Beurzen maken pas op de plaats. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 13/12/2016 06:21
De beurzen maken wereldwijd een pas op de plaats, onzekerheid speelt, want de olie prijs is weer dalende en wat gaat de FED deze week doen met de rente? Zilver werd en wordt ook gemanipuleerd en wat gaat het in India worden? De Regering aldaar is met maatregels bezig om ook het goud aan banden te leggen, na de waardeloos verklaring van de grote roepia biljetten. Gaan de bewoners van India over tot aanschaf van zilver? Als dat zo wordt dan kan dat een enorme vlucht naar/in de zilverprijs geven. Wie het weet mag 't zeggen.

Op Wall Street de DOW naar 19,796.43 +39.58 +0.20%
S&P 500 2,256.96 -2.57 -0.11%
NASDAQ 5,412.54 -31.96 -0.59%
TR US INDEX 201.58 -0.49 -0.24%

Goud $1.162,10 zilver $ 17,06 en platina $ 928,-- Gold/Silver Ratio 68.09
Olie $ 52,66 en de dollar euro 1,0633

In de Oostmarkt
Japans Nikkei 19.182 +27 punten
In Hong Kong de Hang Seng 22.369 -63 punten
In Australië de All Ordinaries 5.600 -18 punten
In Singapore de Straits 2.942 -9 punten

De valuta's
de dollar euro 1,0633 de Yen 122,40 't pond 0,8389 AU$ 1,4189 C$ 1,3960 NZ$ 1,4775 en Sing$ 1,5141

de agenda voor deze week.
dinsdag 13 dec.
In Duitsland - Economisch Sentiment ZEW Indicator + inflatie cijfer.
Nabeurs - Colruyt NV - Halfjaarresultaten 2016/2017

woensdag 14 dec.
In het VK - Werkgelegenheid.
CBS (NL) - Handelsbalans Nederland.
Federal Reserve (USA) - Rente Verenigde Staten.

donderdag 15 dec.
Nationale bank van België (BE) - Handelsbalans België.
CBS - diverse berichten.
ECB - Algemene Aandeelhoudersvergadering ECB
Federal Reserve (USA) - Geldhoeveelheid VS.

vrijdag 16 dec.
Optie expiraties te Amsterdam.

media
VEEL MEER BANKEN BETROKKEN BIJ MANIPULATIE ZILVERPRIJS
De manipulatie van de zilverprijs vond op een veel grotere schaal plaats dan tot voor kort werd aangenomen. In april trof Deutsche Bank al een schikking met gedupeerde beleggers, maar uit het bewijsmateriaal van deze rechtszaak blijkt nu dat veel meer banken betrokken waren bij het manipuleren van de zilvermarkt.

Uit de bewijslast blijkt dat ook banken als UBS, HSBC en Bank of Nova Scotia en een aantal andere bedrijven zich aan marktmanipulatie schuldig hebben gemaakt. Tot voor kort werden alleen Barclays, BNP Paribas, Standard Chartered, Bank of America en Deutsche Bank verantwoordelijk gehouden voor misstanden in de zilvermarkt. De samenzwering blijkt dus veel groter te zijn dan eerder werd aangenomen. Gedupeerde beleggers die de documenten van Deutsche Bank bestudeerden claimen nu hard bewijs te hebben, waaronder elektronische tekstberichten die handelaren van verschillende financiële instellingen jarenlang met elkaar uitwisselden. Deze berichten hadden betrekking op het gecoördineerd beïnvloeden van de zilverprijs.
reactie XEA.nl
Wij hebben altijd al geschreven en dat werd ons niet in dank afgenomen, dat er veel gemanipuleerd werd en wordt.
Waar gaan de schikking gelden heen?
Naar de organisaties die tekort toezicht en onderzoek hebben gedaan.

Dat zie je nu bij de sport in Rusland, onderzoeken hebben meer dan 1000 sporters uit Rusland laten glippen, DUS waren de onderzoeken slecht uitgevoerd.

Zo gaat het in de Financiële wereld ook.
Toezichthouders hebben tekort kennis en ervaring en missen het handelsgevoel.
Onze nestor haalt de foute zaken er zo uit!
Ga een kijken na 17.35.00 wat daar allemaal gebeurd, de controleurs zijn voor het grootste deel al huiswaarts gekeerd.
DUS geen JUISTE controle en daar wordt zoals in de SPORT misbruik van gemaakt! En waar gaan de schikkingsgelden heen? Nu mag niet meer raden.

De VEB begint nu een rechtszaak tegen Innoconcepts.
Maar wat als de AFM wel had ingegrepen toen wij (XEA.nl) een rapport van 5 dec. 2008, met duidelijke manipulaties via het BFER Amsterdam WEL serieus had genomen?
Op 8 jan. 2009 is dat rapport persoonlijk door XEA.nl bij het BFER (Bureau Financieel Ecomosche Recherche) te Amsterdam afgegeven.
Op 31 maart 2009 belde de BFER naar XEA.nl en vertelde dat hij het rapport naar de AFM had doorgestuurd. De Heer v.d.B. zal U wel inmiddels gebeld hebben!
De AFM heeft NIMMER meer met ons over het rapport gesproken etc. etc.
Mogen wij veronderstellen dat het in de LA terecht gekomen is. Op CD stond het en op A3 papier uitgewerkt, dus de AFM kon het zo afdraaien, zoals de ECB geld bijdraait.
Eind 2010 ging Innoconcepts failliet.
Eigenlijk zou de AFM ook terecht moeten staan(lees vervolgd wegen nalatigheid), want als die toen WEL uitgebreid onderzoek hadden gedaan was er bij Innoconcepts misschien meer boven water gekomen. WANT wiens opdracht was dat manipuleren? Een bestuurder van Innoconcepts had een put lopen in/op aandelen Innoconcepts.


Oekraïne verdrag.
Rutte maakt er een KLUCHT van, want
HEEL Holland zegt neen, maar wat zegt mijnheer Rutte tegen zichzelf? Heel Holland bakt er een zootje van en hij gaat zelf z'n eigen gang!

De Burgers worden zo in de kou gezet.

Waarom moest dit verwijderd worden?
CDA 'er Omtzigt had het al wel gedownload.

Gelekt EU-PLAN voor gemakkelijker handel met Oekraïne overvalt Den Haag.
Koenders wilde er geen openbaarheid aan geven.
Onderstaande punten worden niet aan het parlement gezonden, staat aan het einde van de zogenoemde "fiche" met de beoordeling nieuwe commissievoorstellen. Volgens Koenders gaat het om punten die relevant zijn, maar niet openbaar gemaakt kunnen worden omdat dat "niet verstandig zou zijn voor onze onderhandelingspositie"!


Zo werkt LIST & BEDROG!!!!!!!!

Vrije HANDEL >???? Werkt dat ZOOOOOOOOOOOO!!!!!!!
De Burgers mogen NIET alles weten.

OPEC
Alles kan en mag! Openlijk worden door deze landen prijsafspraken gemaakt, nog erger dan manipuleren en DAT MAG!. Is dit geen kartel vorming?
Als U dit doet krijgt U een boete en vervolging.
Een kromme wereld toch.

Actuele goud en zilver prijs
13-dec-2016 06:45 CET
Goudprijs: € 1.091,08 -1,65
Zilverprijs: € 16,01 -0,04
Prijzen in euro's en per troy ounce

Sandstorm Gold Yesterday Vol. 729.400
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
16:00:00 T 4.96 -0.09 54 80 National Bank 36 Latimer Q
16:00:00 T 4.96 -0.09 100 53 Morgan Stanley 79 CIBC KQ
16:00:00 T 4.96 -0.09 100 53 Morgan Stanley 79 CIBC KQ

Grootaandeelhouder Sanderink Investments investeert
19 miljoen euro in Oranjewoud N.V. en Oranjewoud N.V. investeert 24 miljoen euro in dochtervennootschap Strukton Groep N.V. Lees elders meer.

RoodMicrotec verkrijgt EUR 5 miljoen aan nieuwe contracten.
lees elders meer.

Kinderarbeid in Nigeria.
Daar werd een aanslag door twee schoolmeisjes gepleegd, vermoedelijke leeftijd 7 en 8 jaar.
Wie waren de opdrachtgevers? Kan het nog triester in deze wereld? Begrijpen deze twee kinderen wel welke opdracht zij kregen? Waarom horen wij de Leiders in de wereld hier niet OVER? Leiders die hun mond hierover houden moeten zich schamen. Over kinderarbeid wel verhalen in de media.

December nieuwsbrief over
Total en Corbion samen op pad naar een Bio plastic succes?
Staat actief voor leden, via de link Nieuwsbrieven te lezen.

Nog geen gratis lid, meldt U aan via de via op onze website.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) meldt dat het zijn belang in Fugro N.V. (Fugro) heeft afgebouwd tot 9,38%. De verkoop van de aandelen heeft door middel van een succesvolle accelerated bookbuild plaatsgevonden waarbij 12.685.878 (15%) certificaten van aandelen Fugro (de Aandelen) bij institutionele beleggers zijn geplaatst tegen een koers van EUR 14,50 per aandeel. De bookbuild is op maandag 12 december na sluiting van Euronext Amsterdam aangevangen.
Peter Berdowski, CEO Boskalis:
"Bij de presentatie van onze halfjaarcijfers hebben wij aangegeven dat wij ons zouden beraden op onze positie in Fugro. Ondanks dat wij nog steeds van mening zijn dat delen van Fugro uitstekend aansluiten op de activiteiten van Boskalis, hebben wij besloten ons belang in Fugro stapsgewijs af te bouwen. Enerzijds wordt dit ingegeven door de onzekere marktomstandigheden, die aanzienlijk langer aanhouden dan verwacht, anderzijds ook door de opstelling van het Fugro management. Met de geleidelijke verkoop nemen wij een stuk onzekerheid in ons eigen aandeel weg en verwachten wij de komende periode meer waarde te kunnen creëren voor onze aandeelhouders." In verband met deze transactie heeft Boskalis ingestemd met een lock-up periode van 90 dagen. Gedurende deze periode zal Boskalis geen Aandelen Fugro verkopen in lijn met de afspraken met de Joint Bookrunners.

China Mobile enters the connected car market with Gemalto's remote subscription management solution. lees elders meer.

media in China
PEKING (AFN) - De Chinese industriële productie is in november j.l. met 6,2 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Dat bleek vanmorgen uit cijfers van het nationale statistiekbureau. Verder bleken de detailhandelsverkopen in november j.l. met 10,8 procent op jaarbasis te zijn aangedikt. In oktober j.l. stegen de winkelverkopen nog met 10 procent. Online versnelden de winkelverkopen, onder meer vanwege Singles' Day op 11 november j.l..

media
Microsoft en Google lopen in op Apple qua imago
FrieslandCampina en Microsoft populairste ICT-werkgevers
Lees elders meer

Sif announces that Chief Financial Officer Boudewijn Nijdam has decided to leave the company as per 1 May 2017. The company has engaged Leon Verweij to fulfil the role of CFO
Roermond, The Netherlands, 13 december 2016. CFO Boudewijn Nijdam has announced his intentions to leave Sif Holding N.V. (“Sif” or “Company) to pursue his career outside the company. Mr. Nijdam has been a member of the executive board and CFO since September 2015. The supervisory board would, on behalf of the Company, like to thank Mr. Nijdam for his contribution and achievements over the last period which has led to a successful transition from a private to a listed company, and wishes him success in his future career. As per 1 January 2017, Leon Verweij will join Sif and will fulfil the role of CFO of the Company. Mr. Verweij previously was employed as CFO by Royal Grasso, Royal IBC, Royal Volker Wessels, Schoeller Arca Systems, Smulders Groep, Oskomera and Ballast Nedam.

AkzoNobel kondigt wederaankoop aan van eigen aandelen om het effect van het in 2016 betaalde dividend van aandelen te neutraliseren . 13 december 2016
AkzoNobel gaat ongeveer 2,5 miljoen gewone aandelen terugkopen met een waarde van ongeveer 150 miljoen euro uitgaand van de slotkoers van 12 december 2016.
Het doel van deze aankoop is het verwaterend effect van het betaalde dividend over aandelen in 2016 te neutraliseren. Onder voorbehoud van goedkeuring van de aandeelhouders zullen de aandelen vervallen in de loop van 2017. AkzoNobel heeft voor deze transactie een derde partij aangesteld die zal toezien op de uitvoering hiervan. Deze transactie gaat van start op 2 januari 2017 en wordt naar verwachting afgerond eind april 2017.
In navolging van bestaande richtlijnen zal AkzoNobel de markt informeren over de voortgang van dit proces via een wekelijkse update https://www.akzonobel.com/for-investors/shares/share-buyback-overview

Actuele goud en zilver prijs
13-dec-2016 08:00 CET
Goudprijs: € 1.091,15 -1,58
Zilverprijs: € 16,03 -0,01
Prijzen in euro's en per troy ounce

CPB in de media
DEN HAAG - De Nederlandse economie en de overheidsfinanciën staan er een stuk beter voor dan enkele maanden geleden nog werd gedacht. Het kabinet Rutte-II sluit zijn regeerperiode volgend jaar zonder tekort af, terwijl de economie weer terugkomt op het peil van voor de uitbraak van de financiële crisis in 2008. Dat voorspelt het CPB in zijn vandaag gepresenteerde december raming. Daarin voorzien de rekenmeesters van het kabinet een economische groei van 2,1 procent in 2017. Daarmee zou de vooruitgang even sterk zijn als dit jaar, na een plus van 2 procent in 2015. Drie maanden geleden werd voor 2016 en 2017 nog een terugval tot 1,7 procent voorspeld.
Reactie XEA.nl
Economie op peil?
De armoede wordt steeds groter, de voedselbank krijgt steeds meer te doen.

tijd 09.04
De AEX 470.70 +0,32 +0,07% Randstad EUR 50,74 +49ct vol. 29.000

tijd 09.05
De Midcap 664,61 -0,93 -0,14% Philips Lighting EUR 22,355 +48ct vol. 23.000
tijd 09.06
De Smallcap 807,28 +1,49 +0,18% Basic Fit EUR 16,16 +25ct vol. 406

tijd 09.08
De Bel 20 3.545,23 -2,60 -0,07% Engie EUR 11,85 -13ct vol. 962.000

tijd 09.10
De CAC 4.764.27 +3,50 +0,07% LVHM EUR 178.50 +2,35 vol.88.000 Technip levert weer in op EUR 67,61 -1,09 vol. 44.000

tijd 09.15
Goud $ 1.160,20 zilver $17,03 en platina $ 926,-- Gold/Silver Ratio 68.10
olie $ 52,63 en de dollar euro 1,0627

tijd 09.17
De DAX 11.199.27 +9,06 +0,08% Deutsche bank EUR 17,13 -13ct vol. 19.000 Commerz bank EUR 7.689 -5ct vol. 32.000

Lezenswaardig klik deze link
http://blog.thesilvermountain.nl/grote-veranderingen-in-2017/
Grote veranderingen in 2017? Weeg 't mee.

tijd 10.53
De AEX 473,40 +3,02 +0,64% Bos Kalis EUR 32,12 +57ct vol. 170.000 krijgt geld van verkoop aandelen Fugro binnen. Fugro zelf krijgt op de broek EUR 14,47 -1,04 vol. 14,3 daar zitten de aandelen van Bos Kalis in de telling bij.

tijd 10.55
De DAX 11.249.24 +59,03 +0,53% Deutsche bank EUR 17,84 +58ct vol. 786.000 en niet te volgen prijsvorming. ProSieben EUR 36.155 +56ct vol. 71.000 Deutsche Post EUR 30,74 +45 ct vol. 363.000

tijd 10.58
Goud $ 1.158,80 zilver $ 17,01 en platina $ 926,-- Gold/Silver Ratio 68.09
Olie $ 53,01 en de dollar euro 1,0626

media in Duitsland
De uitse ZEW-verwachtingsindex bleef in december ten opzichte van november j.l. ongewijzigd op 13,8. Er was gerekend op een toename tot 14,8. De index die het vertrouwen in de huidige omstandigheden weergeeft steeg van 58,8 in november j.l. naar 63,5 in december.

AVALON Industries takes over all bio-based chemistry activities from AVA-CO2
lees elders meer.

Strukton International en Verdygo introduceren een flexibel modulair systeem voor afvalwaterzuivering. lees elders meer

tijd 11.57
De AEX 473.91 +3,53+0,73% Altice EUR 18,42 +48ct vol. 645.000 onbegrijpelijk deze stijging, een bedrijf met een zware balans en dan zo'n prijs voor het aandeel.

tijd 11.59
De DAX 11.276.63 +86,42 +0,77% Deutsche bank EUR 17,67 +41ct vol. 1,1 milj. Volkswagen EUR 129,35 +2,20 vol. 43.000 Deutsche Post EUR 30,805 +52ct vol. 510.000

tijd 12.01
De Midcap 668,79 +3,25 +0,49% GrandVision EUR 20,56 +28ct vol. 27.152 Philips Ligh. EUR 22,77 +90ct vol. 174.000 PostNL EUR 4,119 +16ctt vol. 2,3 milj. Wereldhave EUR 41,47 +77ct vol. 82.000

tijd 12.04
De Smallcap 808,98 +3,19 +0,40% Fagron EUR 9,72 +21ct vol. 136.000 Sif EUR 15,54 +28ct vol. 39.000 Nedap EUR 31.995 +49ct vol. 2.463 Value8 EUR 6,001 -13ct vol. 19.833

media,
Twee doden door ongeval Friesland
Bij een verkeers- ongeval in het Friese dorp Metslawier zijn vanochtend twee doden gevallen.

Actuele goud en zilver prijs
13-dec-2016 13:45 CET
Goudprijs: € 1.092,78 +0,05
Zilverprijs: € 16,07 +0,03
Prijzen in euro's en per troy ounce

IMF en eurolanden oneens over Griekenland.
WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds heeft nog altijd een fundamenteel meningsverschil met de eurolanden over de verdere aanpak van de Griekse economie. Daarbij eisen de eurolanden meer bezuinigingen, terwijl het IMF juist vreest dat die opstelling het herstel van de Griekse economie de nek zal omdraaien. Dat stellen topeconomen van het IMF in een artikel op de site van het fonds. Daarin benadrukken ze dat de vraag om extra bezuinigingen in Griekenland niet van het IMF komt. Het fonds zou liever zien dat er een minder ambitieus doel voor het overschot in de Griekse financiën wordt gesteld en dat de aandacht wordt verlegd naar hervormingen die de Griekse economie op termijn sterker maken. Het huidige beleid in Griekenland bedreigt volgens het IMF de groei, omdat problemen op het gebied van belastingen en pensioenen niet worden aangepakt. Ruim de helft van de Griekse huishoudens is nog altijd vrijgesteld van inkomstenbelastingen, terwijl de uitgaven aan pensioenen vergelijkbaar zijn met die van de rijkste landen in Europa.
Noodleningen
Doordat die zaken niet worden aangepakt, moet Griekenland diep snijden in investeringen en andere uitgaven van de overheid. Daardoor komen basisvoorzieningen zoals gezondheidszorg en infrastructuur steeds verder in het gedrang. Met het in de ogen van het IMF ongeloofwaardig ambitieuze doel voor het overschot op de Griekse begroting wordt dat probleem alleen maar groter, stellen IMF-hoofdeconoom Maurice Obstfeld en Europa-directeur Poul Thomsen in hun artikel.

tijd 14.01
De AEX 473,52 +3,14 +0,67% de Bel 20 3.574,28 +26,45 +0,75% de CAC 4.789,90 + 29,13 +0,61% en de DAX 11.261.48 +71,27 +0,64%
Er heerst vrees over de uitwerking van de mogelijk rente stap door de FED in de VS.

tijd 14.03
Olie $ 53.25 en de dollar euro 1,0609

Media,
Ruim 100 tot 150 MKB-bedrijven, kennisinstellingen en lokale overheden in de Biobased Delta leveren een belangrijke bijdrage aan de groei en innovatie van de biobased economie in Nederland. De eerste tastbare biobased producten en toepassingen zijn een feit en de vraag ernaar stijgt. Dat luidt een nieuwe fase in voor de Biobased Delta. De agenda van de Biobased Delta is tweeledig. Veel belangstelling gaat uit naar de grootschalige transitieprogramma’s zoals Biorizon, Sugar Delta en Redefinery. Anderzijds zijn er kleinschaligere bottum-up initiatieven en MKB-bedrijven in de Biobased Delta. Peter Bijkerk, Business Developer bij Impuls Zeeland: ‘We zien een aantal MKB-bedrijven met veel potentie, maar de biobased economie staat nu pas aan het begin.’ De Biobased Delta richt zich daarom ook op het ondersteunen van MKB-bedrijven via valorisatie-programma’s vanuit de regio’s.
Tastbare producten
Dennis van der Pas, Business Developer bij REWIN West-Brabant, ziet heil in een sterkere business development in het MKB: ‘Het is immers de stimulering van het MKB dat heeft geleid tot de eerste tastbare producten’. Henk Vooijs, Business Developer Innovation Quarter Zuid Holland, vult aan: ‘Ook zien we ontwikkelingen die meer vanuit de kennishoek komen. Denk bijvoorbeeld aan de extractenbibliotheek, een unieke verzameling van ruim 2.200 plantextracten. Kennisinstellingen zoeken steeds vaker aansluiting met bedrijven voor het ontwikkelen van specifieke toepassingen.’
Aansluiten bij het bedrijfsleven
Het is moeilijk in te schatten hoeveel bedrijven er precies onderdeel uitmaken van de Biobased Delta en welke productgroep het sterkst vertegenwoordigd is. ‘We zien enerzijds nieuwe bedrijven ontstaan rondom een biobased product, terwijl andere bedrijven een biobased lijn ontwikkelen naast hun conventionele productlijn’, zegt Bijkerk. De range aan ontwikkelingen in de ‘Delta’ is breed en wordt ondergebracht in MKB-clusters. Binnen één van de vele clusters, waaronder natuurvezels, coatings en biopolymeren, werken lokale MKB-bedrijven gezamenlijk met onderwijs- en overheidspartners aan applicaties en het naar de markt brengen van de innovatie.


media,
Japan’s Asahi Swallows AB InBev’s Eastern European Beer Brands for $7.8bn
13 Dec 2016 --- Anheuser-Busch InBev is to sell a number of Eastern European beer brands to Japan’s Asahi Group Holdings for €7.3 billion ($7.8bn), as it looks to ease completion concerns over its $100bn takeover of SABMiller. The brands being offloaded by the Budweiser maker are its businesses previously owned by SABMiller in the Czech Republic, Slovak Republic, Poland, Hungary and Romania and include flagship Czech brand Pilsner Urquell, another Czech brand Kozel, and the Hungarian brand Dreier. read more on
http://www.foodingredientsfirst.com/News.html?typeid=5&newssection=Business News&tracking=Top Menu

tijd 14.12
Goudprijs in euro per kg 35.139,90 en de zilverprijs in euro per kg 517,92

tijd 16.35
De Dow 19.854,18 +0,29% de Nasdaq 5.464,69 +0,98%
Sandstorm Gold Today Vol. 99.500
Time X Price Chg Vol Buyer Seller Markers
10:20:15 T 4.88 -0.08 100 39 Merrill Lynch 1 Anonymous W
10:20:15 T 4.88 -0.08 200 39 Merrill Lynch 1 Anonymous W
10:20:15 T 4.88 -0.08 200 39 Merrill Lynch 1 Anonymous W

tijd 16.37
Goud $ 1.157.50 zilver $ 16,80 hier zijn er manipulators bezig, platina $ 931,--
Gold/Silver Ratio 68.86
Goud dag top $1.165,-- en zilver $ 17,24, tegelijk op hetzelfde tijdstip steil naar beneden, opvallend.
Olie $ 5272 en de dollar euro 1,0640

tijd 16.44
Olie waarden laten iets van de winst schieten van de dag ervoor, Fugro door de verkoop van aandelen door Bos Kalis lager op EUR 14,35 -1,16 vol. 15,9 milj.
Bij PostNL lijkt de overname koorts nog niet weg, trekt op naar EUR 4,085 +12,6ct vol. 5,4 milj.

media in de VS
WASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de VS zijn in november j.l. met 0,3 procent gedaald ten opzichte van oktober j.l.. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid vandaag. In oktober j.l. stegen de importprijzen nog met een bijgestelde 0,4 procent. De exportprijzen in de VS namen in november j.l. met 0,1 procent toe.

media Imec
Imec maakt Internet of Things-sensor voor het meten van verschillende waterkwaliteitsparameters. lees elders meer

tijd 17.16
Bij het goud en zilver is een herstel, dus moet er een dump geweest zijn.
Goud $ 1,59,80 zilver $ 16,90 en platina $ 936,-- stijgt mee en is $6 hoger. Daar was geen dump!!! Gold/Silver Ratio 68.60
Olie $ 52,71 en de dollar euro 1,0658

tijd 17.26
De Dow 19.893,84 +0,49% de Nasdaq 5.468,12 +1,03%

Transacties in aandelen Corbion
d.d. prijs 17.30 uur omzet aantal transacties idem na 17.35.00 uur en latere.
12 dec. EUR 25.195 158.071 929 EUR 25,18 187.061 1.001 17.35.19
13 dec. EUR 25,27 89.500 720 EUR 25,27 111.403 790 17.35.12

Tijd 17.37
De AEX 473.65 +3,27 +0,70% olie waarden stuwen de AEX naar een jaar winst toe.
De Midcap 668,44 +2,90 +0,44%
De Smallcap 807,18 +1,39 +0,17%
De Bel 20 3.581,27 +33,44 +0,94%
De CAC 4.803,87 +43,10 +0,91%
De DAX 11.291.48 +101,27 +0,91%

Media Turkije
Er worden geen nieuwe hoofdstukken over toetreding van Turkije tot de EU geopend zolang de situatie in het land niet verbetert. Oostenrijk, dat de deur definitief in het slot wilde gooien voor de Turken, kreeg geen enkele steun van andere lidstaten, inclusief Nederland.
Reactie XEA.nl
De economie in Turkije loopt snel achteruit. Hoe staat 't daar met de vrije meningsuiting/democratie?

shortlijst
Marshall Wace LLP Kon. Boskalis Westminster N.V. NL0000852580 0,59 2016-12-12
Marshall Wace LLP PostNL N.V. NL0009739416 1,72 2016-12-12
Marshall Wace LLP Wereldhave N.V. NL0000289213 0,67 2016-12-12
Marshall Wace LLP SBM Offshore N.V. NL0000360618 0,49 2016-12-12
Tybourne Equity Master Fund Philips Lighting N.V. NL0011821392 2,21 2016-12-12
Marble Arch Investm., LP Gemalto N.V. NL0000400653 0,8 2016-12-12
WorldQuant, LLC Gemalto N.V. NL0000400653 0,49 2016-12-12
Adage Capital Man. L.P. Aperam S.A. LU0569974404 1,05 2016-12-12
Susquehanna Intern. Securities Ltd. Heijmans N.V. NL0009269109 0,54 2016-12-12
BlackRock Investm. Man.(UK) Ltd Wereldhave N.V. NL0000289213 0,8 2016-12-09

tijd 17.52
De goudprijs in euro per kg 34.975,29 en de zilverprijs in euro per kg 510,58

Volkert v.d. G. moet weer brommen.
Fijne avond en eet smakelijk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL