Wall Street licht negatieve toon op de beurzen van vanmorgen. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 17/01/2018 06:23
Op Wall Street werd winst genomen en dat is een wijze beslissing, armer word je er niet van.
De DOW sloot op 25,792.86 -10.33 -0.04%
De Nasdaq 7,223.69 -37.37 -0.51%

Gold $ 1.335,20 zilver $ 17,13 en platina $ 997,-- Gold/Silver Ratio 77.90
Olie $ 63,37 en de dollar euro 1.2249
1 bitcoin = 10.945 USA dollar
1 ripple = 1.14000 USA dollar

De valuta's
de dollar euro 1.2249 de Yen 135,81 't Pond 0,8890 AU$ 1,5397 C$ 1,5246 NZ$ 1,6905 en Sing$ 1,62010

In de Oostmarkt de volgende standen
In Japan de Nikkei 23.855 -96 punten
In Hong Kong de Hang Seng 31.829 -75 punten
In Australië de All Ordinaries 6.134 -31 punten
In Singapore de Straits 3.542 -7 punten

media,
Goldcorp Achieves 2017 Production and Cost Guidance; 20/20/20 Plan on Track
lees elders meer.

Vaste patronen 's morgen bij 't edelmetaal

Actuele goud en zilver prijs
17-jan-2018 06:45 CET
Goudprijs: € 1.089,45 -2,80
Zilverprijs: € 13,98 -0,04
Prijzen in euro's en per troy ounce

de agenda voor deze week
woensdag 17 jan.
ASML jaar + 4de kwartaalcijfers
SnowWorld Jaarresultaat
In de VS Industriële Productie + MBA Hypotheek-aanvragen

donderdag 18 jan.
In de VS de Werkloosheid + Bouwvergunningen + olievoorraden

vrijdag 19 jan.
Beter Bed - tussentijdse verklaring Q4 2017
In Duitsland Producentenprijsindex
In de VS Consumenten sentiment

Media, 26 juli 2016
IS eist moord op Franse priester op.
Islamitische Staat heeft de moord op een Franse priester opgeëist. De 85-jarige priester werd vanochtend in zijn kerk in Normandië aangevallen door twee mannen, die zijn keel doorsneden. Het Vaticaan is ernstig geschokt en noemde de moord "een barbaarse daad". Een van de daders was een 19-jarige jihadist.

Nu het echte VERHAAL
Wat blijkt sinds 5 jan. j.l., maar niets in de Nederlandse media.!

De opsporingsambtenaar in Frankrijk had op een media gelezen dat de dader dit van plan was, de dader was bekend bij de Franse Politie. Die ambtenaar gaf het door (mocht alleen aan zijn MEERDERE) aan de juiste persoon. Die waren niet allen aanwezig en de ambtenaar die het door MOEST geven had het te DRUK. Dus bleef het liggen tot dat de aanslag gepleegd was.
Toen de aangever van die mogelijke aanslag duidelijk liet weten wat HIJ had doorgegeven, moest HIJ (de klokkenluider) alles wat hij had doorgegeven in woord & geschrift verwijderen en de mond houden.
Nu zijn opsporingsjournalisten er achter gekomen en GISTERAVOND zijn die opsporingsjournalisten ERMEE naar buiten gekomen.

DE DOOFPOT werkt dus ook in Frankrijk, Overheden zijn NIET te vertrouwen wat wij vandaag al eerder schreven. Alles moet dicht voor eigen EER & GLORIE!

Een SCHANDE, dus die bejaarde Priester had NU nog kunnen leven als er juist was gehandeld (Lees ingegrepen).

Barbaars
Paus Franciscus liet weten dat hij zwaar geschokt is door het nieuws. Het Vaticaan noemde de dood van de 85-jarige priester een "barbaarse daad".

Wat een huichelaars
Woordvoerder Frederico Lombardi: "We zijn vooral geschokt omdat dit vreselijke geweld in een kerk plaatsvond, een plek waar Gods liefde wordt verkondigd."
De Franse president François Hollande bracht na de aanslag een bezoek aan de kerk en noemde de moord op de priester, "een schandelijke terreuraanslag''. Hij zei dat Islamitische Staat Frankrijk de oorlog heeft verklaard, en benadrukte dat de Franse regering de strijd tegen IS "met alle middelen'' zal voortzetten.
De Franse premier Manuel Valls noemde de gijzeling een "barbaarse aanval". Marine Le Pen, de leider van het extreemrechtse Front National, sprak van "een nieuwe aanslag van islamitische terroristen".

Griekenland
Geen veerboten op 12 januari door staking
De overkoepelende vakbond voor Griekse zeelieden (PNO) heeft een 24-uurstaking aangekondigd voor vrijdag 12 januari. Dat houdt in dat alle veerboten in Griekenland op die dag aan de kade blijven liggen.

Het personeel legt het werk neer om te protesteren tegen onverzekerde arbeid, de toename van de werkloosheid en de verlaging van de pensioenen.

Een van de eisen van het personeel is dat de werknemersrechten en sociale zekerheid worden teruggebracht naar het niveau van voor het memorandum waarin wordt bepaald welke hervormingen en bezuinigingen Griekenland moet doorvoeren in ruil voor financiële steun van het IMF en de EU.

“De overheid is niet van plan om onze problemen op te lossen. Ondanks de aanhoudende (loze) beloften nemen de problemen alleen maar toe, als gevolg van de afspraken, hervormingen en bezuinigingen van het derde steunprogramma”, schrijft PNO in een verklaring.

Het is niet de eerste keer dat ze om deze reden het werk neerleggen. Vorig jaar staakte het personeel van veerboten ook al enkele keren. In december 2016 duurde een staking zelfs bijna een hele week.

Reizigers die al tickets hebben geboekt wordt geadviseerd om contact op te nemen met hun reisagent of de plaatselijke havenautoriteiten voor meer informatie. Mogelijk volgen er nog meer acties.
Update 10/01: Ook het personeel van de metro in Athene legt op 12 januari het werk neer. De 24-uurstaking treft de metrolijnen 2 en 3 (de rode en blauwe lijn). Op maandag 15 januari hebben de Griekse luchtverkeersleiders tussen 12.00 en 15.00 uur een staking gepland.

media Greece Strikes
After the union representing metro d tram anworkers announced the action, the union of trolley bus workers followed suit, decrying the “new tough measures” the government is ushering in with the new multi-bill which is to go to a vote on Monday, when they plan to stage a 24-hour strike.
Greek air traffic controllers are to stage a walkout on Monday between noon and 3 p.m., also in protest at the multi-bill.

Je bent wat je doet!

Sandstorm Gold Yesterday Vol. 591.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 6.50 +0.02 74 79 CIBC 36 Latimer Q
16:00:00 T 6.50 +0.02 1 79 CIBC 36 Latimer Q
16:00:00 T 6.50 +0.02 8 80 National Bank 36 Latimer Q
16:00:00 T 6.50 +0.02 62 80 National Bank 36 Latimer Q

ASML Announces Appointment of New CFO to the Board of Management
VELDHOVEN, the Netherlands, 17 January 2018 - ASML Holding N.V. (ASML) today announces that the Supervisory Board intends to appoint Roger Dassen as Executive Vice President and Chief Financial Officer (CFO) to the Board of Management, subject to notification of the Annual General Meeting of Shareholders scheduled for 25 April 2018. Dassen succeeds Wolfgang Nickl who will leave ASML at the end of April (as announced on 12 September 2017). Roger Dassen (age 52) will join ASML on June 1, 2018. Roger Dassen is the Global Vice Chairman, Risk, Regulatory, and Public Policy of Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL). In this capacity, he also serves as the Global Chief Ethics Officer and a member of the DTTL Executive. Dassen is a former CEO of Deloitte Netherlands. He has been a Deloitte Netherlands audit partner since 1996 and has served as advisory partner and/or global LCSP for a number of the firm's largest clients. Dassen is professor of auditing at the Free University of Amsterdam. He has a master's degree in economics and business administration, and a PhD in business and economics from the University of Maastricht.

Core Lab Announces Q1 2018 Quarterly Dividend
lees elders meer.

Spaartaks
RECHTER beslist, Spaartaks was te hoog in 2014 en mogelijk daarna ook!
Het 1ste succes voor de Bond van Belastingbetalers.
reactie XEA.nl
DUS is de huidige OOK gebaseerd op te hoge inschattingen!

media
Ongenoegen over spaartaks blijft.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1491433/ongenoegen-over-spaartaks-blijft

reactie XEA.nl
Deze nieuwe vorm van spaarbelasting laat zien dat er WEINIG realiteit is bij de vormgevers in de Regering.
Rekenen naar zich toe en van BELEGGEN hebben zij geen verstand.
Maakt 't uit over je een kleine of grotere beleggers bent?
Dit is discriminatie van de bovenste plank, of liggen de aandelen van Politici op de PLANK?

Valuta arbitrage
Nu lijkt dat een NIEUW iets te zijn.
Dat is het afdekkingen van valuta's , in het verleden werd en er veel afdekkingen gedaan door ondernemers die een opdrachten in het buitenland gingen maken/uitvoeren. Een Amsterdams bedrijfje TCX maakt daar niet winst mee en KOPPEN in een groot Morgen Blad.

Hoge Water
dat heeft ook voordelen, want de Binnenvaart kan nu met grotere schepen varen en dus meer lading meenemen.

Bescherming in de VS
’Huawei in VS geweigerd’.
Het Chinese Huawei, smartphonemaker en netwerkbedrijf, wordt uit de Amerikaanse markt geweerd. AT&T, de tweede aanbieder in de VS, moet alle banden met Huawei Technologies verbreken. lees verder op https://www.telegraaf.nl/financieel/1546154/huawei-in-vs-geweigerd

media Pharming
Pharming Group N.V. (“Pharming” or “the Company”) (Euronext Amsterdam: PHARM) announced today that the U.S. Food and Drug Administration (FDA) has accepted for review Pharming’s supplemental Biologics License Application (sBLA) for RUCONEST® [Recombinant Human C1 Esterase Inhibitor/ conestat alfa] for routine prophylaxis to prevent attacks in adult and adolescent patients with hereditary angioedema (HAE). The FDA has indicated that the sBLA is sufficiently complete to permit a substantive review and has set an action date of September 21, 2018.

Avantium
Inside Coca-Cola’s Sustainability Strategy.
lees elders meer.

media,
Klanten ASML hebben haast met nieuwe machines.
ELDHOVEN (AFN) - Chipmachinefabrikant ASML heeft in het vierde kwartaal van 2017 tegen de verwachtingen in meer omzet behaald dan in de voorgaande periode. Waar het Veldhovense hightechbedrijf rekende op een terugval van de verkopen aan het einde van het jaar, haalden sommige klanten gezien de sterke vraag naar halfgeleiders juist orders naar voren. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1550464/klanten-asml-hebben-haast-met-nieuwe-machines

media Julio Poch
Knoops: schade Poch haast niet goed te maken.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1373907/knoops-schade-poch-haast-niet-goed-te-maken

Getuige: Julio Poch geruild voor Jorge Zorreguieta.
Meijer zei zich te baseren op een “off-the-recordgesprek” dat hij enige maanden na aanhouding van Poch in 2009 voerde met officier van justitie Guus Schram. Meijer: “Hij zei me dat er in het onderzoek tegen Poch hogere belangen waren die ik me waarschijnlijk niet kon voorstellen. Ik vroeg Schram of hij doelde op de relatie van deze zaak met het Koninklijk Huis, een gerucht dat toen al in bredere kring werd gehoord. Hierop gaf hij geen antwoord, maar uit zijn lichaamstaal maakte ik op dat ik gelijk had.”
lees verder op
https://www.nrc.nl/nieuws/2014/10/17/getuige-julio-poch-geruild-voor-jorge-zorreguieta-a1421684

media,
Ontmoet een kaasmaakrobot en een kroboot op TU Delft
Een robot die kaas maakt, een pijpgrijprobot, een boot die autonoom een raceparcours met obstakels kan afleggen, een rozenplukrobot, een hostrobot die samenwerkt met een mechanische bartender, een robotbal en een kroboot, een robot die eendenkroos verwijdert uit sloten. Deze acht robots zijn op donderdag 18 januari te zien tijdens de demodag van de minor Robotica van de TU Delft.
lees verder op
https://www.computable.nl/artikel/opmerkelijk/mobility/6281394/5933077/ontmoet-een-kaasmaakrobot-en-een-kroboot-op-tu-delft.html

tijd 07.34
De goudprijs in euro per kg 35.064.02 en de zilverkoers in euro per kg 450.32

tijd 08.28
Goud $ 1,334,-- zilver $ 17,11 en platina $98,-- Gold/Silver Ratio 77.94
Olie $ 63,74 en de dollar euro 1,2220
1 bitcoin = 10.950 USA dollar
1 ripple = 1,18432 USA dollar
Erg beweelijk zijn de Crypto munten vanmorgen, gisteren hadden zij een zware dag.

Media
kunnen je maken & breken
D66-leider Alexander Pechtold vindt niet dat hij het gratis verkrijgen van een appartement in Scheveningen had moeten melden in het geschenkenregister van de Tweede Kamer.
Nauwelijks meer in de media... !!!!!
Mijnheer C. Eurling
Kreeg ruzie met zijn vriendin en veel in de media. Die ruzie is al enige jaren geleden en nog steeds op TV en in Couranten.

media
Camiel Eurlings treedt terug als IOC-lid.
De Gifbeker moest leeg voor hem.
Nu de gifbeker voor Pechtholt of komt dat NU niet van pas?
Want de media maakt of BREEKT iemand.

In de media De ex van Mijnheer Eurlings was geen lieverdje, alweer gescheiden en blijft zitten met 1 kind.

Ter overweging
Het ware te wenschen
Dat alle Menschen
Met al hun gebreken
Zichzelf eens bekeken
Dan zouden ze 't wel laten
Om over anderen te praten

Rutte
Had weer een hele ander verhaal voor 't uitstel van de schade regelingen met de Mensen uit Groningen. De lange formatie was NIET de oorzaak.
Maar we weten dit over Mijnheer Rutte
Uit de media,
Trump vs Rutte
Het verschil tussen Trump en Rutte is: "Trump doet wat hij zegt en zegt wat hij denkt! Rutte doet niet wat hij zegt en zegt niet wat hij denkt"!
D.L


media, Refresco
ROTTERDAM (AFN) - Sap- en frisdrankproducent Refresco wil een concessie doen aan de Britse kartelwaakhond CMA om goedkeuring te krijgen voor de overname van de bottelactiviteiten van zijn Amerikaanse branchegenoot Cott. Refresco stelt voor om een Britse frisdrankfabriek te verkopen.

Actuele goud en zilver prijs
17-jan-2018 08:45 CET
Goudprijs: € 1.090,70 -1,54
Zilverprijs: € 14,01 -0,01
Prijzen in euro's en per troy ounce

CMA accepts Refresco's remedy proposal; Completion of the acquisition of Cott's bottling activities anticipated on 30 January 2018
lees elders meer.

tijd 09.00
De AEX 561,72 +0,54 +0,10% ASML EUR 160.00 +6.35 120.000

tijd 09.04
De Bel 20 4.147,88 -16,08 -0,39% en de CAC 5.489,46 -24,36 -0,44%
ASML
daar zijn beleggers dol op en weten van geen winstnemen.
Te duur aandeel in onze ogen en misschien straks een splitsing en daar hopen beleggers op.

tijd 09.07
Probiodrug, daar loopt nog steeds lucht uit op EUR 13,50 -80ct vol. 26.383
Zo werkt de effectenhandel opblazen en dan verkopen.
Soortgelijke bij DocData.

In de media Antillen maar dan de werkelijkheid.
Onze “volk"vertegenwoordigers laten zich graag fêteren op wat zij noemen een WERK bezoek. Business class vliegen, schitterende hotels, strand, alles vrij + zakgeld. Dat er gesmokkeld wordt vanuit Venezuela is al jaren bekend, dat er pas een Arubaanse oud politicus vastzat in Venezuela ivm met benzine smokkel met zijn speedboot wordt ter plaatse lacherig afgedaan. En nu verhalen dat er geen fruit op Aruba komt, onzin..supermarkten daar liggen afgestampt vol, dat fruit is een dekmantel voor de drugs, wapens, illegalen etc. etc. waar ook lokalen vrolijk aan meedoen.
Dat er overal fotosessies waren en mooie tripjes werden georganiseerd waarmee de kamerleden het idee hadden dat ze heel belangrijk waren is nog daar aan toe, maar vragen stellen hoe het kan dat er een 3 en 5 jarig jongetje maanden lang zijn geslagen en geschopt totdat ze dood waren werden niet gesteld, ook het gigantische misbruik van kinderen hier op Aruba werden geen vragen gesteld.

Ook geen vragen over de schuldenlast van meer dan 4000 miljoen Awg die maar blijft groeien, het vakantie gevoel zou alleen maar verstoren en waarom deze onzin reizen nu nog moeten !

http://www.knipselkrant-curacao.com/tpo-wat-ik-niet-mocht-zien-op-aruba/
http://dencayente.net/2018/01/10/onder-de-pannen/

Er gaat wel ca. EUR 250 miljoen voor herstel heen op 110.000 inwoners.

Kwaliteit
is niet te versmaden. Zoek die fondsen op en leg die op de plank.
Dan is geduld een goede zaak. Systemen drukken de normale prijsvorming weg. Zoek juist de fondsen op. Altice was zo'n systeemhandel fonds. stuwen & duwen en ook de schuldenlast bij dit fonds ging gelijkmatig omhoog.
Daar waarschuwden wij steeds voor en plots kwam dat besef ook bij 't Management van Alitce. Wij zagen een Imtech gelijkenis.
Gelukkig niet, maar de wolken zijn nog niet weg.

tijd 09.29
Goud $ 1.335,80 zilver $ 17,18 en platina weer door de 1000 grens heen op $ 1.001,-- Gold/Silver Ratio 77.74
Olie $ 63,84 en de dollar euro 1,2240
1 bitcoin = 10.514 USA dollar
1 ripple = 1,15000 USA dollar

tijd 10.46
De AEX in de plus door ASML EUR 160,65 +7 euro vol. 1,1 milj. de AEX zelf op 561.87 +0,69 +0,12%

German LNG Terminal launches Open Season .
lees elders meer.

tijd 10.56
Altice glijdt verder onderuit EUR 8,51 -47ct vol. 5,4 milj. en Galapagos heeft last van winstnemingen op EUR 89,06 -2,66 vol. 266.000

tijd 10.59
De Midcap 846,49 -0,93 -0,11% OCI EUR 20,81 -43ct vol. 78.000 Besi EUR 78,65 +90ct vol. 148.000 Sligro EUR 40,55 -50ct vol. 11.804

tijd 11.01
De Smallcap 1.088,00 -5,30 -0,48% de 11.000 grens was een te grote stap
Avantium EUR glijdt verder terug naar EUR 6,70 -14ct vol. 38.604
De strategie van Coca Cola is duidelijk.
Probiodrug EUR 13,40 -90ct vol. 76.000

tijd 11.33
De AEX 562,15 +0,89 +0,16% ASML EUR 161,55 +7,90 vol. 1,3 milj. de DAX 13.216.93 -29,40 -0,22%

media CBS
Helft vluchtelingenhuishoudens loopt risico op armoede
Ruim de helft van de huishoudens van mensen uit vluchtelinglanden had in 2016 een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Dit is ruim zes keer zo vaak als gemiddeld. Van de huishoudens met een Syrische migratieachtergrond had ruim drie kwart een laag inkomen; huishoudens met een Eritrese migratieachtergrond hadden met 83 procent het vaakst risico op armoede. Dit meldt het CBS in het rapport Armoede en sociale uitsluiting 2018. Ook huishoudens met een hoofdkostwinner van Somalische komaf hadden met 62 procent vaak een laag inkomen. Het merendeel van de huishoudens met een Syrische, Somalische of Eritrese achtergrond heeft een laag inkomen omdat de bijstand hun voornaamste bron van inkomen is. Bij huishoudens uit Irak, Afghanistan en Iran was het armoederisico eveneens relatief groot.
Huishoudens uit vluchtelinglanden vaak ook langdurig laag inkomen.
lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/03/helft-vluchtelingenhuishoudens-loopt-risico-op-armoede

media CBS
Langdurige armoede verder toegenomen in 2016
Het aantal huishoudens dat vier jaar of langer van een laag inkomen moest rondkomen is verder toegenomen. In 2016 hadden 224 duizend huishoudens langdurig een laag inkomen, 15 duizend meer dan in 2015. Het risico op armoede was het hoogst in Rotterdam, Groningen en Amsterdam. Dit meldt het CBS in het rapport Armoede en sociale uitsluiting 2018. lees verder op
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/03/langdurige-armoede-verder-toegenomen-in-2016

media CBS
Bijna 1 op de 10 zzp’ers loopt risico op armoede
Van alle werkenden in de leeftijd van 15 tot 75 jaar lopen zzp’ers het grootste risico op armoede. Van hen maakten 9,4 procent in 2016 deel uit van een huishouden met een inkomen onder de lageinkomensgrens. De groep zzp-ers is overigens zeer divers. Vooral de in deeltijd werkende zzp’ers liepen risico op armoede. Van de zelfstandigen met personeel (zmp) had 5,2 procent een laag inkomen, bij werknemers was dat 1,7 procent. In totaal liep bijna 3 procent van de krap 7,3 miljoen werkenden tussen de 15 en 75 jaar risico op armoede. Dit meldt het CBS in het rapport Armoede en sociale uitsluiting 2018. lees verder op'
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/03/bijna-1-op-de-10-zzp-ers-loopt-risico-op-armoede

Reactie XEA.nl
En wat horen wij van het Kabinet Rutte!
Het gaat zo goed met Nederland en er is groei.
In het loonzakje en per saldo met de verhogingen via de Gemeentelijke en Nut bedrijven en wijziging BTW houden de Nederlanders minder over!
List & Bedrog!

Willem van Hanegem (Voetbal).
Ook XEA.nl leeft met U mee, sterkte en snel weer de oude Willem zijn.

tijd 11.45
Edelmetalen blinken steeds meer
Goud $ 1.338,70 zilver $ 17,21 en platina $ 1,002,-- Gold/Silver Ratio 77.75
Olie $ 63,33 en de dollar euro 1,2235
1 bitcoin = 9.956 USA dollar en de teruggang boven de 10.000 zien wij niet zo snel meer.
1 ripple = 1.04000 USA dollar

tijd 13.13
De AEX 563,27 +2,09 +0,37% ASML EUR 161,75 +8,10 vol. 1,6 milj Altice EUR 8,42 -56ct vol. 7,7 milj.

tijd 13.16
De DAX 13.218,37 -27,96 -0,21% ProSieben EUR 29,62 -49ct vol. 147.000 Thyssen EUR 24,68 -30ct vol. 314.000

tijd 13.19
De Bel 20 4.155,78 -8,18 -0,20% en de CAC 5.512.73 -1,09 -0,02% Publicis Groupe EUR 57,28 -1,20 vol. 278.000

tijd 13.22
De Midcap 847,54 +0,12 +0,01% Arcadis EUR 19,03 -30ct vol. 46.000 ASMI EUR 59,68 +88ct vol. 180.000 Besi EUR 79,80 +2,05 vol. 215.000 Flow Tr. EUR 19,09 -29ct vol. 49.000 OCI EUR 20,74 -50ct vol. 154.000 Sligro EUR 40,30 -75ct vol. 16.349

tijd 13.25
De Smallcap 1.088,28 -5,02 -0,46% Avantium EUR 6,71 -13ct vol. 61.442 Fagron EUR 10,89 -16ct vol. 199.000 Nedap EUR 46.00 +60ct vol. 2.833 Probiodrug EUR 13,00 -1,30 vol. 128.000

Een GEVAAR voor de gehele Eurolanden Catalonië
media
Catalaans parlement voor eerste keer bijeen.
ARCELONA - Het vorige maand gekozen Catalaanse parlement is woensdag voor het eerst bijeengekomen. Twee partijen die naar onafhankelijkheid streven, de PDeCat (Democratische Europese Catalaanse Partij) en de ERC (Republikeins Links van Catalonië) willen ex-premier Carles Puigdemont (PDeCat) weer als regeringsleider installeren. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1552163/catalaans-parlement-voor-eerste-keer-bijeen

media,
Silver: Once and Future Money.
The Roman Republic and the later Roman Empire had gold coins called the aureus and solidus, but they also minted a popular silver coin called the denarius. One denarius was the daily wage for unskilled labor and Roman soldiers. Of course, in the late Empire, the aureus, solidus and denarius were all debased by mixing the gold and silver with base metals. The decline of the Roman Empire went hand in hand with the decline of sound money. read more on
https://dailyreckoning.com/silver-future-money-2/

media,
Kocht JP Morgan 675 miljoen ounces zilver?
Heeft JP Morgan de voorbije jaren op zijn minst 675 miljoen ounces aan zilver naar de eigen kluizen gesleept?
Ted Butler meent van wel.
Butler volgt de zilvermarkt al enkele decennia op de voet en hij komt met een sterke case waaruit moet blijken dat JP Morgan 45% van de bovengrondse zilvermarkt controleert.
Een opmerkelijke zet.
Butler verwijst naar de acties van de broertjes Hunt die in de jaren ’70 een positie van 100 miljoen ounces opbouwden in zilver. Dat was genoeg om de prijs van $2 naar $50 te brengen. In de jaren ’90 accumuleerde Berkshire Hathaway (Buffett) 129 miljoen ounces fysiek zilver en de prijs verdubbelde toen de markt er lucht van kreeg. read more on
http://www.edelmetaal-info.nl/2018/01/16/kocht-jp-morgan-675-miljoen-ounces-zilver/

reactie XEA.nl
Waarom doet JP dat?
Want dit is bijzonder opmerkelijk. JP Morgan stond namelijk al eens voor de rechter in verband met manipulaties van de zilvermarkt.

media,
Ict-uitgaven stijgen dit jaar tot 3,7 biljoen.
De wereldwijde uitgaven aan it zullen dit jaar afklokken op ongeveer 3700 miljard dollar, zo voorspelt het marktonderzoeksbureau Gartner. Dat is zowat 4,5 procent meer dan vorig jaar. Niet alleen voor 2018 verwacht Gartner groei in de it-markt,.. read more on
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/ict-branche/6282043/250449/ict-uitgaven-stijgen-dit-jaar-tot-37-biljoen.html

media,
EU war against plastic waste: 2030 full recyclability targets set.
lees elders meer.

media,
Cognitive health: High-salt diet linked to dementia, finds mouse study.
17 Jan 2018 --- Excessive consumption of salt is known to affect heart health and blood pressures, but research by scientists at Weill Cornell Medicine has now underlined its negative effect of sodium on cognitive health. According to their study, a high-salt diet reduces resting blood flow to the brain and causes dementia in mice. The study, published on Monday in Nature Neuroscience, is the first to unveil a gut-brain connection linking high dietary salt intake to neurovascular and cognitive impairment. The findings illuminate a potential future target for countering harmful effects to the brain caused by excess salt consumption. read more on
http://www.nutritioninsight.com/news/cognitive-health-high-salt-diet-produces-dementia-in-mice.html

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30.00 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere
15 jan. EUR 26,38 50.545 489 EUR 26,40 59.499 560 17.35.09
71 transacties voor 9,000 sts omzet. Om 17.34.33 EUR 26,44
16 jan. EUR 26,22 42.712 387 EUR 26.26 60.619 447 17.35.01
om 17.34.40 EUR 26.32
17 jan EUR 26,04 116.710 968 EUR 26.04 137.595 1.036 17.35.19

Zo werken de Systemen
Active as of 17 Jan 2018 17:22 CET Boekje Corbion. Qua aantallen even veel stukken in de *koop en verkoop.
# ORDERS # SHARES BID PRICE ASK PRICE # SHARES # ORDERS
2 201 26,00 26,02 986 7
8 2.069 25,98 26,04 892 7
5 2.285 25,96 26,06 1.986 4
5 6.231 25,94 26,08 355 2
4 651 25,92 26,10 6.698 6
5 2.276 25,90 26,12 1.957 3
4 546 25,88 26,14 125 1
1 125 25,86 26,18 672 2
2 742 25,84 26,20 194 1
1 125 25,80 26,24 1.356 2
37 15.251* Total 15.221 35*
SLECHTS 30 verschil.
Normale handel is er nauwelijks en in de 5 spookminuten moeten alles glad getrokken worden.


tijd 17.40
De AEX 563,28 +2,10 +0,37% ASML EUR 161,25 +7,60 vol. 3.407.976
De Midcap 845,55 -1,87 -0,22%
De Smallcap 1.087,07 -6,23 -0,57%
De Bel 20 4.148,60 -15,36 -0,37%
De CAC 5.493,99 -19,83 -0,36%
De DAX 13.166.94 -79,39 -0,60%

tijd 17.47
De DOW 25.941.98 +149.12 +0.58%
De Nasdaq 7.255.33 +31.65 +0.44%

tijd 17.48
Sandstorm Gold Today Vol. 172.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
11:32:58 T 6.39 -0.11 200 79 CIBC 1 Anonymous K
11:32:19 T 6.39 -0.11 51 102 Lakeshore 36 Latimer
11:32:19 T 6.39 -0.11 200 79 CIBC 79 CIBC K

tijd 17.52
Goud $ 1.332,60 zilver $ 17,04 en platina $ 1.000,-- Gold/Silver Ratio 78.18
Olie $ 64,02 en de dollar euro 1,2237
1 bitcoin= 10.048 USA dollar
1 ripple = 1,00000 USA dollar

shortlijst
AHL Partners LLP Galapagos N.V. BE0003818359 1,01 16 jan 2018
AQR Capital Man. LLC SBM Offshore N.V. NL0000360618 1,90 16 jan 2018
BlueCrest Capital Man. Limited Fugro N.V. NL0000352565 0,65 16 jan 2018
BNP Paribas S.A. BE Semiconductor N.V. NL0000339760 0,56 16 jan 2018
Canada Pension Plan Invest Board Gemalto N.V. NL0000400653 0,49 16 jan 2018
GSA Capital Partners LLP Flow Traders N.V. NL0011279492 1,00 16 jan 2018
HBK Investments LP Fugro N.V. NL0000352565 1,31 16 jan 2018
Marshall Wace LLP ARCADIS N.V. NL0006237562 0,78 16 jan 2018
Marshall Wace LLP Wereldhave N.V. NL0000289213 0,95 16 jan 2018
Myriad Opportunities Master Fund Ltd Fugro N.V. NL0000352565 0,62 16 jan 2018
WorldQuant, LLC Galapagos N.V. BE0003818359 0,62 16 jan 2018
GSA Capital Partners LLP Flow Traders N.V. NL0011279492 0,99 15 jan 2018

tijd 18.00
De goudprijs in euro per kg 35.017.76 en de zilverprijs in euro per kg 447.66

media in de VS
Flights canceled, schools closed across snowy U.S. South.
read more on
https://www.reuters.com/article/us-usa-weather/flights-canceled-schools-closed-across-snowy-u-s-south-idUSKBN1F6245

Actuele goud en zilver prijs
17-jan-2018 18:15 CET
Goudprijs: € 1.089,96 -2,29
Zilverprijs: € 13,95 -0,08
Prijzen in euro's en per troy ounce

Een fijne avond en eet smakelijkBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL