Wij missen steeds meer deskundigheid en daar is gemis aan in Nederland. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 04/06/2017 07:20
Deskundigheid een groot gemis in Nederland. De overleden Wim Kan zou wel zeggen wie is er nog "bekwaam"!
Ook aan het respect en het plichtsbesef schort 't of moeten we schrijven/zeggen "de passie daar ontbreekt 't aan"!
Dat lees je tegenwoordig steeds meer in de media, tentamens krijgen ze cadeau, voorkennis gaat niet om kennis alleen. Bestuurders gaan steeds meer voor eigen belangen, was het eerst voor 6 tot 8 jaar, nu wordt die periode steeds korter en wordt 't bedrijf opgepoetst en dan vertrekken ze met een handdruk e/o wordt het bedrijf te koop aangeboden.
Waar zijn de bestuurders nog van de degelijkheid, mogen we schrijven "de saaiheid". Laten we de wijlen G. H. van Driel nemen.
Gerrit van Driel had sinds 1970 de toppositie bij Wessanen als CEO. Dat was langer dan gebruikelijk bij grote Nederlandse ondernemingen. Mede daarom kon het moment van aftreden bijna nooit optimaal worden gekozen. Als Van Driel op 65-jarige leeftijd met pensioen zou zijn gegaan, was hij alom zonder twijfel beschreven als een groot ondernemer. Wessanen had hij omgebouwd van een veevoederhandel (wat ForFarmers nu is)tot een internationale onderneming die vooral op de Amerikaanse markt scoorde met merkartikelen in de voeding.
En hij stopte op 31 december 1990 bij Wessanen, hij was een man met passie en een strategie die allang in zijn hoofd zat.
Hij maakte Wessanen groot en aandeelhouders waren tevreden met een jaarlijks hoger dividend en stijgende prijs voor 't aandeel Wessanen.
Laten we zijn opvolgers buiten beschouwing en pakken de draad weer op na de scherpe terugval van 't aandeel Wessanen tot begin 2014 na zijn vertrek, toen de huidige CEO Chr. Barnouin aan het roer kwam. Hij(Barnouin) maakte in korte tijd schoon schip bij Wessanen en zette in op duurzame en gezonde voeding met een goede winstgevendheid.
Toen wij in de BAVA van 25 januari 2014 kennis maakte met hem en sommige aanwezigen hem vroegen, "wilt U ook Nederlandse leren"? Was zijn antwoord, daar zal ook tijd voor komen! Wij hebben hem toen gevraagd, als U (hij sprak ons aan in zeer goed verstaanbaar Engels) Wessanen weer terugbrengt naar z'n goede winstgevendheid, zoals U NU Engels spreekt, zal niemand U meer vragen om Nederlands te gaan spreken/praten!
We kennen allen het SUCCES verhaal van deze gedreven man, hij deed dat ook in zijn presentatie over zichzelf in die bewuste BAVA van 25 jan. 2014.

In ons verslag van die BAVA (25/1/14) schreven wij al, geef hem de kans!
Die heeft Chr. Barnouin met beide handen aangepakt.
Waar zijn dit soort bestuurders nog met hun inzicht en deskundigheid en dan ook nog uit EIGEN kweek!

de agenda voor deze week
maandag 5 juni
2de Pinksterdag veel beurzen gesloten, maar Amsterdam zal dat niet zijn.

dinsdag 6 juni
Europese Unie - Detailhandel Europese Unie.
AVA - Novisource NV.

woensdag 7 juni
AVA - Delta Lloyd

donderdag 8 juni
ECB rente besluit.
AVA - Kiadis Pharma, RoodMicrotec
Lucas Bols - Jaarresultaat 2016/2017
CBS berichten.
VS - de werkeloosheid, Federal Reserve (USA) - Geldhoeveelheid.

vrijdag 9 juni
RealDolmen - Jaarresultaat 2016-2017
Bank of Japan (JP) - Geldhoeveelheid.
Duitsland - Loonkosten.
CBS nieuws.

Media, dit onderstreept het manipuleren en zal hij het ALLEEN gedaan hebben en de Centrale banken waren keurig netjes!
media
A Deutsche Bank Trader admits he manipulated the Gold and Silver Markets. We have written about this previously, and laid out how at some point someone would roll over in a classic prisoners' dilemma situation. It looks like we have that situation emerging right now. Deutsche Bank trader, David Liew, pleaded guilty in federal court in Chicago to conspiring to spoof gold, silver, platinum and palladium futures, ... read more on
https://www.marketslant.com/article/deutsche-trader-pleads-guilty-slamming-gold-silver

Innoconcepts
Waarom duurt het zolang voor het management van Innoconcepts voor het GERECHT komt wegens BEDROG!
Wij hebben een rapport over Innoconcepts van 5 december 2008 over vreemde prijsvorming begin 2009 (7/1) persoonlijk afgegeven Te Amsterdam aan het Bureau Financiële economische Recherche (BFER).
Die hadden dat doorgeschoven naar de AFM.
Als wij schade hadden opgelopen bij transacties in aandelen Innoconcepts moeten wij aangifte tegen Innoconcepts doen bij de plaatselijke Politie.
Op donderdag 8 jan om 07.10 uur hadden wij contact met de plaatselijke politie dhr. Hans V. en vertelde dat XEA.nl GEEN uitleg mocht komen geven in de bijeenkomst waar o.a. ECD, AFM, BFER e.a. waren om uitleg te geven.
Dat hadden wij namelijk aangeboden.
Toen wij enige tijd later contact zochten met de BFER, werd er door dhr. v. B. gezegd tegen ons, dat het contact door de AFM met XEA.nl niet naar wens was verlopen.
op 31 maart 2009 belde kort na de middag de heer v. B. (BFER) en zei het volgende: 'wij hebben de kennis niet en de AFM wel en de heer v.d. B. zal al wel met U gesproken hebben'.
Op 2 april gebeld met de plaatselijke Politie dhr. Hans V. en het e.a. uitgelegd.
Die zei: dan zijn ze (AFM) wel laat met hun uitleg, maar worden jullie NIET om de tuin geleid!
In een later contact met de AFM vertelde die dat zij het rapport NIET hadden ontvangen.

Wat als de AFM WEL direct een onderzoek was begonnen bij Innoconcepts, was het bedrog van het Innoconcepts management dan WEL opgevallen!"
In december 2010 wordt Innconcepts failliet verklaard.

want op 11 dec. 2015 staat er in het FD.
Het voormalige bestuur van Innoconcepts, een beursgenoteerd uitvindersbedrijf dat eind 2010 failliet ging, heeft samen met accountant Deloitte voor 18 miljoen euro geschikt. Daarmee zijn beschuldigingen van wanbeleid en wanprestatie van de baan. Inclusief de schikking is er nog een EUR 20 miljoen in de boedel van Innoconcepts, gaat dat soms allemaal naar de banken?
https://www.businessinsider.nl/wanbeleid-innoconcepts-bestuur-en-accountant-schikken-voor-18-miljoen-euro-604360/
Waar blijft de schade vergoeding voor de benadeelden? VEB waar blijft U?
We zijn ca. 1 1/2 jaar later. Wij moeten maar eens met Cur. Louis Detering bellen.
De AFM is in deze zaak ook niet vrij uit gegaan, zij waren te laat of hebben met ONS rapport NIETS gedaan.

media,
Spelletjes met systemen vieren te Amsterdam HOOGTIJ.
Wij zouden ons als bedrijf schamen als DIT binnen onze muren zou plaatsvinden(lees Euronext).
Maar wij kijken nergens meer van op.
Wij zijn betrokken in een zaak, waar de eigenares van niets wist en elders in het land woont.
Plots gaat de huurder zich bij een verbouwing zich als eigenaar melden bij de Architect en de Gemeente (die haar wel haar WOZ aanslag toe stuurt) gaat mee in deze fraude. Geeft een verbouwingsvergunning af en plots is HAAR pand met een ander pand samengevoegd en tot overmaat van ramp krijgt haar pand met het naast gelegen pand 1 kadastraal nummer en wordt zij nu ook belast voor het andere pand (lees voor twee panden).
Zo KROM is Nederland en zijn Semi Overheden. Want ook moet Mevrouw alle ander lasten (t.w.) waterschap etc. etc. voor twee panden (lees het uitgebreide pand) betalen.

toevoeging op 2/6/2017
Wij willen een afspraak met de Wethouder en hebben dat telefonisch aangevraagd begin deze week, zouden worden terug gebeld, maar tot op heden nog niets gehoord.
3/6 nog niets vernomen van de Gemeenten.
Wij houden U op de hoogte.

Negatieve rente wordt mainstream in Duitsland
Onze nieuwsbrief gaat ook over de rente (lees via de link).
Door de negatieve rente zien steeds meer banken zich genoodzaakt vermogende spaarders een boeterente in rekening te brengen, omdat de kosten anders te zwaar drukken op de winstgevendheid van banken. In Zwitserland moeten vermogende spaarders bij sommige banken boven een bepaald bedrag al rente betalen, maar nu beginnen ook Duitse spaarbanken dit voorbeeld te volgen.
Vorig jaar kwamen Raiffeisen Gmund am Tegernsee en de Volksbank Stendal al in het nieuws met een boeterente van 0,4% voor alle spaartegoeden boven de €100.000, maar nu komt daar nog een derde bank bij. Het Duitse Handelsblatt schrijft dat ook Sparda Bank een negatieve rente van 0,4% in rekening wil brengen voor vermogende spaarders. lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/negatieve-rente-mainstream-duitsland/

media
Verkoop diamanten plots hoger
Diamantverkopen trekken onverwacht aan. Na de dip vorig jaar door wegblijvende Chinezen, zorgen vooral Amerikanen nu voor een miljardenoogst.
Lees meer op http://www.telegraaf.nl/dft/

En het gaat maar door!!!!!!
Zes doden bij terreur in Londen
LONDEN - UPDATE 08:02 - Bij een dubbele terroristische aanslag in Londen zaterdagavond zijn zes doden en 48 gewonden gevallen. De drie daders zijn door agenten gedood en de politie gaat er vooralsnog van uit dat er geen andere verdachten op de vlucht zijn. lees meer op
http://www.telegraaf.nl/buitenland/28306878/__Zes_doden_bij_terreur_in_Londen__.html

En meer op
http://www.telegraaf.nl/buitenland/28306917/__LIVEBLOG_Aanslag_Londen__.html

Waarom was er gisteravond in het Nederlandse Journaal op TV NIETS over de vernielingen in Hilversum? Dichter kun je het NIET bij huis als nieuws krijgen zouden wij zeggen.
NEEN, de linkse garnituur wil het UIT de belangstelling hebben om NOG meer haat te hen te voorkomen. Maar is dat de weg van THEE drinken?

Grenzen moeten weer dicht en CONTROLE, MAAR waar is nog controle?
Nergens meer lijkt wel.

Voetbal
Real Madrid is erin geslaagd om voor het eerst in de historie van de Champions League de titel te prolongeren. In de sprankelende finale in Cardiff was de Spaanse kampioen met 4-1 te sterk voor de Italiaanse kampioen Juventus. De grote man bij het team van succestrainer Zinedine Zidane was andermaal Cristiano Ronaldo, die twee goals maakte en daarmee met twaalf doelpunten topscorer werd van deze editie van het kampioenenbal. lees verder op
https://www.telesport.nl/teaser/artikel/101584/internationaal/unicum-champions-league-spaanse-stier-niet-te-temmen?apw-origin=http%3A%2F%2Fwww.telesport.nl%2Fpremium%2Fartikel%2F101584%2Finternationaal%2Funicum-champions-league-spaanse-stier-niet-te-temmen

Deze week de Engelse verkiezingen en hoe zal Mevr. May daaruit komen en wat zal de ECB met de rente gaan doen?
Nog diepe onder de nul lijn?

media
Delaying Meals Impacts Circadian Rhythm of Blood Sugar.
lees elders meer.

media
Gold vs. Gold Mining Shares – Just The Facts, Ma’am.
“…but what I do know is the people running the company are practically married to their shareholders and investors, like you. ”That’s good to know. After two decades of sharing their bed(s) with investors “like you” since the honeymoon period and birth of gold’s bull market in 1999/2000, the management of this particular gold mining company is still committed. And, presumably, other companies’ managements are similarly committed. Are you? read more on
http://www.safehaven.com/article/44444/gold-vs-gold-mining-shares-just-the-facts-maam



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL