Media en politiek samengegroeid? Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 04/03/2018 07:26
De media en politiek zijn samengegroeid en bijna onafscheidelijk. Wij hadden een gesprek met een journalist over een ernstige zaak, hij was razend enthousiast. Hij wilde dat graag in de media brengen, 't ging over dubbel rekeningen indienen bij een Semi Overheid bedrijf (lees Gemeente), bij die Gemeente. Enkele dagen later werden wij gebeld door die journalist en die vertelde het volgende: "ik mag niet verder gaan, want de Gemeente is een goede dagelijkse nieuwsaanbrenger"! U begrijpt 't dus wel! U hebt naar eenmaal nieuws voor ons.

Hetzelfde zien wij met Mijnheer Rutte.
Op 17 juli 2014 is een Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 neergestort bij het Oost-Oekraïense dorp Hrabove in de oblast Donetsk, nadat het toestel geraakt was door een luchtdoelraket. Rondom Donetsk was op dat moment een pro-Russische opstand gaande. Aan boord waren 298 mensen aan boord. U kent het verhaal, triest en er zouden maar dierbaren van je in dat toestel hebben gezeten.
Ruim 3,5 jaar geleden dus en wat zei Mijnheer Rutte!
De onderste STEEN moet boven komen, we zijn nu ruim 3,5 jaar later en wat weten de nabestaanden over de "onderste STEEN"?
Nog niet veel meer dan ruim 3,5 jaar gelden.

Maar mijnheer Halbe Zijlstra zou ook naar Rusland gaan op 14 febr. j.l. en mogelijk weer in een datsja. Daar was hij al meer geweest.
Want mijnheer Halbe Zijlstra vertelde sinds 2014 dat hij in 2006 bij een toespraak van Poetin aanwezig was. Daar hoorde hij naar eigen zeggen de Russische president vertellen over "Groot-Rusland". Poetin zou hebben gezegd dat Wit-Rusland, de Baltische Staten, Oekraïne en ook Kazachstan in zijn ogen bij Rusland horen. Hij gebruikte de anekdote onder meer op een VVD-congres in 2016, waar hij het koppelde aan een oorlogsdreiging in Europa.

Mogelijk zou hij daarover en andere zaken praten zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov in Moskou. Dat weten wij niet.
Maar het verhaal van mijnheer Zijlstra klopte niet wat hij over de ontmoeting met Poetin had gezegd, een kleine jongens verhaal was 't, dat uit de duim gezogen was. En wij kennen allen de gevolgen daarvan en dus ging de reis van mijnheer Zijlstra naar Rusland NIET door op 14 febr. j.l..

Maar we zijn wel ruim 3,5 jaar verder en die onderste STEEN voor de nabestaanden van de MH 17 is nog steeds niet boven tafel gekomen.

Mijnheer Wilders is ook eind febr. j.l. naar Rusland gegaan, een die had ook een soort jongensdroom en hij prijkte met zijn vriendschapsspeldje Nederland/Rusland op zijn pak in de media en sprak ook in de Doema zijn gehoord toe.
Dat mijnheer Wilders niet altijd de slimste zetten doet is bekend.

Maar wat zagen wij, vriend & vijand viel over mijnheer Wilders heen en ook de Nabestaanden van de MH 17 vallen daarover. Een vertegenwoordiger stelde, mijnheer Wilders moet voor wat hij heeft gedaan zijn " excuus" aan bieden, ongepast dat hij de Doema heeft toegesproken.

Had 't niet beter op zijn plaats geweest, dat de vertegenwoordiger van de Nabestaanden MH 17 al eerder Mijnheer Rutte een verzoek had gedaan voor de reis van mijnheer Halbe Zijlstra naar Rusland en aan mijnheer Rutte gelijk had gevraagd, "hoe staat 't met de onderste STEEN" MIJNHEER RUTTE!
STAAT dat bij mijnheer Zijlstra BOVEN aan de lijst voor het gesprek met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov!

Neen, de Gemeenteraad verkiezingen zij op 21 maart a.s. en mijnheer Rutte met zijn CLUB moet netje en beleeft in de media terecht komen, een PRONKSTUK voor de kiezers en WIJ zullen mijnheer WILDERS de zwarte PIET ( sorry de Bonte Piet) toe spelen.
Hij(lees Wilders) ligt tegoed in de markt en daarom GEEN kwaad woord over de gangen van mijnheer Rutte. Die zelfs een leugenaar afdekt.
Het motto in de media: "Rutte uit de wind en in de luwte van de NAAM Wilders"!

Wie is er nog betrouwbaar!!

"Over schone politiek bedrijven gesproken", dankzij/mede door de media".

De agenda voor deze week
met diversen berichten van 't CBS
maandag 5 mrt
Refresco 4de kw. 2017 + jaarcijfers 2017
Jaarcijfers Batenburg Techn.
In de VS ondernemersvertrouwen

dinsdag 6 mrt
Ontex jaarcijfers 2017
In de VS Industriële bestellingen.

woensdag 7 mrt
Jaarcijfers 2017 van AMG, Corbion, Pharming
In de VS, MBA Hypotheek-aanvragen, Werkgelegenheid, Handelsbalans en Productiviteitskosten

donderdag 8 mrt.
Jaarcijfers Kas Bank, Acomo, Stern Groep, ING, VastNed,Bos Kalis.
Duitsland Industriële bestellingen.
In de VS werkeloosheid cijfer

vrijdag 9 mrt.
Jaar cijfers 2017
Accell, Groothandelsgebouw, NSI en CTAC
In de VS werkgelegenheid cijfer
In Duitsland Producentenprijsindex, Loonkosten.
In Japan de rente.

Referendum is weg
Er komt ook GEEN referendum om 't Referendum.
HET KLOOTJES VOLK moet de MOND gesnoerd worden.
Dit is het Kabinet RUTTE III
Deze man is niet meer te vertrouwen, HIJ dekt een leugenaar af!
Trump vs Rutte
Het verschil tussen Trump en Rutte is: "Trump doet wat hij zegt en zegt wat hij denkt! Rutte doet niet wat hij zegt en zegt niet wat hij denkt"!
D.L


Mijnheer Rutte
wordt in de media in bescherming genomen.
Daar morgen meer over, want hij strooit zand in de ogen van veel mensen.

MiFiD II een doekje voor het bloeden, Maar de herinvoering van de digitale nummering blijft achterwegen. Je kunt dan eenvoudig de GELD & Aandelenstromen volgen en ook zien dat UW aandelen misbruikt worden, zonden vergoeding door U te ontvangen.
DAN pas zou er een schonere handel en controleerbare administratie komen. DAAR willen de Effectenkredietinstellingen en de TOEZICHTHOUDERS niet aan. Want dan kan er NIET meer gerommeld worden met aandelen van anderen die dat niet weten. Het verzameldepot dient NU overal voor. Debet de interne rekening en credit de handelsrekening en we kunnen ONS gang gaan, Zorgen dat bij de sluiting alles op nihil komt en vandaar ook die latere aanvulling van stukken na 17.35.00 en latere tijd.

Men WIL gewoon geen SCHONE handel hebben en stuurt daar ook niet naar toe.

Stop het afschaffen van de WET HILLEN en teken de petitie op
https://stopaflosboete.nl/

Statie geld
op blikjes en plastic flesjes zo snel mogelijk invoeren.
Maar volg het systeem wat wij 7 jaar gelden al aantroffen in Canada en vorig jaar draaide 't nog beter hoorden wij. Centraal geregeld via de Gemeenten qua inzameling/afvoer en uitbetaling van de statiegelden.
Resultaat minder rommel op de straat/velden en gescheiden inlevering, plus opbrengsten waaruit een deel van het werk en statiegelden uit betaald kunnen worden.
Wat kost dat opruimen van zwerfafval wel niet en waar komt 't terecht als 't niet wordt opgeruimd?
Een nog grotere Plastic Soep in de Oceaan e/o andere wateren.
OVERHEID laat UW BILLEN eens zien, praten en OUWe... etc. maar daden? DAT MOET de fabrikant en Supers maar doen.
Waar STAAT de OVERHEID voor? Men zegt 't Milieu, maar de daden ontbreken.


tijd 07.52
1 bitcoin = 11.134 USA dollar
1 ripple = 0,89202 USA dollar

voetbal uitslagen
03.03. 20:45 Heerenveen Willem II 2 : 0
03.03. 20:45 NAC Feyenoord 2 : 1
03.03. 18:30 Excelsior AZ 1 : 2
03.03. 18:30 PSV Utrecht 3 : 0
02.03. 20:00 Roda Heracles 0 : 3

media de VS
Trump dreigt met importheffing op EU-auto’s
WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft gedreigd met invoerheffingen op Europese auto’s. Hij reageerde daarmee op de mogelijke Europese tegenmaatregelen op de door hem aangekondigde importheffingen op staal en aluminium. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1744898/trump-dreigt-met-importheffing-op-eu-auto-s

media, in Italië
Teleurgesteld Italië gaat naar stembus.
ROME - Een sinds de crisis economisch achterblijvend Italië gaat zondag een parlement kiezen dat de teleurstelling van veel kiezers waarschijnlijk niet zal kunnen wegnemen. Partijleiders hebben beloofd met geld te gaan smijten en halen uit naar de EU, de euro en illegale immigratie. Maar de vraag is of er uit de bonte verzameling partijen en gelegenheidscoalities na de stembusgang een stabiele regering komt die de onderliggende problemen aanpakt. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1745006/teleurgesteld-italie-gaat-naar-stembus

In Duitsland
Hoe zullen de SPD jongeren vandaag besluiten of zij toch met Mevr. Kasner(Merkel) samen gaan regeren? Wij houden ons hart vast en geloven er niet in.

media,
Gold as an inflation hedge? Well, sort of...
LONDON (Reuters) - Rising inflation has put gold back on the radar for investors looking to protect themselves from emerging price pressures, but history suggests its reputation has been overstated. read more on
https://www.reuters.com/article/us-gold-inflation/gold-as-an-inflation-hedge-well-sort-of-idUSKCN1GD516

tijd 09.35
media
SPD stemt in met coalitie met Merkel(Mevr. Kasner).
BERLIJN - De Duitse sociaaldemocratische SPD kan verder gaan met Angela Merkel. Het merendeel van de partijleden die hun stem hebben uitgebracht, gaf groen licht voor een nieuwe regeringscoalitie met de christendemocratische CDU/CSU. Dat melden Duitse media vlak voor de officiële bekendmaking door de SPD.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1745153/spd-stemt-in-met-coalitie-met-merkel

reactie XEA.nl
Dit wordt de doodsteek voor de SPD. Deze regering zal er niet lang zitten is onze verwachting.

Resources legende Ross Beaty koopt grote positie aandelen Equinox Gold.
lees elders meer.

Oyu Tolgoi is one of the most exciting developments in copper and gold mining for several decades. lees elders meer.

media FrieslandCampina
FrieslandCampina verdubbelt aantal zonnepanelen op staldaken. lees elders meer.

De Grieken
Waar is de oude Griekse WIJSHEID uit 't verre gebleven?
Veel Duitse bedrijven kochten Griekse bedrijven op als ruil voor de financiering aan Griekse bedrijven.
18 aug. 2015 - Het Duitse Fraport, exploitant van onder meer de luchthaven van Frankfurt, krijgt toestemming voor de overname van veertien regionale luchthavens in Griekenland. Ook vluchten veel Griekse bedrijven weg en zijn die lastenverzwaringen beu van de EU. Ze verkassen hun bedrijf, naar Bulgarije en Cyprus.

Griekenland! Er is weer wat met Griekenland!

Die Grieken dus, daar gaat het nog steeds niet helemaal lekker mee. Nu roept u natuurlijk meteen heel hard JOH, want dat doen wij ook steeds bij dit soort berichtgeving. Vorige week lazen we al dat de Grieken in augustus maar nauwelijks vorderingen hadden gemaakt met de geplande hervormingen. En dat terwijl een paar dagen daarvoor de Griekse premier Tsipras nog roeptoeterde dat 'Griekenland zich aan zijn deel van de afspraak [heeft] gehouden'. En dat hij dus van de partners hetzelfde verwachtte waarop hij meteen maar weer eisen begon te stellen: 'We vragen niet alleen specifieke maatregelen om de schuldenlast draaglijk te maken, we eisen dat.' Maar wat lezen we tot onze verrassing nu: Griekenland loopt dermate achter met hervormen dat de eurogroep de betalingen uit het noodpakket wil tegenhouden. Even ter opfrissing van uw geheugen: de Grieken hebben een derde bailout toegezegd gekregen ter waarde van €86 miljard. De uitkering van de eerste 'tranche' van €10,3 miljard is in mei goedgekeurd en daarvan is inmiddels €7,5 miljard uitgekeerd. De rest zou in september komen. Zou ja, want volgens bronnen dicht bij het vuur is er weinig animo voor uitbetaling aangezien er van de vijftien beleidsmaatregelen slechts twee zijn geïmplementeerd. Ondertussen blijven de Grieken druk met de nationale hobby 'zondebok zoeken' (vrij naar FT's Peter Spiegel die vandaag het boek van de Griekse oud-minister van Financiën bespreekt). Zo loopt er nu een vrij bizarre rechtszaak tegen Andreas Georgiou, het voormalige hoofd van het Griekse CBS. Hij wordt ervan verdacht het landsbelang te hebben geschaad omdat hij in 2009 het Griekse begrotingstekort te hoog vaststelde correct volgens de EU-regels berekende waardoor de EU en het IMF strengere bezuinigingen konden afdwingen. 'It is Greece’s abiding myth that somehow the day of reckoning was avoidable. Papaconstantinou’s highly readable book makes that falsehood clear. No doubt Mr Georgiou’s trial will do the same', schrijft Spiegel erover. Ondertussen klappen de Griekse bankaandelen in elkaar na het nieuws over het mogelijk uitblijven van de rest van de bailout. We sluiten af met maar weer een JOH en zuchten nog eens diep.

EN
Het zou netjes zijn als we het als mislukt zouden beschouwen, maar helaas zitten EU parlementariers vuistdiep in private ondernemingen die azen op Griekse publieke bedrijven.

En nu zitten smerige ratten als Verhofstadt Griekenland te chanteren door de hulp achter te houden totdat zijn eigen bedrijf voor een prikkie het Griekse waterbedrijf mag opkopen, pas daarna heeft Griekenland zogenaamd aan zijn hervormingen voldaan.
Het gaat echt niet smeriger worden dan dit en we zitten er allemaal bij en we kijken ernaar en niemand schopt die Verhofstadt eens voor zijn corrupte reet.

En intussen zit Griekenland gevangen in een austerity gevangenis waaruit geen ontsnapping mogelijk is en wat kan Tsipras nog anders dan terug schoppen, praten over de hervorming agenda is als een trap voor zijn kloten, wetende dat de EU effectief zijn land leegrooft middels deze chantage praktijk.


En
Ik zie dat alle voorgaande hervormingen prima werken. Grieks BBP niet herstelt na alle jaren, zoekt zelfs nieuw dieptepunt waarmee dit de meest langdurige en diepste crisis ooit is geworden. Kwart van de bevolking werkloos, helft van de jeugd werkloos. Ja ik ben echt na zes jaar aan afgedwongen hervormingen in de volle overtuiging dat het nú wel goed zal gaan! De aanhouder wint ofzo.

Neem bijvoorbeeld het fantastische idee om BTW te gaan heffen in Griekse hotels. Maakt het toeristisch aanbod gevoelsmatig voor toeristen bijna 21% duurder, terwijl je hotel maar een deel van je vakantiekosten is. Samen met de illegale immigratiecrisis even een streep door de laatste winstgevende private sector van Griekenland. Ja met zulke hervormingen gaan we er echt komen.

Kwart van de jeugd heeft Griekenland verlaten inclusief haar staatsschulden. Op wie of wat hebben we eigenlijk een vordering? Een stapeltje rotsen met de achtergebleven bevolking die te dom is om in te schatten dat als je in een land met een lagere staatsschuld gaat wonen, je meer verdient en minder belasting betaald. Griekenland heeft een generatie opgeleid met schuldpapier die nu hooguit in de rest van de EU belasting aftikken.

Kunnen we dit experiment met Griekenland niet netjes als mislukt beschouwen, geen enkele euro meer overmaken? (stop het gooien van goed geld achter fout geld) Kan je daarna gelijk erkennen dat zelfs landen als Noorwegen en Nederland alleen per abuis af en toe een procentje van de staatsschuld aflossen. Dat gaat Griekenland dus al echt helemaal nooit doen, of ze nu hun eigen wetgeving hebben, of Duitse hervormingen.

Staatsschuld is eigenlijk alleen maar het afvoerputje van al die euro`s die de ECB aan het bijdrukken is. Ooit al eens een plaatje van gepost. Leuk om het systeem draaiend te houden, maar dit soort politieke verwachtingen zonder realiteitszin hebben geen toegevoegde waarde. Lachende derde zijn speculanten die staatsschulden opkochten op de markt tijdens totale paniek, en het daarna voor de dubbele waarde aan het IMF, EU en ECB verkochten.

reactie XEA.nl
Zo worden de Grieken tot 't bot uitgekleed.
De Voorganger vandaag
Die had 't over de Honger naar...
Wij hebben een verkeerd idee over honger, dat alleen maar honger is naar brood! Er is een veel grotere en veel pijnlijke honger; "dat is de honger naar LIEFDE", zei de voorganger!
De liefde die 't gevoel geeft gewenst te zijn en niet iemand 't gevoel te geven alleen te zijn.

media,
AEX-index viert 35e verjaardag.
AMSTERDAM - De AEX-index, de belangrijkste beursgraadmeter in Amsterdam, viert zondag zijn 35e verjaardag. De graadmeter werd destijds gelanceerd om derivaten te verhandelen, zoals opties en futures. De naam was toen European Options Exchange, of EOE. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1745301/aex-index-viert-35e-verjaardag

sport schaatsen
Ter Mors: 'Jammer, maar een mooie afsluiter'
orien ter Mors reed tijdens de WK sprint vier uitstekende afstanden, maar kreeg de wereldtitel uiteindelijk in de schoot geworpen doordat haar grootste concurrente Nao Kodaira ziek moest afhaken voor de slotafstand.

Heren
'Echt balen, op 0,15 seconde van goud'.
Echt balen, op 0,15 seconde van goud'', verzuchtte Kjeld Nuis, die achter de Noor Havard Lorentzen" en de onttroonde titelhouder Kai Verbij, die door een liesblessure in de hele maand januari aangepast moest trainen, had vrede met WK-brons.

tijd 13.39
1 bitcoin = 11.139 USA dollar
1 ripple = 0,89560 USA dollar

fijne afsluiting van 't weekend, maar 't ijs is gevaarlijk. Kijk uit.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL