Mevr. Kate Raworth (schrijfster en econoom) spuit haar ideeën. Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 14/01/2018 06:26
Deze Britse econome Kate Raworth de nieuwste hype aan het worden en ook in Nederland. Haar boek de "Donuteconomie" kwam onlangs uit.
In haar boek schopt zij tegen vooral nieuwe economen aan die anders opgeleid/onderwezen moeten worden. Ik wil die economie - studie veranderen.
De oude gaat uit van het principe "vraag & aanbod" en dat moet anders.
Wat de nieuwe studenten te zien krijgen is die van vraag en aanbod en hoe dan een prijs tot stand komt. Dat gaat dus over de markt. Dat bestrijdt zij, want dat is pure ideologie.”
Deels heeft zij gelijk en deels niet. Want vraag & aanbod bepalen wel de productie waar behoefte aan is. Geen vraag: "geen productie"!
Mevr. Raworth draaft teveel door met haar ideologie over 't milieu en wat er allemaal nog meer in de samenleving speelt.
Zoals wij op vaak schrijven 't respect voor de medemens, niet bedrijven opdrijven naar steeds meer winst, dus 't principe van "meer, meer, meer"!
Waar is nog tevredenheid bij de mens en welk doel is haalbaar!
Dit doet ons weer teruggaan naar de Bijbel, 't verhaal van de Talenten.
Niet ieder mens is begunstigd met dezelfde Talenten en gelukkig ook maar.
Dan zou de wereld een "eenheidsworst zijn"!

Waar moeten wij in de wereld naartoe?

Naar een gelijkmatige groei die in verhouding staat tot de toename van de bevolkingsgroei. Weg met flexwerken, want dat brengt spanningen met zich mee, een mens met een vaste baan (lees contract) voelt zich gelukkiger en zal dan ook beter en meer presteren. En kan door zijn/haar extra inspanningen een positie verbetering bewerkstelligen (lees ook meer loonkunnen verwachten).
Ook verdraagzaamheid & respect voor de medemens en het principe van "Geld, Macht een aanzien" laten varen.

Nu bepalen ca 20 Effectenkredietinstellingen (die eigenlijk geen Effectenkredietinstellingen meer zijn) de wereld economie.

Kijk eens wat Mevr Kasner (Duitsland) ervoor over heeft toch weer als Hoofd van de Duitse Regering te komen Lees te worden benoemd).
Wij vermoeden dat 't HAAR niet gaat lukken, maar zeg nooit - nooit!
Zij is er glad genoeg voor om weer haar zin door te drijven.
Want de Deutsche Bank tellen wij ook tot die 20 Effectenkredietinstellingen en die is wel gebaat bij een herbenoeming van Mevr. A Kasner. Maar wat staat deze Bank er slecht voor. De Regering houdt deze bank de handen boven het hoofd.
zie/lees deze 2 linken eens
https://www.marketslant.com/articles/deutsche-bank-or-dumb-bank
https://slimbeleggen.com/trends/deutsche-bank-kan-ieder-moment-omvallen-heel-europa-meesleuren/

Het is fout dat de Politiek en deze ca.20 Effectenkredietinstellingen de wereld economie bepalen en daar heeft Mevr. Raworth een punt.
zie en lees wat er in deze link staat. Daar zijn ze hard mee bezig, Juncker ook en de genoemde groep in het verhaal ook. “Deze groep(Bilderberg) is reeds de “schaduw wereldregering… een bedreiging die ons het recht afneemt om over ons eigen lot te beschikken, een uiterst verontrustende realiteit” en wel met zeer nadelige gevolgen voor het welzijn van ons allemaal.
Met haar andere ideeën scoort zij niet bij de redactie van XEA.nl

Want wie 't wel weet mag 't zeggen. Iedereen & elk Land komt voor zichzelf op, een verenigd Europa klinkt mooi, maar is een utopie.
Je moet wel realistisch zijn/blijven.
Dat zien we wel in de VS!

Want, "Je BENT wat je doet"!

In de media
Column: Juncker wil meer geld en macht.
De Europese Unie kost een schijntje. De begroting is te klein om alle ’ambities en uitdagingen’ waar te maken, zo beklaagde topeurocraat Jean-Claude Juncker zich deze week. „Europa is meer waard dan een kopje koffie per dag, denk ik.”
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1525239/column-juncker-wil-meer-geld-en-macht

LIST & BEDROG
luxe en voor zichzelf een mooi leven en oude dag, DAAR draait 't bij deze gasten alleen om. De BURGERS moeten voor hun voeten liggen en het WERK doen.
Column: Juncker wil meer geld en macht.

de agenda voor deze week
maandag 15 jan.
In de VS New York Stock Exchange gesloten.
Handelsbalans Nederland.

dinsdag 16 jan.
In Duitsland Consumptieprijsindex.

woensdag 17 jan.
ASML jaar + 4de kwartaalcijfers
SnowWorld Jaarresultaat
In de VS Industriële Productie + MBA Hypotheek-aanvragen

donderdag 18 jan.
In de VS de Werkloosheid + Bouwvergunningen + olievoorraden

vrijdag 19 jan.
Beter Bed - tussentijdse verklaring Q4 2017
In Duitsland Producentenprijsindex
In de VS Consumenten sentiment

Media, 26 juli 2016
IS eist moord op Franse priester op.
Islamitische Staat heeft de moord op een Franse priester opgeëist. De 85-jarige priester werd vanochtend in zijn kerk in Normandië aangevallen door twee mannen, die zijn keel doorsneden. Het Vaticaan is ernstig geschokt en noemde de moord "een barbaarse daad". Een van de daders was een 19-jarige jihadist.

Nu het echte VERHAAL
Wat blijkt sinds 5 jan. j.l., maar niets in de Nederlandse media.!

De opsporingsambtenaar in Frankrijk had op een media gelezen dat de dader dit van plan was, de dader was bekend bij de Franse Politie. Die ambtenaar gaf het door (mocht alleen aan zijn MEERDERE) aan de juiste persoon. Die waren niet allen aanwezig en de ambtenaar die het door MOEST geven had het te DRUK. Dus bleef het liggen tot dat de aanslag gepleegd was.
Toen de aangever van die mogelijke aanslag duidelijk liet weten wat HIJ had doorgegeven, moest HIJ (de klokkenluider) alles wat hij had doorgegeven in woord & geschrift verwijderen en de mond houden.
Nu zijn opsporingsjournalisten er achter gekomen en GISTERAVOND zijn die opsporingsjournalisten ERMEE naar buiten gekomen.

DE DOOFPOT werkt dus ook in Frankrijk, Overheden zijn NIET te vertrouwen wat wij vandaag al eerder schreven. Alles moet dicht voor eigen EER & GLORIE!

Een SCHANDE, dus die bejaarde Priester had NU nog kunnen leven als er juist was gehandeld (Lees ingegrepen).

Barbaars
Paus Franciscus liet weten dat hij zwaar geschokt is door het nieuws. Het Vaticaan noemde de dood van de 85-jarige priester een "barbaarse daad".

Wat een huichelaars
Woordvoerder Frederico Lombardi: "We zijn vooral geschokt omdat dit vreselijke geweld in een kerk plaatsvond, een plek waar Gods liefde wordt verkondigd."
De Franse president François Hollande bracht na de aanslag een bezoek aan de kerk en noemde de moord op de priester, "een schandelijke terreuraanslag''. Hij zei dat Islamitische Staat Frankrijk de oorlog heeft verklaard, en benadrukte dat de Franse regering de strijd tegen IS "met alle middelen'' zal voortzetten.
De Franse premier Manuel Valls noemde de gijzeling een "barbaarse aanval". Marine Le Pen, de leider van het extreemrechtse Front National, sprak van "een nieuwe aanslag van islamitische terroristen".

Nieuwsbrief staat te lezen via de link nieuwsbrieven en de MiFiD II en de LEI hebben wij belicht.
Alleen leden van XEA.nl hebben toegang tot deze link. Nog geen gratis lid? Via de link gratis aan te melden, al meer dan 18 jaar zijn wij in de lucht.
Veel lees plezier.

media,
Bank of China verwacht stijging goudprijs naar $1.400
Geruchten over China drijven goudprijs op. lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/bank-of-china-verwacht-stijging-goudprijs-1400/

Ter overweging
Bilderberg: Een brug te ver.
Prins Bernhard, de Prins der Nederlanden, was zestig jaar geleden in 1954 de eerste – en gedurende vele jaren daarna de voorzitter tijdens de oprichting van de geheime Bilderberg groep in Oosterbeek, een voorstad van Arnhem. Deze eerste conferentie leidde tot de ondertekening van het Verdrag van Rome, dat de Europese Economische Gemeenschap (EEG) inluidde, welke drie jaar later van start ging. Deze locatie was zeer belangrijk, het is namelijk dezelfde plaats waar tien jaar voordien het Britse leger ongeveer 10.000 slachtoffers leed in één van de laatste nazi bloedbaden van de Tweede Wereldoorlog. Zoals later bleek; Bernhard had het spel weggegeven aan de vijand, en toen het leek alsof, ondanks zijn verraad, de dappere geallieerde militairen toch .. lees verder op
http://finalwakeupcall.info/blog/2014/08/10/bilderberg-een-brug-te-ver/

met o.a.
dit
De eerste bijeenkomst van de Bilderberg in 1954 onder voorzitterschap van Prins Bernhard – weer ironisch – vond plaats in Oosterbeek, op zo’n 5 km afstand van de Rhijn brug in Arnhem, blijkbaar uiterst belangrijk voor ze, omdat op dezelfde plek tien jaar eerder het Britse leger bijna 10.000 soldaten verloor in een van de laatste nazi bloedbaden van de Tweede Wereldoorlog. Waarvoor Bernhard het spel aan de Nazi’s had weggegeven, maar ondanks zijn verraad hadden de dappere geallieerde militairen kunnen winnen, als Carrington niet was gestopt! – Pauzeer nu een moment voordat je verder leest, – om na te denken over deze significantie: Bernhard de prins van het Nederlandse volk – heeft doelbewust 10.000 jonge militairen laten sneuvelen, en veroorzaakte in de noordelijke helft van Nederland de ergste hongerwinter in de westerse wereldgeschiedenis, waarin honderdduizenden onschuldige burgers uithongerden door gebrek aan voedsel, onderdak en warmte. Het gaat mogelijk je verstand te boven – maar het bewijs is overtuigend; autoriteiten belast met de leiding en verantwoordelijkheid zijn niet te vertrouwen, toen niet en nu ook niet!

Het is gewoonte dat volkeren hun regering vertrouwen, ze denken dat deze zich om hun lot bekommeren. Dat is een absolute misvatting; de wereld wordt nl. door anderen geregeerd. Achter de schermen van de officiële politiek bestemt de bloedlijn illuminatie het lot van onze wereld, een geheime groep mensen die elkaar goed kennen en zichzelf en hun opvolgers benoemen. Hun macht bestaat bij de gratie van onvoorwaardelijke geheimhouding.

Uit de media,
Trump vs Rutte
Het verschil tussen Trump en Rutte is: "Trump doet wat hij zegt en zegt wat hij denkt! Rutte doet niet wat hij zegt en zegt niet wat hij denkt"!
D.L


Bovenstaande gaat weer op bij Mijnheer Rutte, de loonstrookjes laten iets meer zien, maar aan de andere kant laten de lasten verhogingen van o.a. Gemeenten/Waterschappen e.a Nutsinstellingen zien, dat 't kleine beetje meer op de Loonstrookjes, weer meer dan teniet wordt gedaan.
Dus gaat LIST & BEDROG weer op bij Rutte III

media DSB
Dirk Scheringa mag top DNB onder ede horen.
AMSTERDAM - De top van De Nederlandsche Bank (DNB) zal binnenkort onder ede bij de rechter gehoord worden over hun rol bij de ondergang van DSB Bank. De Haagse rechtbank heeft het verzoek hiertoe van DSB-naamgever Dirk Scheringa toegewezen.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1530802/dirk-scheringa-mag-top-dnb-onder-ede-horen

Media
Vrijwel alle spaarders DSB Bank krijgen geld terug
De gedupeerden moeten wel accepteren dat ze geen rentebetalingen ontvangen.
lees verder op
https://www.nrc.nl/nieuws/2015/12/04/vrijwel-alle-spaarders-dsb-bank-krijgen-geld-terug-a1411036

reactie XEA.nl
Vanuit ons netwerk hoorden wij dat er van de doorgeschoven leningen, PL's e.a. normale terugbetalingen worden gedaan aan de partijen die dat overnamen.
DUS was de teloorgang van de DSB niet nodig geweest. Moest de DSB een zelfde voorbeeld zijn als toentertijd de Tilburgse Hypotheek bank?

media,
Nederland in ’visserijoorlog’ met Frankrijk.
Duur aangekochte pulskortechniek onder vuur.
BRUSSEL - Donkere wolken pakken zich samen boven de Nederlandse visserij. Het Europees Parlement dreigt een streep te zetten door het permanent toestaan van de zogeheten pulskortechniek, een systeem waar vooral Nederlandse vissers fors in hebben geïnvesteerd. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1537442/nederland-in-visserijoorlog-met-frankrijk?utm_source=telegraaf-nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=20180114091502_zondag&utm_content=telegraaf_zondag&utm_term=&EMAIL_SK=SK635062

Reactie XEA.nl
Zo werkt 't in de politiek, zelf geen verstand van zaken en zo hard werkende vissers het brood uit de mond stoten.
Hetzelfde hier met mest injecteren in de grond, in Nederland moet 't en in Duitsland mag 't beslist niet!

tijd 09.48
1 bitcoin = 13.626 USA dollar
1 Ripple = 1.9320 USA dollar

Wessanen
jager of prooi?
Wij zien bij dit fonds opvallende patronen.
Eerst gelijk systemen die de handel bepalen, maar toen werd er afgeroomd, nu de room dunner wordt, zien wij pas later in de middag omzetten toenemen.
Het lijkt erop dat de omzetten uit de richting komen van de VS.
Zal een stroman van Delta Partners weer aandelen opkopen?
Dat er goede cijfers rond 25 febr. a.s. aankomen is wel duidelijk.
Maar zullen partijen daarop wachten? Wessanen lijkt voor ons 'n prooi te worden.
Want Wessanen kent geen daadwerkelijke beschermingsconstructies.

media Teijin Frontier to Exhibit at DOMOTEX 2018.
lees elders meer.

Bezinning Vriendschap
Zorg ervoor dat de grondslag van je vriendschappen niet wankel is, want dan kan ze bij 't minste geringste verkoelen en omslaan. Dat zal niet zo zijn met je vriendschap die vanuit, die vanuit 'n bron steunt, waardoor de grondslag stevig en duurzaam is!

De strategie in de huidige markten..
Waarom gaat de koers van 'n aandeel omhoog?
Vaak zeggen beleggers: omdat de koes stijgt. Dat kan wel zo zijn, maat dat is niet de belangrijkste reden. De reden is dat er meer kopers dan verkopers zijn! Lees meer vraag, dan aanbod Mevr. Raworth. De Strategie kijkt wat er gebeurt in de markt doormiddel van systemen en zo worden spelletjes gespeeld door het creëren van meer vraag dan aanbod. En de markt(lees beleggers) kijkt niet naar de fundamenten van een bedrijf. Dit is gebaseerd op Behavioural Finance. Deze wetenschap gaat ervan uit dat mensen niet rationeel zijn/handelen, maar zich laten leiden door emoties, gecreëerd door Systeemhandel (lees HFT).
Dit is een HEEL gevaarlijke ontwikkeling en vooral voor de na8uwelijks ervaren nieuwe beleggers.
Daar komt alleen ellende van, 1 enkele uitzondering daar gelaten.

tijd 16.15
1 bitcoin = 13.274 USA dollar
1 Ripple = 1,83101 USA dollar.

De Crypto munten blijven op hun retour.

media,
Frankrijk pakt belabberde mobiele dekking aan.
Orange, Bouygues, Iliad en Altice-dochter SFR zullen binnen vijf jaar elk vijfduizend nieuwe masten neerzetten om zwarte plekken in de dekking in Frankrijk te dichten. lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1538069/frankrijk-pakt-belabberde-mobiele-dekking-aan

media Rutte
Premier Mark Rutte eist niet langer publiekelijk dat de Turkse president Erdogan excuses maakt voor zijn harde woorden over Nederland.
reactie XEA.nl
Wat een zwakke houding van mijnheer Rutte! Weer een knieval! Echte leiders doen dat niet, de foute kant moet eerst komen!

fijne afsluiting van Uw weekend.

Oranjewoud loopt NU eens voor z'n tijd, vandaag nog maar de 14de januari.
15 januari 2018
Vereniging Circulair Friesland is een samenwerkingsverband tussen een grote groep bedrijven, overheden, kennisinstellingen en andere organisaties die zich in willen zetten voor de transitie naar een circulaire economie. Ook wij nemen de verantwoordelijkheid om de transitie naar een circulaire economie te versnellen, waarin ons lidmaatschap bij deze vereniging één van de stappen is.
Businesslijnen: Contracten en Vergunningen

Tags: circulaire economie,
Duurzaamheid,
Friesland,
samenwerken,
regionale samenwerking

Bijeenkomsten en vergaderingen die vanuit dit verband worden georganiseerd leiden tot concrete projecten en samenwerkingsafspraken. De proactieve houding leidt tot resultaat en trekt daarmee, terecht, aandacht van velen.

Op 14 december jl. vond de vergadering met de werkgroep Bouw plaats op ons kantoor in Heerenveen. Naar aanleiding hiervan zullen ook wij deelnemen aan projecten en acties in dit samenwerkingsverband. Te denken valt aan projecten rondom circulair aanbesteden, gebruik van het grondstoffenpaspoort, regelgeving en circulaire gebiedsontwikkelingen.

Samen kunnen we de circulaire transitie realiseren. Samenwerkingsverbanden als Vereniging Circulair Friesland laten zien dat de circulaire economie niet slechts een concept is, maar een tastbare en duurzame economie die bedrijven bij elkaar brengt. Antea Group is trots deel uit te maken van deze beweging.
zie meer op https://www.anteagroup.nl/nl/nieuws/antea-group-lid-van-netwerk-circulair-friesland


Beursnotering
pecificaties beursnotering aandelen Oranjewoud A
Markt: Euronext Amsterdam, local securities
Symbool: ORANW
ISINCode: NL0000370419
Handel: Double auction
Handelsgroep: J3

Opening auction:
11:30 random

Trading:
11:30 & 16:30

Closing auction:
16:30 random
Trading at last:

11:30 – 15:00 // 16.30 – 17:30
Voor gedetailleerde informatie over de handel in aandelen aan Euronext verwijzen wij u naar de Trading Manual op de website van Euronext.

Het aantal geplaatste aandelen met stemrecht (A + B aandelen) is: 62.872.869

media
New passing tracks reduce disturbances on Ystadbanan
lees elders meer.Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL