Euro na 25 jaar, wat heeft die gebracht. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 11/12/2016 06:31
9 december 1991
Het Euro verdrag komt tot leven te Maastricht.
De Euro schrijft geschiedenis en komt tot leven.
De ECB komt onder leiding van wijlen Wim Duisenberg te Frankfurt.
De Euro zou de gangbare munt worden, waar geen Staat garant voor staat en geen enkele dekking door o.a. Edelmetaal. Hoe konden de WIJZE dit bedenken. Een muntunie en geen politieke Unie.
Het stabiliteit en Groeipact zag het licht, maar gaf geen verlichting, want daar moest iedereen zich aan houden, maar vrijwel niemand begreep dat het Pact ook voor hen telde.
Duitsland en Frankrijk wilde als eersten niets van het pact weten en de kleinere Landen dachten dat het pact later voor hen in werking trad.
Het verdrag van Maastricht had niets van/voor onwillige landen beschreven over de maatregels en gevolgen van het niet accepteren van het PACT.
Daarmee begon de ellende in de Eurolanden. Zwakkere landen kwamen erbij, die met opgepoetste balansen konden en mochten toetreden. Ook hier ontbrak de controle op de juistheid van de rekening!
Men ging ervan uit, dat hoe meer landen erbij kamen, dan zou de terugkeer naar de eigen munt, onmogelijk worden.
Wederom een misrekening en er zouden er nog meer volgen komen, want de zwakkere landen die een hoge rente eerst moesten betalen, konden nu lenen tegen zeer aantrekkelijk rentes. Het gevolg was, de schulden in die zwakkere landen liepen op naar gigantische hoogtes.
Dit was voor hen een geschenk uit de Hemel.
Wederom een misrekening, want de burgers lieten samen met hun Regering de schuldenberg naar groeien en zo verzwakte hun financiële positie zienderogen.

Met als gevolg, bedrijfssluitingen en groeiende werkeloosheid en deze bal begon in steeds meer Eurolanden te rollen.
De Euro bracht geen zoet, maar lasten en die lasten werden steeds groter en omvangrijker.
De zwakheden van het EURO project werden niet gerepareerd, de ECB begon een inkoop project van obligaties van Eurolanden, hetgeen strijdig was met het Pact.
Maar de ECB spande met dit inkoop project het paard achter de wagen. De lage rente en het inkoop project bracht niet de economische groei, die de ECB verwachtte.
De doelstellingen van Maastricht waren te scherp en niet opgewassen tegen de realiteit (leesuitwerking van het Pact).
Je kunt geen sterke en zwakkere landen onder een Euro laten leven. Ook de verschillende culturen van de sterke en zwakkere Eurolanden was een misrekening.

Totaal gezien zakte het vertrouwen in de Euro door de Burgers steeds verder weg en de ECB durfde geen onprettige ingrepen te doen en dekte veel, met de mantel der liefde.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en zo etterde de Euro wond door.

Lessen uit Japan van uit 1990, die hadden soortgelijke problemen en nu nog, werden terzijde geschoven.
Protesten werden niet gehoord en dat werd afgedaan als populisme.

Voor het ontstaan van de Euro hadden Wijze mensen al gewezen op het mis gaan door de invoering van de Euro. Er kon oorlog uit voortvloeien.
Ook die wijze adviezen werden niet of nauwelijks gehoord.

De Euro moest er komen, men wilde in de geschiedenisboeken komen. Dat zijn de Hoge Heren uit Duitsland & Frankrijk ook gekomen, maar dan als de aanstichters van de GROOTSTE misrekening uit de vorige eeuw.

Geen of nauwelijks economische groei, enorme en niet te dragen schuldenlasten, hoge werkeloosheid met de daaraan verbonden armoede. Lage rente, die alleen goed is voor schuldenaren, maar niet goed om de consumptie aan te slingeren. De bevolking krijgt minder te besteden.
Voedselbanken rijzen de grond uit, ook in Nederland, zelfs na het passeren in de Supermarkten staan winkelwagentjes voor product dotatie voor de Voedselbank.

Het lijken wel de jaren 1930 uit de vorige eeuw, toen was armoede heel gewoon. Dankzij de invoering van de Euro zijn we zover gezakt, de invoering was totaal gezien ondoordacht van opgezet, met te strenge regelgeving, waardoor de economische groei per direct de kop weer werd ingedrukt.

De oplossing is, elk Euroland weer terug naar zijn/haar eigen munt, dan kan er door elk afzonderlijk land, de economie zelf gestuurd worden door het rentewapen en de munt de- of revaluatie.

de agenda voor deze week.
maandag 12 dec.
geen mededelingen

dinsdag 13 dec.
In Duitsland - Economisch Sentiment ZEW Indicator + inflatie cijfer.
Nabeurs - Colruyt NV - Halfjaarresultaten 2016/2017

woensdag 14 dec.
In het VK - Werkgelegenheid.
CBS (NL) - Handelsbalans Nederland.
Federal Reserve (USA) - Rente Verenigde Staten.

donderdag 15 dec.
Nationale bank van België (BE) - Handelsbalans België.
CBS - diverse berichten.
ECB - Algemene Aandeelhoudersvergadering ECB
Federal Reserve (USA) - Geldhoeveelheid VS.

vrijdag 16 dec.
geen mededelingen.

media
VEEL MEER BANKEN BETROKKEN BIJ MANIPULATIE ZILVERPRIJS
De manipulatie van de zilverprijs vond op een veel grotere schaal plaats dan tot voor kort werd aangenomen. In april trof Deutsche Bank al een schikking met gedupeerde beleggers, maar uit het bewijsmateriaal van deze rechtszaak blijkt nu dat veel meer banken betrokken waren bij het manipuleren van de zilvermarkt.

Uit de bewijslast blijkt dat ook banken als UBS, HSBC en Bank of Nova Scotia en een aantal andere bedrijven zich aan marktmanipulatie schuldig hebben gemaakt. Tot voor kort werden alleen Barclays, BNP Paribas, Standard Chartered, Bank of America en Deutsche Bank verantwoordelijk gehouden voor misstanden in de zilvermarkt. De samenzwering blijkt dus veel groter te zijn dan eerder werd aangenomen. Gedupeerde beleggers die de documenten van Deutsche Bank bestudeerden claimen nu hard bewijs te hebben, waaronder elektronische tekstberichten die handelaren van verschillende financiële instellingen jarenlang met elkaar uitwisselden. Deze berichten hadden betrekking op het gecoördineerd beïnvloeden van de zilverprijs.
reactie XEA.nl
Wij hebben altijd al geschreven en dat werd ons niet in dank afgenomen, dat er veel gemanipuleerd werd en wordt.
Waar gaan de schikking gelden heen?
Naar de organisaties die tekort toezicht en onderzoek hebben gedaan.

Dat zie je nu bij de sport in Rusland, onderzoeken hebben meer dan 1000 sporters uit Rusland laten glippen, DUS waren de onderzoeken slecht uitgevoerd.

Zo gaat het in de Financiële wereld ook.
Toezichthouders hebben tekort kennis en ervaring en missen het handelsgevoel.
Onze nestor haalt de foute zaken er zo uit!
Ga een kijken na 17.35.00 wat daar allemaal gebeurd, de controleurs zijn voor het grootste deel al huiswaarts gekeerd.
DUS geen JUISTE controle en daar wordt zoals in de SPORT misbruik van gemaakt! En waar gaan de schikkingsgelden heen? Nu mag niet meer raden.

De VEB begint nu een rechtszaak tegen Innoconcepts.
Maar wat als de AFM wel had ingegrepen toen wij (XEA.nl) een rapport van 5 dec. 2008, met duidelijke manipulaties via het BFER Amsterdam WEL serieus had genomen?
Op 8 jan. 2009 is dat rapport persoonlijk door XEA.nl bij het BFER (Bureau Financieel Ecomosche Recherche) te Amsterdam afgegeven.
Op 31 maart 2009 belde de BFER naar XEA.nl en vertelde dat hij het rapport naar de AFM had doorgestuurd. De Heer v.d.B. zal U wel inmiddels gebeld hebben!
De AFM heeft NIMMER meer met ons over het rapport gesproken etc. etc.
Mogen wij veronderstellen dat het in de LA terecht gekomen is. Op CD stond het en op A3 papier uitgewerkt, dus de AFM kon het zo afdraaien, zoals de ECB geld bijdraait.
Eind 2010 ging Innoconcepts failliet.
Eigenlijk zou de AFM ook terecht moeten staan(lees vervolgd wegen nalatigheid), want als die toen WEL uitgebreid onderzoek hadden gedaan was er bij Innoconcepts misschien meer boven water gekomen. WANT wiens opdracht was dat manipuleren? Een bestuurder van Innoconcepts had een put lopen in/op aandelen Innoconcepts.


Oekraïne verdrag.
Rutte maakt er een KLUCHT van, want
HEEL Holland zegt neen, maar wat zegt mijnheer Rutte tegen zichzelf? Heel Holland bakt er een zootje van en hij gaat zelf z'n eigen gang!

De Burgers worden zo in de kou gezet.

Waarom moest dit verwijderd worden?
CDA 'er Omtzigt had het al wel gedownload.

Gelekt EU-PLAN voor gemakkelijker handel met Oekraïne overvalt Den Haag.
Koenders wilde er geen openbaarheid aan geven.
Onderstaande punten worden niet aan het parlement gezonden, staat aan het einde van de zogenoemde "fiche" met de beoordeling nieuwe commissievoorstellen. Volgens Koenders gaat het om punten die relevant zijn, maar niet openbaar gemaakt kunnen worden omdat dat "niet verstandig zou zijn voor onze onderhandelingspositie"!


Zo werkt LIST & BEDROG!!!!!!!!

Vrije HANDEL >???? Werkt dat ZOOOOOOOOOOOO!!!!!!!
De Burgers mogen NIET alles weten.

OPEC
Alles kan en mag! Openlijk worden door deze landen prijsafspraken gemaakt, nog erger dan manipuleren en DAT MAG!. Is dit geen kartel vorming?
Als U dit doet krijgt U een boete en vervolging.
Een kromme wereld toch.

Voetbal eindelijk heeft PSV het doel weten te vinden en dat was minimaal.
PSV G.A. Eagles 1 - 0

Onze volgende nieuwsbrief gaat over de samenwerking van Total met Corbion.
Zal er dan toch samen wat gaan bloeien?
Total ziet het einde van de olie en zocht naar een duurzame oplossing en samenwerking. Dat heeft zij gevonden bij Corbion.
Een goede keuzen voor beide. Total heeft het geld en is zeker niet over 1 nacht ijs gegaan. Corbion heeft enkele honderden licenties op gebied duurzaam omgaan met bioplastics, dus slaat Total twee vliegen in een klap.
Meer daarover in onze volgende nieuwsbrief.

Hier is het droog na een regenachtig nacht.

Fijne voortzetting van het weekend.

Fruit Distributor Fyffes to be Acquired by Sumitomo.
lees elders meer



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL