Hosanna over Nederlandse economie, maar juich niet te vroeg. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 14/12/2016 06:26
Er kwam gisteren een hosanna stemming over de Nederlandse economie naar buiten, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Ook nu weer teveel enthousiasme over dat kleine beetje economie en waar zagen we dat wel meer? Als er nieuwe verkiezingen voor de deur stonden.
Na de verkiezing kwamen er weer andere verhalen naar buiten, o.a. we gaan het tekort aflossen en bleef er niets over voor de Burgers.

Goud $ 1.160,20 zilver $16,92 en platina$ 932,-- Gold/Silver Ratio 68.54
Olie stabiel op $52,27 en de dollar euro 1,0639

In de VS ook een opper beste stemming, Trump haalt goede mensen om zich heen.
De DOW steeg naar 19,911.21 +114.78 +0.58%
S&P 500 2,271.72 +14.76 +0.65%
NASDAQ 5,463.83 +51.29 +0.95%
TR US INDEX 202.76 +1.17 +0.58%

Bedrijf V.
De lezer die bij een van de grootste aanbieders van internet een fout bij hem (lees systeemfout van het bedrijf V.) eruit heeft gehaald krijgt zijn schade terug, maar V. vroeg wel of hij (de lezer) de fout met verklaring aan het bedrijf wilde sturen. Want schijnbaar kon het bedrijf V. het zelf niet vinden. Allerlei uitvluchten werden er gemaakt en hij had Radar ook een app bericht gestuurd en plots ging V. door de bocht. Maar was onze LEZER de enige benadeelde door die SYSTEEM fout? HEEL anderen zullen ook schade/benadeeld zijn is onze inschatting en vooral gebruikers die over het limiet van gebruik gingen. Het systeem ronde naar boven af en verdubbelde het gebruik.
Het lijkt wel de woekerpolis manier. Kijkt U als bedrijf en groot gebruiker ook eens naar Uw gebruik van internet! En trek bij het bedrijf V. aan de bel.

In de OOstmarkt ook een positief beeld.
In Japan de Nikkei 19.265 +14 punten
In HOng Kong de Hang Seng 22.567 +120 punten
In Australië de All Ordianries 5.639 +38 punten
In Singapre de Straits 2.959 +4 punten

De valuta's
de dollar euro 1,0639 de Yen 122,54 't pond 0,8403 AU$ 1,4196 C$ 1,3965 NZ$ 1,4746 en Sing$ 1,5162

de agenda voor deze week.
woensdag 14 dec.
In het VK - Werkgelegenheid.
CBS (NL) - Handelsbalans Nederland.
Federal Reserve (USA) - Rente Verenigde Staten.

donderdag 15 dec.
Nationale bank van België (BE) - Handelsbalans België.
CBS - diverse berichten.
ECB - Algemene Aandeelhoudersvergadering ECB
Federal Reserve (USA) - Geldhoeveelheid VS.

vrijdag 16 dec.
Optie expiraties te Amsterdam.

media
VEEL MEER BANKEN BETROKKEN BIJ MANIPULATIE ZILVERPRIJS
De manipulatie van de zilverprijs vond op een veel grotere schaal plaats dan tot voor kort werd aangenomen. In april trof Deutsche Bank al een schikking met gedupeerde beleggers, maar uit het bewijsmateriaal van deze rechtszaak blijkt nu dat veel meer banken betrokken waren bij het manipuleren van de zilvermarkt.

Uit de bewijslast blijkt dat ook banken als UBS, HSBC en Bank of Nova Scotia en een aantal andere bedrijven zich aan marktmanipulatie schuldig hebben gemaakt. Tot voor kort werden alleen Barclays, BNP Paribas, Standard Chartered, Bank of America en Deutsche Bank verantwoordelijk gehouden voor misstanden in de zilvermarkt. De samenzwering blijkt dus veel groter te zijn dan eerder werd aangenomen. Gedupeerde beleggers die de documenten van Deutsche Bank bestudeerden claimen nu hard bewijs te hebben, waaronder elektronische tekstberichten die handelaren van verschillende financiële instellingen jarenlang met elkaar uitwisselden. Deze berichten hadden betrekking op het gecoördineerd beïnvloeden van de zilverprijs.
reactie XEA.nl
Wij hebben altijd al geschreven en dat werd ons niet in dank afgenomen, dat er veel gemanipuleerd werd en wordt.
Waar gaan de schikking gelden heen?
Naar de organisaties die tekort toezicht en onderzoek hebben gedaan.

Dat zie je nu bij de sport in Rusland, onderzoeken hebben meer dan 1000 sporters uit Rusland laten glippen, DUS waren de onderzoeken slecht uitgevoerd.

Zo gaat het in de Financiële wereld ook.
Toezichthouders hebben tekort kennis en ervaring en missen het handelsgevoel.
Onze nestor haalt de foute zaken er zo uit!
Ga een kijken na 17.35.00 wat daar allemaal gebeurd, de controleurs zijn voor het grootste deel al huiswaarts gekeerd.
DUS geen JUISTE controle en daar wordt zoals in de SPORT misbruik van gemaakt! En waar gaan de schikkingsgelden heen? Nu mag niet meer raden.

De VEB begint nu een rechtszaak tegen Innoconcepts.
Maar wat als de AFM wel had ingegrepen toen wij (XEA.nl) een rapport van 5 dec. 2008, met duidelijke manipulaties via het BFER Amsterdam WEL serieus had genomen?
Op 8 jan. 2009 is dat rapport persoonlijk door XEA.nl bij het BFER (Bureau Financieel Ecomosche Recherche) te Amsterdam afgegeven.
Op 31 maart 2009 belde de BFER naar XEA.nl en vertelde dat hij het rapport naar de AFM had doorgestuurd. De Heer v.d.B. zal U wel inmiddels gebeld hebben!
De AFM heeft NIMMER meer met ons over het rapport gesproken etc. etc.
Mogen wij veronderstellen dat het in de LA terecht gekomen is. Op CD stond het en op A3 papier uitgewerkt, dus de AFM kon het zo afdraaien, zoals de ECB geld bijdraait.
Eind 2010 ging Innoconcepts failliet.
Eigenlijk zou de AFM ook terecht moeten staan(lees vervolgd wegen nalatigheid), want als die toen WEL uitgebreid onderzoek hadden gedaan was er bij Innoconcepts misschien meer boven water gekomen. WANT wiens opdracht was dat manipuleren? Een bestuurder van Innoconcepts had een put lopen in/op aandelen Innoconcepts.


Oekraïne verdrag.
Rutte maakt er een KLUCHT van, want
HEEL Holland zegt neen, maar wat zegt mijnheer Rutte tegen zichzelf? Heel Holland bakt er een zootje van en hij gaat zelf z'n eigen gang!

De Burgers worden zo in de kou gezet.

Waarom moest dit verwijderd worden?
CDA 'er Omtzigt had het al wel gedownload.

Gelekt EU-PLAN voor gemakkelijker handel met Oekraïne overvalt Den Haag.
Koenders wilde er geen openbaarheid aan geven.
Onderstaande punten worden niet aan het parlement gezonden, staat aan het einde van de zogenoemde "fiche" met de beoordeling nieuwe commissievoorstellen. Volgens Koenders gaat het om punten die relevant zijn, maar niet openbaar gemaakt kunnen worden omdat dat "niet verstandig zou zijn voor onze onderhandelingspositie"!


Zo werkt LIST & BEDROG!!!!!!!!

Vrije HANDEL >???? Werkt dat ZOOOOOOOOOOOO!!!!!!!
De Burgers mogen NIET alles weten.

OPEC
Alles kan en mag! Openlijk worden door deze landen prijsafspraken gemaakt, nog erger dan manipuleren en DAT MAG!. Is dit geen kartel vorming?
Als U dit doet krijgt U een boete en vervolging.
Een kromme wereld toch.

Actuele goud en zilver prijs
14-dec-2016 07:00 CET
Goudprijs: € 1.089,20 +0,04
Zilverprijs: € 15,92 +0,04
Prijzen in euro's en per troy ounce

Sandstorm Gold Yesterday vol. 529.200
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 4.94 -0.02 34 36 Latimer 80 National Bank Q
16:00:00 T 4.94 -0.02 54 36 Latimer 79 CIBC Q
16:00:00 T 4.94 -0.02 100 53 Morgan Stanley 15 UBS

Colruyt, Omzet stijgt met 2,4% Nettoresultaat in lijn met vorig jaar. lees elders meer.

Toch 1 zwaluw?
media 't CBS
DEN HAAG (AFN) - Het volume van de Nederlandse goederenexport was in oktober j.l. 5,2 procent groter dan in dezelfde periode 2015. Vooral de export van personenauto’s, aardgas, chemische producten en elektrische apparaten nam toe, aldus het CBS vanmorgen. De wederuitvoer groeide sterker dan de uitvoer van Nederlands product. Het importvolume was in oktober 4,5 procent groter dan een jaar eerder. Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober j.l. en november j.l..

Nyrstar announces new CEO + Nyrstar Announces Sale of Contonga
lees elders meer.

Gemalto study reveals security concerns over convergence of personal and workplace identities. lees elders meer.

TIE Kinetix: Issue of Shares Breukelen, the Netherlands
TIE Kinetix NV announces that it will issue 16,007 new shares to certain members of TIE Kinetix Management Team under the Performance Share Plan as approved by the Annual General Meeting of Shareholders. After completion of the issue, the total number of issued shares of TIE Kinetix will amount to 1,608,711. The shares issued under the Performance Share Plan will be issued to individual members and are subject to transfer restrictions.

Delta Lloyd
Delta Lloyd maakt bekend dat Ingrid de Graaf heeft besloten Delta Lloyd te verlaten en haar loopbaan elders voort te zetten. Zij zal in het voorjaar van 2017 vertrekken nadat zij haar werkzaamheden goed heeft kunnen afronden en overdragen. Ingrid de Graaf is sinds 1999 in dienst bij Delta Lloyd en is sinds 2014 lid van de Raad van Bestuur. Daarvoor bekleedde zij verschillende directiefuncties binnen Delta Lloyd, waaronder als algemeen directeur van de Commerciële Divisie en algemeen directeur van ABN AMRO Verzekeringen.
President-commissaris Rob Ruijter: "De Raad van Commissarissen is Ingrid de Graaf erkentelijk voor haar bijdrage aan Delta Lloyd. Zij heeft een belangrijk aandeel geleverd aan het operationele en commerciële succes van Delta Lloyd. Wij wensen haar alle goeds voor de toekomst." Ingrid de Graaf: "Na ruim 17 jaar in diverse functies binnen Delta Lloyd werkzaam te zijn geweest, heb ik persoonlijk het besluit genomen om weg te gaan. Delta Lloyd is een prachtig bedrijf met geweldige collega's, maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging."

Heijmans verkoopt funderingsspecialist Franki aan PORR
lees elders meer.

Manipulaties gaan gewoon door of er GEEN toezicht is,
Actuele goud en zilver prijs
14-dec-2016 08:30 CET
Goudprijs: € 1.090,59 +1,43
Zilverprijs: € 15,96 +0,08
Prijzen in euro's en per troy ounce

media,
Opmerkelijke zaken rondom goud. by Tom Lassing on 14 december 2016
De goudprijs mag dan de laatste weken fors gedaald zijn, de vraag naar goud is dat niet. Er was zelfs een recordvraag naar het fysieke metaal!
In een normale markt is het zo dat meer vraag ook hogere koersen veroorzaakt.
Hier is dat niet zo. Dalende goudkoersen brachten meer vraag naar fysiek goud op gang, maar gek genoeg bleef ondertussen de goudprijs dalen.
De BullionVault Gold Investor Index index steeg zelfs naar een niveau van boven dat van december 2011. Op dat moment stond de goudprijs ergens rond de 1900 dollar. Deze index laat zien hoe de balans is tussen beleggers die goudposities innemen of uitbreiden, en investeerders die hun posities afbouwen of verkopen.
Een stand boven de 50 laat zien dat er meer kopers dan verkopers zijn.
lees verder op
http://www.edelmetaal-info.nl/2016/12/14/opmerkelijke-zaken-rondom-goud/

In de media.
De winsten van Europese banken staan ook volgend jaar onder druk, door de lage rente en oplopende kosten. Dat voorspelt kredietbeoordelaar Moody's in een woensdag gepubliceerd... lees meer op www.dft.nl

tijd 08.43
Goud $ 1.163,30 zilver $17,05 en platina $ 937,-- Gold/Silver Ratio 68.21
Olie $ 52,39 en de dollar euro 1,0668

Actuele goud en zilver prijs
14-dec-2016 10:15 CET
Goudprijs: € 1.093,65 +4,49
Zilverprijs: € 16,02 +0,14
Prijzen in euro's en per troy ounce

tijd 10.30
De Smallcap 808,25 +1,07 +0,13% Wessanen stoomt door naar EUR 13,13 +23ct vol. 114.000 Beter Bed EUR 16,765 +69ct vol. 34.000
Is er wat gaande bij Wessanen?

tijd 10.33
De AEX vlak op 473,53 -0,12 -0,03% Ahold EUR 19,46 +28ct vol. 2 milj. Akzo EUR 58,95 -90ct vol. 216.000 Randstad EUR 52,35 +53ct vol. 242.000

tijd 10.35
De DAX 11.265.14 -19,51 -0,17% Deutsche Luft EUR 12,875 +27ct vol. 224.000 Deutsche bank EUR 17,63 +15ct vol. 200.000 een prijsvorming die bij dit fonds niet te volgen is. Thyssen Kr. EUR 23,215 -26ct vol. 124.000

tijd 10.41
Goud $ 1.161,60 zilver $ 17,02 en platina $ 937,-- Gold/Silver Ratio 68.21
Olie $ 52,29 en de dollar euro 1,0626

media,
De Britse werkloosheid is in de periode augustus j.l. tot en met oktober j.l. stabiel gebleven ten opzichte van het voorgaande tijdvak. Dit bleek vandaag uit cijfers van het Britse bureau voor de statistiek. In het afgelopen tijdvak lag het werkloosheidspercentage op 4,8 procent, gelijk aan de periode van juli j.l. tot en met september j.l..

SBM
Wordt de Hemel in geprezen, maar is alle kou bij dit bedrijf uit de lucht?
Wij blijven van dit fonds af.
tijd 10.53
SBM EUR 14,545 +10ct vol. 301.000
Veel fondsen worden de Hemel in geprezen, maar laat U niet misleiden. Kijk naar de historie en wie in het management zitten. Bij veel bedrijven is het een duiventil, de degelijkheid uit het verleden missen wij bij veel bedrijven. Ook bij SBM en nog vele anderen.
Koop wat aandelen en ga naar de AVA e/o BAVA als die er is, stel vragen en praat voor/na de vergadering met het management. Kijk goed hoe en waarop de antwoorden gegeven worden tijdens de Vergadering. Soms worden vragen ontweken of gewoon vergeten te beantwoorden.
In het verleden hoorden wij ook, "daar kom ik straks op terug"! Maar daar werd later niets meer over verteld, spontaan vertellen.
Laat je niet kisten en stel wederom dan je vraag.

Zo haal je de fondsen eruit waar je wel en niet in moet zitten. Bij SBM hadden wij het ook gehad.

media, Oekraïne
Het Allard Pierson Museum in Amsterdam moet de geleende collectie Krimgoud afgeven aan Oekraïne. Zo oordeelde de rechtbank in Amsterdam woensdag, in een zaak die was aangespannen door zowel de staat Oekraïne als vier musea op de Krim.

tijd 11.14
De goudprijs in euro per kg 35.115,95 en de zilverprijs in euro per kg 516,13

media
LUXEMBURG (AFN) - De industriële productie in de eurozone is in oktober j.l. met 0,1 procent gedaald ten opzichte van september j.l.. Dat blijkt uit cijfers die statistiekbureau Eurostat vandaag heeft gepubliceerd. De daling komt onverwacht. economen In september j.l. nam de productie nog met een herzien 0,9 procent (was 0,8 procent) af. Op jaarbasis was sprake van een groei van 0,6 procent. Voor de gehele Europese Unie nam de industriële productie in oktober j.l. met 0,3 procent op maandbasis af, na een krimp van 0,7 procent in september j.l.. Op jaarbasis steeg de productie met 0,5 procent

tijd 12.05
De AEX licht lager, alles wacht op het rente besluit van de FED, dat wachten is overbodig, het zal wel 1/4% erbij worden. De markt heeft dat al berekend en het zal een verrassing zijn als dat niet zo is.
MAAR waar wachten we dan op?
De AEX 472,78 -0,87 -0,18% en de DAX 11.257.48 -27,17 -0,24%
tijd 12.08
Gemalto EUR 54,65 +1,18 vol. 211.000

tijd 12.09
De Bel 20 3.551,79 -29,48 -0,82% bpost EUR 21,64 -40ct vol. 144.000 Colruyt EUR 45,20 -4,59 vol. 648.000 Umicore EUR 53,11 -1,15 vol. 56.198

tijd 12.11
De CAC 4.772,06 -31,81 -0,66% Essilor EUR 103,05 -1,55 vol. 147.000 Sanofi EUR 75,51 -1,96 vol. 1,4 milj. Veolia EUR 15,675 -36ct vol. 1,8 milj. Vivendi EUR 18,21 -34ct vol. ruim 1 miljoen.

Actuele goud en zilver prijs
14-dec-2016 12:15 CET
Goudprijs: € 1.091,23 +2,07
Zilverprijs: € 16,02 +0,14
Prijzen in euro's en per troy ounce

media,
Software AG neemt Zementis over. Dit Amerikaanse bedrijf uit Californië biedt software voor ‘deep learning’, een fundamentele technologie voor machine learning, data science en de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (ai: artificial intelligence). Software AG beschouwt ai en machine learning als de basis voor een nieuwe generatie van internet of things (IoT)-applicaties, zoals zelfrijdende auto’s, persoonlijke digitale assistenten, medische diagnoses, preventief onderhoud en robottechnologie. lees meer op
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/computing-everywhere/5901360/250449/software-ag-neemt-ai-bedrijf-zementis-over.html

Actuele goud en zilver prijs
14-dec-2016 15:45 CET
Goudprijs: € 1.092,98 +3,81
Zilverprijs: € 16,04 +0,16
Prijzen in euro's en per troy ounce

December nieuwsbrief over
Total en Corbion samen op pad naar een Bio plastic succes?
Staat actief voor leden, via de link Nieuwsbrieven te lezen.
Nog geen lid, vraag via de link op de website de gratis nieuwsbrief aan. Dan kunt u ook bij de link nieuwsbrieven.

TMG
Uitgeverij Mediahuis heeft interesse in Telegraaf Media Groep (TMG), het moederbedrijf van De Telegraaf. Dat bevestigt het Belgische bedrijf tegenover deze krant.
reactie XEA.nl
Wij hebben altijd al de prijsvorming vreemd gevonden, terugzetten naar beneden. Een bod van EUR 5 tot 6 was onze verwachting en daar komt het vermoedelijk wel op uit. Treurig dat het zo mocht gaan!!!
DE handel is opgeschorst, kort na 13.00 uur
Daarom kon er zeker om de beurs heen zaken gedaan worden na 17.35.00 uur.

tijd 16.04
Heijmans EUR 5,445 +40ct vol. 474.888
Maar kijk uit met dit fonds, alles is geen weelde.

tijd 16.07
Goud $ 1.163,70 zilver $ 17,09 en platina $ 944,-- Gold/Silver Ratio 68.07
Olie $ 51,91 en de dollar euro 1,0639

media in de VS
he index of U.S. producer prices for final demand rose by a seasonally adjusted 0.4% in November, the Labor Department reported. Going into the report, consensus expectations compiled by news organizations had been for a rise of 0.1% to 0.2% in the headline figure. Producer prices minus food, energy and trade were up 0.2%. Meanwhile, PPI minus the volatile food and energy components also climbed 0.4%, topping expectations for a rise of 0.2%. More than 80% of the advance in the headline index was due to the services category, as prices rose 0.5%, the Labor Department said. The index for goods increased 0.2%. On an unadjusted basis, the final demand headline index climbed 1.3% for the year ending in November. This was the largest rise since a 1.3% gain for the 12 months ending November 2014, the government said.

media in de VS
Amerikaanse bedrijfsvoorraden zijn in oktober j.l. gedaald. Dit bleek vandaag uit cijfers van het Ministerie van Handel. De k.l. . Op jaarbasis namen de bedrijfsvoorraden met 0,4 procent toe. De groothandelsomzet steeg ten opzichte van september j.l. met 0,8 procent, terwijl in verhouding tot een jaar eerder sprake was van een toename met 2,1 procent.

tijd 16.20
De Dow 19.867,83 -0,22% de Nasdaq 5.464,53 +0,01%
Sandstorm Gold Today Vol.59.800
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
10:09:30 T 5.04 +0.10 100 79 CIBC 72 Credit Suisse
10:08:30 T 5.05 +0.11 100 53 Morgan Stanley 79 CIBC
10:08:30 T 5.05 +0.11 100 53 Morgan Stanley 79 CIBC

Overname lijstje
TMG kunnen wij als alles goed verloopt ook van ons lijstje afhalen. Oranjewoud zien wij ook als de volgende klant. Ook in de ICT worden veel overnames gedaan.

Antea Groep
Certificatie-instelling Hobéon heeft op 9 december het certificaat uitgereikt, waarmee ingenieurs- en adviesbureau Antea Group als eerste bedrijf in Nederland gecertificeerd is voor het uitvoeren van archeologische werkzaamheden volgens de nieuwe Beoordelingsrichtlijn Archeologie (BRL SIKB 4000).

tijd 16.47
De goudprijs in euro per kg 35.073,88 en de zilverprijs in euro per kg 517,89

TMG ontvangt een ongevraagd niet-bindend, voorwaardelijk voorstel van Mediahuis en VP Exploitatie. lees elders meer.

tijd 17.32
Goud $ 1.163,20 zilver $ 17,14 platina $ 943,-- Gold/Silver Ratio 67.85
Olie $ 52,29 en de dollar euro 1,0654

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere.
12 dec. EUR 25.195 158.071 929 EUR 25,18 187.061 1.001 17.35.19
13 dec. EUR 25,27 89.500 720 EUR 25,27 111.403 790 17.35.12
14 dec. EUR 25,235 74.937 642 EUR 25,20 94.542 747 17.35.17

tijd 17.38
De AEX 472,20 -1,45 -0,31%
De Midcap 665,30 -3,14 -0,47%
De Smallcap 811,85 +4,67 +0,58% TMG EUR 5,00 +1,52 vol. 83.576
De Bel 20 3.545,94 -35,33 -0,99%
De CAC 4.769,24 -34,63 -0,72%
De DAX 11.264.37 -20,28 -0,18%

shortlijst
BlackRock Institutional Trust Company, National Association SBM Offshore N.V. NL0000360618 0,54 2016-12-13
Adage Capital Man. L.P. Aperam S.A. LU0569974404 0,54 2016-12-13
Eton Park Intern. LLP Kon. Boskalis WestminsterN.V. NL0000852580 0,56 2016-12-13
BlackRock Institutional Trust Company, National Association Wereldhave N.V. NL0000289213 0,7 2016-12-13
BlackRock Investm. Man. (UK) Ltd Wereldhave N.V. NL0000289213 0,79 2016-12-13
UBS Asset Man.(UK) Ltd. Fugro N.V. NL0000352565 1,08 2016-12-13
Och-Ziff Man. Europe Ltd Fugro N.V. NL0000352565 0,41 2016-12-13
Marshall Wace LLP Kon.Boskalis Westminster N.V. NL0000852580 0,59 2016-12-12



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL