Model portefeuille
Rendement portefeulle
+12.035 %

Rendement AEX
+33.325 %

Startdatum
01-01-2009

Startwaarde portefeuille € 74082.37

Startwaarde AEX
€ 245.94


Laatste update:
29-01-2010

Oude beleggingshandvaten worden NU weer van stal gehaald. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 13/08/2017 06:14
Oude beleggingshandvaten worden Nu weer van stal gehaald.
RAY DALIO : "ZORG DAT JE 5 TOT 10 PROCENT GOUD IN PORTEFUEILLE HEBT"
Iedere belegger zou vandaag de dag vijf tot tien procent van zijn of haar vermogen in goud moeten bewaren, omdat er vandaag de dag veel meer politieke en geopolitieke risico's boven de markt hangen die de financiële markten kunnen beïnvloeden. Dat schrijft vermogensbeheerder Ray Dalio van Bridgewater Associates in een nieuwe column op zijn Linkedin pagina.
https://www.linkedin.com/pulse/risks-rising-while-low-discounted-ray-dalio

Moest je in het verleden, je portefeuille met Edelmetaal afdekken, medio jaren 1990 werd dat in de BAN gedaan. NIET meer van deze tijd en bezitters van (meestal) papier edelmetaal werd hen per brief verwittigd, wij stoppen met Edelmetaalrekeningen en U wordt verzocht met onze afdeling contact op te nemen voor verkoop van UW edelmetaal. Zo niet, dan verzoeken wij U een andere bemiddelaar te zoeken.

XEA.nl
Is altijd een tegenstaander geweest van 't opzij schuiven van de spreiding van de portefeuille en afdekking doormiddel van 't edelmetaal.
Wij zijn nu nog vaster op 't Edelmetaal dan 10 jaar geleden, nu zijn er veel Mijnbouw Maatschappijen waar het hefboom effect nog duidelijk wordt verwerkt bij een stijging (lees ook daling, dus meer risico's) van het fysieke edelmetaal.

Op onze website plaatsen wij veelvuldig fondsen die in de mijnbouw werken. Neem voor U besluit, dit door met Uw accountmanager, voor U tot aankoop/verkoop overgaat.
Kijk ook naar het politieke risico dat er in een fonds kan zitten, kijk waar zij actief zijn in welk(e) land(en). Kijk naar de prijshistorie van 't aandeel en naar welke vooruitzichten(lees winning spoedig) van inkomsten uit o.a. goud, zilver e/o grondstoffen er aan zitten te komen of zijn.
Het beste zijn gemengde fondsen die deelnemingen hebben in verschillende mijnbouw bedrijven en op welke prijs zijn edelmetaal e/o andere grondstoffen geleverd krijgen.
U ziet wel, er gaat een uitgebreide studie aan vooraf.
1 Junior mijnbouwer is Sandstorm, die is in onze ogen veelbelovend en nog redelijk geprijsd. Maar vraag ook het advies van Uw eigen accountmanager over Sandstorm. In 2011 hebben wij verschillende Mijnbouwers bezocht en volgende maand gaan wij dat weer doen in Vancouver en Omgeving. Het Walhalla van de Mijnbouwers.

De Graaiers
zitten niet alleen bij bedrijven, maar ook
Vliegreis EC-baas Juncker: €25.000
Eurocommissarissen hebben afgelopen jaren soms tienduizenden euro’s per reis in rekening gebracht. Voorzitter Jean-Claude Juncker gaf bijna €25.000 euro uit voor een vlucht naar Rome. lees verder op
http://www.telegraaf.nl/dft/28897740/__Vliegreis_Juncker___25.000__.html

reactie XEA.nl
Hoe hoger je komt, hoe meer het wordt!

De agenda voor deze week
maandag 14 aug.
Japan - Overheidsuitgaven Japan
China - Economische groei China

dinsdag 15 aug.
In de VS - Detailhandel en Import -en exportprijzen cijfers.

woensdag 16 aug.
CBS met berichten
Curetis - Halfjaarresultaten 2017
Delta Lloyd - Halfjaarresultaten 2017
Heijmans NV - Halfjaarresultaten 2017
ICT Group - Halfjaarresultaten 2017
TIE Kinetix - Resultaten 3e kwartaal 2017
Kendrion NV - Halfjaarresultaten 2017
In de VS - MBA Hypotheek-aanvragen - Federal Reserve (USA) Notulen vergadering.

donderdag 17 aug
AND International Publishers NV - Halfjaarresultaten 2017
ForFarmers - Halfjaarresultaten 2017
Japan - Handelsbalans Japan
Kon. Boskalis Westminster NV - Halfjaarresultaten 2017
Lotus Bakeries NV - Halfjaarresultaten 2017
NN Group - Resultaten 2e kwartaal 2017
In de EU - Consumptieprijsindex + Handelsbalans
In de VS - Werkloosheid + Industriële Productie + Leading Indicators + Federal Reserve (USA) - Geldhoeveelheid.

vrijdag 18 aug.
Brunel International NV - Halfjaarresultaten 2017
Stern Groep NV - Halfjaarresultaten 2017
In Duitsland - Producentenprijsindex Duitsland
ECB - Betalingsbalans
EU - Bouwproductie
In de VS - Consumenten sentiment

Omzetten
Hier is gewoon een SMERIGE handel en die niet te vertrouwen is, eerlijk en transparantie missen wij ook, de patronen die wij dagelijks zien wijzen in een manipulatieve handel, die vooraf geregisseerd is en vaak doormiddel van gezamenlijke opzet. Het seinen met vaste getallen geeft aan: "kijk nu ben ik in de markt, respecteer mij en laat mij m'n gang gaan, dan doe ik dat straks ook!"
's Morgens eerst even drukken en op hogere prijs aanlappen en daarna wordt er gestuurd, al of niet acting in concert!

Want wie controleert het aantal vrij aandelen met het aantal uitgegeven aandelen van bedrijf A en betrekt daar ook de aandelen uit verplichtingen van Opties, Turbo's Sprinters e.a. producten waaruit door middel van opvragingen aandelen die dan geleverd moeten worden?
Niemand controleert dat, te massaal en Complex.
Ons mooiste voorbeeld kwam op, kort na de dramatische mededeling van Imtech dat er fraude etc. bij Imtech gaande was.
Toen gingen er zoveel aandelen over de TOONBANK, die aantallen bestonden niet eens, dus waren het stukken die uit 't niets kwamen (Neppers).
Debet de interne rekening en credit gehandeld uit de tegenrekening van de Handelaar(s). Zo creëer je NEPAANDELEN en 's middags in de 5 SPOOKMINUTEN wordt alles glad gestreken en wie controleert een NIHIL rekening? En dat doet niemand, wat TIJD kost, geld en MOEITE.
Zo werkt de tegenwoordige handel(lees eigenlijk OMZETTEN).
Toezicht is er nauwelijks en die begrijpen zelf niet wat er gaande is.
Tegenwoordig is/komt ca. 90 - 95% van de omzet door nepaandelen en gemaakte prijsvormingen.

Heeft XEA.nl dan zelf een oplossing?
Jawel, 80 tot 90% los je op door nummering van de digitale aandelen en dan zijn de aandelen & geldstromen eenvoudig te controleren.

Maar er speelt een ander belangrijk onderdeel mee, de partijen die voor deze vreemde vorm van omzetten zorgen, onderhouden de Toezichthouder(s) en dan ga je in eigen vlees snijden als je weer teruggaat naar NUMMERING aandelen. Dat was ook in het verleden, maar toen konden bewaarders UW aandelen niet STIEKEM gebruiken zonder een FEE te betalen van de klanten. De Kas Bank doet het WEL op een correcte manier en bij de andere partijen hebben wij ZEER sterke twijfels.
Alles draait om verdiensten, niet erg, maar dan moet het wel "op een eerlijke, transparante en begrijpelijke manier gebeuren"!
En dat gebeurd tegenwoordig NIET (meer) of sporadisch wel en dit zou juist andersom moeten zijn!!
En daar kunnen we nog heel lang op wachten is onze verwachting.

Als wij het voor het zeggen hadden, zou in NO-Time de handel/omzet voor 80 - 90% geschoond worden, maar WIE is XEA.nl ?

Vergeten Mijnheer Rutte!
Julio Poch, nu kan hij vrij?
Getuige: Julio Poch geruild voor Jorge Zorreguieta.
Meijer zei zich te baseren op een “off-the-recordgesprek” dat hij enige maanden na aanhouding van Poch in 2009 voerde met officier van justitie Guus Schram. Meijer:
“Hij zei me dat er in het onderzoek tegen Poch hogere belangen waren die ik me waarschijnlijk niet kon voorstellen. Ik vroeg Schram of hij doelde op de relatie van deze zaak met het Koninklijk Huis, een gerucht dat toen al in bredere kring werd gehoord. Hierop gaf hij geen antwoord, maar uit zijn lichaamstaal maakte ik op dat ik gelijk had.”
‘Nederland werkte mee om Zorreguieta ongemoeid te laten’ lees verder op
https://www.nrc.nl/nieuws/2014/10/17/getuige-julio-poch-geruild-voor-jorge-zorreguieta-a1421684

media,
The Junior Miner Bargain Bin May be Closing Soon.
As the summer doldrums in the precious metal mining space are coming to a close, many of the best in class juniors have formed year-long accumulative bases in their respective charts. Since the beginning of this year, I have been recommending sector participants to scale into the junior developer/explorers and early stage exploration firms who have made strategic deals with global miners. Most of these companies are not included in the “mid-tier miner” fund GDXJ and have been rising, while the GDXJ continues to languish. read more on
http://www.kitco.com/commentaries/2017-08-11/The-Junior-Miner-Bargain-Bin-May-be-Closing-Soon.html

Het Ei schandaal
is de grootste vorm van hoe iets fout kan gaan bij falen van toezicht en geen verstand hebben van zaken.
Wij hoorden gistermorgen(12/8) een kenner spreken; oorzaak nummer 1 was het weg bezuinigen van de oude Inspecteurs(eigenlijk waren die Hoogleraren op hun gebied) o.a. in veel soorten van zaken die met controle op gezondheidsgebied te maken hadden. Ook veel onderzoekslaboratoria waren gesloten en in Nederland was er nu slecht 1! Wij moeten op dat gebied terug naar vroeger en er moet veel meer samengewerkt worden op allerlei gebieden zei hij voor de Radio. Vroeger liepen zij de winkel van Alb. Heijn binnen en namen vlees mee voor onderzoek! Gebeurd niet meer zei deze persoon!
De inspecteurs van NU weten tekort en hebben TEKORT tijd om vreemde zaken te onderzoeken (lees serieus te nemen). Zij krijgen tientallen zaken gemeld, maar de man/vrouw kracht (voldoende)is/zijn er niet meer.
Ja, zei hij, dan is het wachten op dit soort grote gevallen/uitbraken, welke van dit soort hebben we de afgelopen jaren niet gehad? te veel om op te noemen, de Geitenkoorts is de bekendste.
Toen werd iedereen wakker!

Maar zal dat straks ook zo zijn in de Effectenhandel?
Ook daar zien wij gelijke fouten/gevaren en er wordt niets tegen/aan gedaan.
Nu wordt het op de zomerluwte gegooid, maar dat is slap gel..! Even wat handelaarstaal van 't verre verleden er tussendoor!
De werkelijkheid is: "niemand vertrouwt DEZE vorm van handel nog en laat deze handel voor wat 't was".
Wij hoorden pas nog iemand zeggen, in het verleden deed ik wel honderden transacties per jaar, nu slecht op 1 en soms op twee handen te tellen transacties!
Dat moet toch de kenners te denken geven.
De omzetten zijn soms in deze rustige tijd(dit lazen we vandaag in de media), de helft van wat het was o.a Basic-Fit en Takeaway werden genoemd. Gelooft U dit? Wij niet, want wat wordt er niet gerommeld in deze twee fondsen, maar daar hebben de tegenwoordige CEO's geen kaas van gegeten.
Wij stelde dit in mei j.l. aan de orde bij een Midcap bedrijf in de AVA en wat zei de Voorzitter?
Wij zijn tevreden met deze vorm van handel (HFT/Systeem)!
Wilt U een beter bewijs van onvermogen hebben!
Waarom is deze vorm HFT/Systeem handel dan in verschillende landen dan VERBODEN!?

Van de 100 CEO's heeft 99 geen verstand of te kort hoe deze handel NU is/werkt!
Wij gaven niet voor niets bij TIG CEO's uitleg over deze vorm van handel en lieten dat zien op de Laptop doormiddel van gefilmde situaties/toestanden waarin DIE vreemde prijsvorming tot stand kwam.
Verbazing en ONGELOOF overheerste bij de meeste van de CEO's toen zij DAT zagen.

Ons advies was, schakel de VEUO in, die vertegenwoordigt jullie toch als beursgenoteerd bedrijf. Wij wilde de VEUO wel helpen, maar wij hebben nog NIETS van de VEUO gehoord.
Begrijpt de VEUO het probleem wel?
Neen is ons antwoord, maar het schaadt wel de bedrijven en het vertrouwen van de beursgenoteerde fondsen.
Waarop moet Handel stoelen?
Op vertrouwen en geloofwaardigheid (lees eerlijk, transparant en begrijpelijk voor iedereen). Deze twee "Vertrouwen & geloofwaardigheid" zijn er nauwelijks nog en daarom blijven beleggers weg van deze beurs!

Enkele jaren geleden heeft XEA.nl al gewaarschuwd, als EURONEXT niet uitkijkt, dan bloedt deze beurs dood! Wij naderen dit punt met spoed!

media Altice
Altice Is Considering Seeking Equity Funds for Charter Bid.
. Drahi is said to mull approaching BC Partners, Cananda Pension
. Funds are already large investors in Altice’s U.S. unit
Patrick Drahi’s Altice NV is considering asking Canada Pension Plan Investment Board and BC Partners to help fund a potential bid to buy cable broadcaster Charter Communications Inc., according to people with knowledge of the matter.
read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-08-12/altice-is-said-to-consider-seeking-equity-funds-for-charter-bid

Mevr. Merkel(A.Kasner)
Wie heeft er mede aanleiding gegeven voor die vluchtelingen stroom?
Wir schaffen das zei deze mevrouw, maar wist ZIJ wel wat zij bewerkstelligde?
Wilders en sommige CEO verpraten zich ook wel eens, dan worden zij per direct in de media afgestraft en veroordeeld. Nu is het ijzig stille gebleven, geen opschorting van de notering in Frankfurt e.a. zaken.

Op verzoek van een Veehouder melkprijs FrieslandCampina
Garantieprijs augustus 2017 38,50 euro
31 juli 2017 De FrieslandCampina garantieprijs voor boerderijmelk voor augustus 2017 bedraagt 38,50 euro per 100 kilo melk. De garantieprijs stijgt met 1,25 euro ten opzichte van de garantieprijs van juli (37,25 euro).
Het is de verwachting dat de melkprijzen van de meeste referentiebedrijven in augustus verder zullen stijgen. De noteringen voor boter en kaas blijven hun opwaartse trend vasthouden door aanhoudend goede vraag en beperkte voorraden.
In augustus bedraagt de eiwitwaarde 628,47 euro, de vetwaarde 314,23 euro en de lactosewaarde 62,85 euro per 100 kilo.
De garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met 3,47 procent eiwit, 4,41 procent vet en 4,51 procent lactose en is exclusief btw. Vanaf 2017 gelden de bedragen bij een gemiddelde levering van 800.000 kilo melk op jaarbasis (was in eerdere jaren 600.000 kilo). Met ingang van 2017 zijn de kwantumtoeslag en de seizoensregeling vervallen.
+
Biologische garantieprijs augustus 2017 48,75 euro
31 juli 2017 De FrieslandCampina biologische garantieprijs voor boerderijmelk voor augustus 2017 bedraagt 48,75 euro per 100 kilo melk. De biologische garantieprijs daalt met 1,50 euro ten opzichte van juli (50,25 euro).
De biologische melkprijzen van de referentiebedrijven zijn relatief stabiel. De daling van de biologische garantieprijs is het gevolg van de correctie van 1,31 euro in de vorige maand.
In augustus bedraagt de eiwitwaarde 795,79 euro, de vetwaarde 397,89 euro en de lactosewaarde 79,58 euro per 100 kilo.
De biologische garantieprijs 2017 geldt voor 100 kilo melk met 3,47 procent eiwit, 4,41 procent vet en 4,51 procent lactose en is exclusief btw. De vermelde bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 600.000 kg melk op jaarbasis. Met ingang van 2017 is de kwantumtoeslag vervallen.
lees verder op
https://www.frieslandcampina.com/nl/

In het gesprek met hem zei hij: "het verschil met de winkelprijs is veel te groot"! Vergelijkt U als lezer dit ook eens en wie doet daar wat aan? In het verleden waren er vaste prijzen door de Overheid vastgesteld, OOK dat is lasgelaten en wordt nauwelijks gecontroleerd waarom het verschil, producent en consument(lees winkelprijs) zo groot is geworden.

media,
Democrats Renew Push to Probe Deutsche Bank Russia Scandal.
A handful of Democratic lawmakers have renewed their effort to get a powerful House Republican to investigate Deutsche Bank AG’s loans to President Donald Trump and the bank’s role in helping Russians move billions of dollars from Moscow to the west. read more on
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-08-11/house-democrats-renew-push-to-force-probe-of-deutsche-bank

reactie XEA.nl
WAAR is deze bank NIET bij betrokken!

media Macron
Waar is de media hetze tegen Macron?
Trump, daar vallen de journalisten over elkaar heen. Lees verder over Macron op
http://www.telegraaf.nl/buitenland/28915873/__Macron_maakt_nog_weinig_indruk__.html

media,
Rabobank heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd aan zijn Rabo Bankieren App. Het gaat onder meer om het bevestigen van een iDEAL-betaalverzoek via de vingerscan, het doorsturen van betaalverzoeken van voorgeschoten bedragen en koppelingen van de betaalrekening aan overzichten van bijvoorbeeld de hypotheek en lening. De developers hebben ook de menu-structuur van de IoS en Android-app en de gebruikerservaring aangepakt. lees verder op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/development/6179388/250449/rabobank-koppelt-ideal-aan-vingerafdruk.htmlBeperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL