.946.51 +72.85 +0.29% de week begin stand was 25.335
De Nasdaq 7.481.99 +0.25 +0.00% de week begin stand was 7.560

Goud $ 1.314,10 zilver $ 16,33 en platina $ 948 Gold/Silver Ratio 80.44
Olie $ 62,23 en de dollar euro 1,2285
1 bitcoin = 8.154,10 USA dollar
1 ripple = 0,67184 USA dollar

De valuta's
De slotstanden van vrijdag 16 maart en de week beginstanden
De Dollar euro 1,2285 - 1,2315
De Yen 130,30 - 131,45
't Pond 0,8817 - 0,8888
AU$ 1,5932 - 1,5692
C$ 1,6093 - 1,5770
NZ$ 1,7025 - 1,6907 Sing$ 1,6193 - 1,6205

Actuele goud en zilver prijs
16-mrt-2018 22:15 CET
Goudprijs: € 1.069,45 +0,00
Zilverprijs: € 13,29 +0,00
Prijzen in euro's en per troy ounce

In de Oostmarkt de volgende standen
De slotstanden van vrijdag 16 maart en de week beginstanden
In Japan de Nikkei 21.676 - 21.469
In Hong Kong de Hang Seng 31.501 - 30.996
In Australië de All Ordinaries 6.054 - 6.069
In Singapore de Straits 3.512 - 3.485

Sandstorm Gold Yesterday Vol. 1.197.000
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:28:15 T 5.85 +0.03 300 2 RBC 2 RBC KS
16:26:53 T 5.85 +0.03 140,400 2 RBC 2 RBC KS
16:00:00 T 5.85 +0.03 80 1 Anonymous 36 Latimer Q

Nieuwe Beursgang.
Waarom komen er plots zoveel nieuwe bedrijven op de Beurs?
Omdat het nu de beste tijd is( lees we hebben de top{prijzen} gehad).
Hun begeleiders weten dat ook, de tijd is rijp en moet je dan meedoen? Misschien voor 1 dag en per direct weer verkopen was in het verleden het advies. Maar dat gaat nu steeds minder op, de afspraken met hun begeleiders is nu, we zullen de eerst tijd steunen(lees de prijsvorming zetten!) en daarna laten we de prijs wat los gaan.
Dus manipulatief gedrag en dat wordt oogluikend toegestaan. WANT wie betaald- Bepaald (lees de AFM wordt onderhouden door o.a. de Begeleiders).
Straks komt er een WET wie de Toezichthouders moet onderhouden en dat is een geheel verkeerde benadering. DE AFM moet onafhankelijk zijn en dat is ze bij lange na niet. Geheimen stapelen zich op bij deze CLUB en antwoorden krijg je nauwelijks, te geheim om dat te doen.
WAT koop je dan voor deze CLUB?
Laat zij eens naar de Canadese toezichthouders kijken, de IIROC. Wat een verschil van benadering van de klachten, mijnheer indien U nog wat opmerkingen heeft, LAAT 't ons weten, dan zullen wij het nog eens uitleggen e/o iets toevoegen. Hier ben je in de HEL en daar waan je je in de HEMEL!
Althans zo ervaren wij een klacht bij de club waar je eigenlijk moet wezen en niet enkele malen klagen en dan naar de Nationale Ombudsman en dan zijn ze bij de AFM op hun P.. getrapt zou R. v. G in Voetbal Inside wel zeggen.

ING salaris CEO.
Wat een gedoe erover en dan zeggen 't ligt bij de AVA voor de aandeelhouders.
Beste MIJNHEER v.d. Veer, U moet weten dat die aandeelhouders 0,0 nul inbreng hebben. Zelden wordt er geluisterd. Wat de afspraken zijn soms al toegezegd e/o geleverd.
XEA.nl heeft samen met andere aandeelhouders(enkele groten) een verhaal gehouden bij een bedrijf over de extra's die de CEO & de CFO zouden krijgen. Ons verhaal was ruim 25 minuten en daarna kwamen de andere bezwaarmakers.
Toen de stemming kwam, kwam er een verrassende uitslag, DE AANDEELHOUDERS wonnen.
Dus zou de extra beloning NIET doorgaan, MAAR wat bleek, HET WAS AL UITBETAALD aan de CEO & CFO.
Wat een gedoe erna kwam zullen wij U onthouden, maar de CEO & CFO waren genegen slechts EUR 500.000 terug te balen en daar ging het huidige bestuur & management mee akkoord.
Dus laat U niet als BURGERS misleiden, de AANDEELHOUDERS hebben inbreng van HOOGUIT 1% in de beslissingen van een BEURSGENOTEERD bedrijf mijnheer v.d. V..
U moet geen zand in de ogen strooien, daar lopen wij van XEA.nl te lang voor mee.

Algoritmes
De VERZIEKENDE computersystemen die eerlijkheid, transparantie en geloven in je eigen kunnen wegnemen.
De wereld HANGT zichzelf op aan dit VERZIEKENDE systeem, prachtig dat ze er zijn, maar ze overheersen de wereld al en zijn tever doorgeslagen in het gebruik.

Eens kregen wij in de jaren 1980 door een Computer deskundigen dit te horen, COMPUTERS kunnen geen fouten maken, houden jullie daar wel rekening mee, zei hij tegen zijn gehoor!
Toen onze nestor tegen hem zei, "'t zijn wel mensen die de computer moeten voeden" en als die niet serieus & eerlijk zijn wat dan?!

Dan krijg je een georganiseerde rotzooi zei hij.
Wat hebben wij NU in de wereld o.a. met het gedrag van de ECB (lees Draghi)!!
Gemanipuleerde rotzooi met rente en WAAR NIET MEE!!!
De ECB is haar doel VER voorbij geschoten en de wereld economie LIJDT er onder(lees Burgers).
Hongersnood in landen en wat voor MENSELIJK leed is er nog meer in de wereld!
Teveel om op te noemen. We hangen ons teveel op aan de techniek en we laten HET menselijk oordelen over situatie weg.
Dat zag je aan het Kalfje wat Mevr. Yvonne J. kreeg.
De schenker had zich NIET aan de regels gehouden een kreeg een boete van ongekende hoogte. Begrip voor het menselijke enthousiasme was er niet bij.

Zo verziek je toch de wereld! Maar 't begrip van MENSELIJKHEID kennen we allang niet meer.
Soms kom je 't nog tegen en dan moet je goed opletten. Dat ervaren wij soms van de redactie.

In de media,
Mijnheer Rutte zegt, het gaat weer goed in Nederland.
IN DE media vandaag.
Nederlanders vinden financiële zaken ingewikkeld en maken zich vaak grote zorgen om geldzaken. Dat blijkt uit onderzoek van De Volksbank.
Mijnheer Rutte weer,
De werkeloosheid neemt af zegt hij, MAAR wie worden er NIET meer meegeteld als werkeloos! Dat verteld MIJNHEER Rutte niet, wel dat je de VVD moeten stemmen in zijn spotje, maar de grijns staat ons niet aan in dat spotje.

Referendum is weg
Er komt ook GEEN referendum om 't Referendum.
HET KLOOTJES VOLK moet de MOND gesnoerd worden.
Dit is het Kabinet RUTTE III
Deze man is niet meer te vertrouwen, HIJ dekt een leugenaar af!
Trump vs Rutte
Het verschil tussen Trump en Rutte is: "Trump doet wat hij zegt en zegt wat hij denkt! Rutte doet niet wat hij zegt en zegt niet wat hij denkt"!
D.L


MiFiD II een doekje voor het bloeden, Maar de herinvoering van de digitale nummering blijft achterwegen. Je kunt dan eenvoudig de GELD & Aandelenstromen volgen en ook zien dat UW aandelen misbruikt worden, zonden vergoeding door U te ontvangen.
DAN pas zou er een schonere handel en controleerbare administratie komen. DAAR willen de Effectenkredietinstellingen en de TOEZICHTHOUDERS niet aan. Want dan kan er NIET meer gerommeld worden met aandelen van anderen die dat niet weten. Het verzameldepot dient NU overal voor. Debet de interne rekening en credit de handelsrekening en we kunnen ONS gang gaan, Zorgen dat bij de sluiting alles op nihil komt en vandaar ook die latere aanvulling van stukken na 17.35.00 en latere tijd.

Men WIL gewoon geen SCHONE handel hebben en stuurt daar ook niet naar toe.

Wet Hillen
Stop het afschaffen van de WET HILLEN en teken de petitie op
https://stopaflosboete.nl/

Beurzen in Europa,
die staan te hoog naar aanleiding van de economische vooruitzichten. Enkele hebben de juiste waardering en dat zijn de innovatieve fondsen.
Neem de AEX 1/1 2018 544,58 31/1 560,25 28/2 535,58 en 16/3 536,91
Kijk eens naar de reacties op cijfers en andere mededelingen.
Zwaar overtrokken prijzen staan er op de borden, oorzaak de systeemhandel, voorbeelden Takeaway, ForFarmers e.a. fondsen.
Ook worden toekomstige goede vooruitzichten soms al te snel naar boven(lees prijzen) gestuwd. Galapagos is er een van en ook andere biotech fondsen hebben er last van. Vaak ook doordat zij de favorieten zijn van analisten en daardoor gepromoot worden.
Hetzelfde met nieuwelingen zie Avantium en Takeaway. Deze laatste is een blamage voor de beurs te Amsterdam in onze ogen. Verlies op verlies al jaren en er is nog geen zicht op winst. Zie het lijstje 2015 EUR 20 miljoen , 2016 EUR 31 milj. en 2017 42 miljoen en voor dit jaar zit er ook geen winst in en de concurrentie wordt heftiger, want bedrijven die gebruik maken van de diensten van Takeaway gaan zelf tot bezorging over, 't werd te duur.

Kijk eens naar de kruidenier van de jaren 1950/60, het thuis bezorgen werd te omvangrijk en te duur. In de Supermarkt kochten de klanten ZELF meer. DAT was de winst van de Kruidenier.
Zal het nu anders zijn?
Reken & taal waren vroeger en NU de vakken waar je je brood mee kon verdienen, de een doet 't wat beter dan de ander.
HOUDT dit wel voor ogen en je kunt dan je eigen KOERS varen. Hollandse nuchterheid laten we 't zo noemen.

Can a polymer vanquish superbugs?
lees elders meer.

media
Lokale politiek vergeet ict, Datahub Defensie, Trump.
Waarover publiceerde Computable in week 11? Bekijk het weekoverzicht met de meest bekeken en besproken nieuwsartikelen, opinies en achtergronden. De redactie deelt ook een aantal tips voor artikelen die u zeker moet hebben gelezen. lees verder op
https://www.computable.nl/artikel/achtergrond/cloud-computing/6322127/1444691/lokale-politiek-vergeet-ict-datahub-defensie-trump.html

media, CBS
Toename online gebruik van overheidswebsites
Bijna drie kwart van de Nederlanders van 12 jaar of ouder maakte in 2017 gebruik van een overheidswebsite. Een jaar eerder lag dat aantal 4 procentpunten lager. Nederlanders waren op deze sites vooral op zoek naar informatie. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het CBS-onderzoek ICT-gebruik, huishoudens en personen. lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/11/toename-online-gebruik-van-overheidswebsites

In de media
Hoge schuldenberg en Duitse spaarsok samen bovenaan.
De waarschuwing over het gevaar voor een nieuwe financiële crisis vanwege de grote risico’s die beleggers, huizenkopers en consumenten nemen, stond prominent in de lijst van meestgelezen DFT-artikelen. Het grootschalige gebruik van de oude sok in Duitsland kon ook op veel interesse rekenen. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1801308/hoge-schuldenberg-en-duitse-spaarsok-samen-bovenaan

Media 500 meter Minsk
Nederlands podium op 500 meter.
Hein Otterspeer zegevierde met een baanrecord van 35,06 seconden. Jan Smeekens veroverde met 35,07 zilver. Ook Ronald Mulder belandde op het podium, eveneens op 0,01 seconde van zijn voorganger: 35,08.
En
Marrit Leenstra heeft bij de wereldbekerfinale in Minsk de 1000 meter op haar naam geschreven. De Friese schaatsster zegevierde in een tijd van 1.15,82.
EN
Kjeld Nuis heeft ook in Minsk zijn klasse bewezen op de 1000 meter. Met een tijd van 1.09,23 was de Nederlander de sterkste en verzekerde hij zich van de zege in het eindklassement. Kai Verbij gaf 0,17 seconde toe op Nuis en eindigde met zijn tijd van 1.09,40 op de tweede plek.

Media
Een terecht opmerking
Fulltime moeder zijn is geen baan waarbij je om vijf uur de deur achter je dicht kunt trekken om eens even lekker tot jezelf te komen. Recent onderzoek bevestigt wat elke moeder al weet; moeder zijn is meer werk dan een fulltime baan. lees verder op www.dft.nl



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL