2017 wordt het jaar van de Politieke omwenteling. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 01/01/2017 08:19
Onze lezers wensen wij een goed en gezond jaar 2017 toe.
Maar voor de beleggers zal het een jaar worden van opletten en dagen tellen.
Want wij hadden gisteren een deel van de dag ons vrijwilligers werk.
Tijdens dat werk deed een oudere mevrouw ons aan en vroeg waarom wij dat deden.
Zij was lovend en wij moesten er een lintje voor krijgen zei die mevrouw.
Dan stoppen wij er per direct mee vertellen wij haar en van het een kwam het ander.
Die mevrouw had tot haar 50ste jaar haar kinderen thuis opgevangen van school en sport etc. Daarna was zij als schoonmaakster 17 jaar lang scholen gaan schoonmaker en toen post bezorgd voor 3 jaar. Ik wilde ook wat eigen geld verdienen zei. Door haar werk op de schollen had zij de mentaliteit van de andere schooljeugd geleerd, want kauwgum zat overal zei ze en voor de onderwijzers was 't ook een ramp, al dat kauwende volk voor zich.
Daarna had zij het over de ellende van de ouderen en Rutte had het ook bij haar gedaan. Al zijn (Rutte) beloftes waren leugens en Wilders is soms niet zo handig met zijn uitspraken en doen, maar vertelt wel wat wij als Burgers denken. De politiek denkt dat alleen de minder bestudeerden en domme mensen op Wilders stemmen zei die Mevrouw, maar de politiek is zelf DOM, want zij willen niet naar ons luisteren en dat zullen zij op 15 maart a.s. te weten komen.
Neem nu dat vuurwerk, ik zei er wat van tegen jongeren die NU al aan het afsteken waren, mijnheer weet U wat die tegen mij zeiden? Ik was een "kankerhoer" en moest mijn bek houden! Deze woorden zouden wij niet tegen mensen hebben gezegd toen wij nog jong waren, maar deze jongeren hebben thuis ook geen opvoeding gehad. Ik ving mijn eigen kinderen op en vertelde hen de normen en waarden van het leven en gaf ze geborgenheid, maar tegenwoordig krijgen de kinderen geen opvoeding meer, de ouders hebben er geen tijd voor en zijn met zichzelf bezig.
Zo vorderde het gesprek en wij wenste elkaar ondanks het vertelde een betere wereld en voor elkaar een mooi en gezellig nieuw Jaar 2017 toe.

De agenda voor deze week
maandag 2 jan. 2017
geen mededelingen

dinsdag 3 jan.
In Duitsland - Werkgelegenheid - inflatie en werkeloosheid cijfers.

woensdag 4 jan.
Sligro omzetcijfers
EU - inflatiecijfers

donderdag 5 jan.
CBS met verschillende berichten

vrijdag 6 jan.
In Duitsland - Industriële bestellingen en Detailhandel.

herhaling van gisteren, maar zeker belangrijk om te weten.
media,
Met de rug tegen de muur. by Diederik Schmull on 31 december 2016
Na een periode van ongelofelijke hoogconjunctuur in de jaren ‘80 en ‘90, staat de westerse wereld sinds de eeuwwisseling met de rug tegen de muur. De totale, excessieve, schuldenlast, als percentage van de economie, rees de pan uit. Daardoor liet de economische groei het steeds meer afweten. De vermindering in productiviteit, omloopsnelheid van het geld en investeringsgeneigdheid, naast het toenemende tekort aan jonge werkkrachten, veroorzaakten een verzwakking in de kredietvraag, een lagere rente en een veel lagere inflatie. Globalisering, met o.a. de verschuiving van arbeid naar landen met lagere lonen (‘offshoring’), en financialisering, met o.a. de opgang van de financiële sector ten koste van de reële, producerende industrie, werden tijdelijke doekjes voor het bloeden. lees meer op
http://www.edelmetaal-info.nl/2016/12/31/met-de-rug-tegen-de-muur/

met o.a.
De stichters van de EU waren niet op hun achterhoofd gevallen! Eenmaal lid, altijd lid, net zoals een ‘vroegere’ werknemer bij de Geheime Dienst. Het is duidelijk, dat de Europese Unie door de overige 27, meest straatarme, lidstaten, wordt beschouwd als een zaak van essentieel levensbelang. Desalniettemin lijken het verschil in cultuur en het gebrek aan solidariteit onoverkomelijke obstakels te blijven voor een duurzame eenwording tot Euroland. De realiteit is juist, dat de Eurolanden uit elkaar groeien en dat men het liefst, als struisvogels, de kop in het zand steekt totdat het opeens is afgelopen.

Misdadiger in Berlijn
Toen kort na de aanslag bekend werd dat hij 't was (ca. 1 uur na de aanslag) ging de politie in Berlijn door met ondervragen van de eerste (achteraf) misdadiger die onschuldig was.
Later moest er uitgekeken worden en hij moest ook ernstig gewond zijn en ziekenhuizen werd gevraagd en bezocht of hij daar binnen was gebracht, de echte misdadiger.
Vreemd dat hij op het NS station werd gezien(camera) normaal lopende en totaal geen verwondingen had. Waarom hield de Politie haar mond over de echte misdadiger en ging door met het ondervragen van de onschuldige.
Er moet meer aan de hand zijn bij deze aanslag.

Onderhoud met de Risk manager van gisteren(vrijdag j.l.).
Kort, voor de zeer korte termijn valt er wat te verdienen, maar als het Trump effect wegvalt, dan kan de kommer & kwel snel toeslaan.
Kwaliteitsaandelen zullen ook worden meegezogen, maar minder en koop NIET met geleend geld. Die zullen er bekaaid afkomen. Rente stijging voor het effectenkrediet en minder dekking (lees beperking van leencapaciteit) voor de gekochte aandelen in depot.
De effecten van de vluchtelingen zijn nog moeilijk in te schatten zei hij, maar meevallen(lees kosten) zullen tegenvallen en langer duren dan NU wordt ingeschat. Op de langere termijn zullen deze gigantisch uit de hand kunnen lopen, daardoor een langer krimp in de economische groei in Europa.
In de VS zijn ze minder afhankelijk van de wereld groei, eigen interne markt en consumptie.

Politieke
omwenteling zal voor de beleggers een onzeker tijd brengen en houdt daar wel rekening mee, want onzekere tijden zijn niet goed voor aandelen bezit.

Ook zal de systeemhandel aangepakt moeten worden, want NU is er nauwelijks nog handel uit VRAAG & AANBOD, gemaakte handel en dan is vrijwel enkel prijs neer te zetten. Zie onderstaande en lees wat mogelijk is.
Veel na 17.35.00 uur als er nauwelijks nog toezicht is, als dat er wel is.

Duidelijke Marktmanipulatie
Prijs manipulatie bij aandeel Telegraaf (TMG) op 16 november 2016
lees elders meer.
Dit zien wij dagelijks en bij tig aantal fondsen. Wij hebben een hele lijst. Lees meer op
http://www.xea.nl/advies.php?id=dba-30513&type=toon

Waar is de 2 wekelijkse baisse positie lijst waar de aandeel name op stonden waar de beleggers en grote partijen in de wind zaten gebleven?
Toen wij belde werd het volgende gezegd: "die lijst klopte niet"!
Maar wat klopt er NU qua controle NIET!!!!!

Zojuist
UPDATE 08:15 Bij een vermoedelijk terroristische aanslag op een van de grootste en bekendste nachtclubs van de Turkse stad Istanbul zijn zondagochtend vroeg minstens 39 mensen gedood; 69 mensen liggen in het ziekenhuis. Vier zijn er slecht aan toe. Het gaat om Club Reina aan de oever van de Bosporus.
lees en zie meer op http://www.telegraaf.nl/

media,
Bij het Oogziekenhuis in Rotterdam hebben zich deze jaarwisseling meer mensen met ernstig vuurwerkletsel aan de ogen gemeld dan vorig jaar.

Wij hoorden door de Radio dat jeugd het hele jaar spaarden voor vuurwerk en soms voor EUR 20 tot 300 vuurwerk kochten.

media,
Er staat weer een nieuw kalenderjaar voor de deur. En dat betekent traditiegetrouw een tijd van lijstjes met voorspellingen. Daar mag een lijst voor de databasemarkt natuurlijk niet aan ontbreken. Dit zijn de grootste veranderingen die ik verwacht in 2017.
lees meer op
https://www.computable.nl/artikel/blogs/datamanagement/5913719/5260614/dit-zijn-voor-2017-de-grootste-veranderingen-in-de-databasemarkt.html

media, in China
PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Chinese industrie is in december 2016 gestabiliseerd in de buurt van het hoogste niveau sinds 2012. Dat meldde de Chinese overheid vandaag op basis van haar eigen inkoopmanagersindex. De index die de bedrijvigheid meet, noteerde in december 2016 een stand van 51,4, tegen 51,7 in november 2016. Een stand hoger dan 50 wijst op groei, daaronder op krimp. Een overheidsgraadmeter die de activiteit in de Chinese dienstensector meet, kwam uit op een stand van 54,5, tegen 54,7 in november 2016.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL