Vrije Handel, heeft die nog toekomst? Straks meer nieuws

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 27/11/2016 06:36
De vrijhandel en immigratie zullen worden ingeperkt als Trump President is in de VS.Het Amerikaanse bedrijfsleven gaat zich dan op deze manier beschermen tegen buitenlandse concurrenten.
Maar zal de werkgelegenheid terugstromen naar de VS?
In het begin niet, maar als daar belasting voordelen tegenover staan zal die terugstroom zeker op gang komen.
Er zal meer gewerkt moeten worden met onderlinge handelsverdragen en daarmee wordt de steeds groter wordende kwetsbaarheid, totaal gezien aanzienlijk minder.
Dat zien wij in de Europa met de antipathie tegen Brussel. Een groot log lichaam dat zich overal mee wil inmengen en regels uitvaardigt, die niet gelijk ib/bij alle Staten hun uitwerking kunnen hebben.
De zuidelijke Staten hebben een ander klimaat als de Noordelijke landen in Europa, om een voorbeeld te geven. Dus zullen maatregels (lees uitwerking) niet in beide kampen gelijke gevolgen hebben.

De stemmingen in Veel Europese Landen zijn op veel gebieden aan 't keren in negatief opzicht t.o. Brussel en daar hoort de Vrije Handel ook bij en ook 't vluchtelingen probleem.
Gisteren zagen wij een TV uitzending over Oostenrijk. Burgers raakte hun banen kwijt door de toestroom van vluchtelingen en de kosten daarvan sneed in het Budget van de Overheid ten koste van de Eigen Burgers.

Dat roept weerstand op en terecht. Je kunt de problemen die er zijn niet oplossen door alle mensen naar de Westerse landen te laten stromen.
Veel problemen moeten ter plaatse worden aangepakt en opgelost.
MAAR we (lees alle Internationale verbanden) moeten ons ook niet overal inmengen (NAVO e.a.).

Afspraken worden soms eenzijdig gemaakt en dat zag je in de Balkan oorlog.
De Nederlandse soldaten zou GEEN ruggen steun uit de lucht krijgen en zij dachten van wel.

Daarom is het heel gevaarlijk te beleggen op dit moment. Moet je voor kort e/o lang en waarin?
Italianen wissel hun euro's om in Goud voor 't referendum van 4 dec a.s..
Een verstandig besluit en waarom zakt het GOUD dan?
Er wordt fysiek gekocht en de prijs wordt door papier goud gemanipuleerd.

de agenda voor deze week
maandag 28 nov.
Europese Unie - Geldhoeveelheid eurozone M3 - oktober en Q3/2016

dinsdag 29 nov.
BAVA - Novisource NV
In de VS - Vastgoed Verenigde Staten S&P Corelogic Case-Shiller - september j.l. + Consumentenvertrouwen (Conference Board) - november.

woensdag 30 nov.
In Duitsland - Werkgelegenheid oktober j.l. + Detailhandel + Werkeloiosheid.
BAVA - SBM
In de VS - Consumentenuitgave - oktober j.l. + Werkgelegenheid ADP Banenrapport - november.

donderdag 1 dec.
BAVA Lavide Hold.
In de VS - Werkloosheid de wekelijkse werkloosheidsaanvragen + Ondernemersvertrouwen ISM - november + Federal Reserve (USA) - Geldhoeveelheid.

vrijdag 2 dec.
De Nederlandsche Bank (NL) - Rentetermijnstructuur.
In de VS - Werkgelegenheid en werkloosheid - november j.l.

Proces Wilders,
Pim werd vermoord, maar Wilders mag dat niet, maar moet monddood gemaakt worden.
Bij beide is de achtergrond dieper. Geen eenling die er achter zit/zat.

Controle
WAAR is nog controle.
Drugs komen 's nachts de grens over, dan is er geen controle!
MAAR waar is die wel? Na 17.00 uur gaan de meeste controleurs al naar huis in het Effecten vak. Die zien niet wat er allemaal in de 5 spookminuten gebeurde en ZEKER niet daarna.

AOW
wordt weer verlaat naar 67 +3 maanden.
Maar zou de berekening van het AOW niet herrekend moeten worden naar het aantal gewerkte jaren en niet het WONEN in Nederland bindend zijn.
Wij begonnen op 10 tot twaalf jarige leeftijd al met werken begin jaren 1950. AOW was er nog niet, dat kwam pas, wij herinneren 't ons nog goed op 1 jan. 1957, toen kwam onze bekende Mijnheer Drees met zijn AOW, en ging mensen van 65 jaar en ouder van Drees trekken.
Nu leren de jongeren soms tot laat in de 20 en krijgen ook de 50 jaar berekening, want voor elk jaar (die liep van 15 jaar t/m/ 65 jaar) 2 % AOW vergoeding. Ging je naar het buitenland, dan word je 2% per jaar verblijf in het buitenland gekort.
Dus zou het billijk zijn dat je per gewerkt jaar 2% AOW krijgt en dan zou de grens weer naar 65 jaar terug kunnen gaan.
Natuurlijk zou de weging van de uitkering door systemen(HFT) berekent moeten worden, tot aan de 1000sts graad aan toe. Dan krijg je naar je eigen inbreng een AOW vergoeding. Ieder krijgt betaald naar wat hij/zij zelf heeft ingebracht.

Verg Eigen Huis (VEH).
Aflossingsvrije hypotheken baren zorgen.
Circa 16% van de hypotheken in Nederland zijn aflossingsvrij blijkt uit een enquête van VEH.
Daarvan verwacht 1/3 de totale schuld niet te kunnen voldoen bij het aflopen van de termijn van aflossing. De wens van tussentijdse aflossingen door huizenbezitters wordt niet door de financier geaccepteerd. Een starre houding die latere ellende kan voorkomen.
Maar hoe zit het met de afwikkeling als er over het oplopende spaartegoed wordt geoordeeld bij een Capital TAX in de toekomst?
Ook daar zullen vragen en zorgen over zijn.
Daarom, neem nimmer een spaarhypotheek. Een lineaire is de beste waarmee je alle kanten op kan, ook tussentijds. Leg duidelijk in Uw voordeel afspraken vast o.a. extra aflossingen, rente tarieven en bij totale aflossing (lees vervroegde) welke boete er betaald moet worden. Vergeet niet dat U als klant koning bent. De financiers denken tegenwoordig wel anders, maar dat zijn de jonge "broekies die willen scoren"!

Wees baas over Uw eigen huis, ook al is de financiers de grootste baas en bezitter. Die maakt het geld ook zelf door, debet Uw hypotheek rekening en credit de rekening van de Notaris en die verzorgd de vereffening weer met de verkopende partij.
Laat U net als in de Effectenwereld niet flessen en misleiden. De financiers uit het verleden hadden een "MEEDENKENDE TAK", maar dat is nu wel anders.

Denk aan de woeker en rente swaps, die bij leningen moesten worden afgesloten, wisten de afnemers VEEL!!

Schuldenlasten in de wereld,
Het IMF maakt zich zorgen daarover. Wij doen dat al heel lang en daarom verwachten wij na de manipulaties van de laatste dagen door o.a. grote lichamen (lees Centrale Banken) en andere invloedrijke partijen, dat het edelmetaal zo weer op zijn oude prijzen zitten. Waarom mogen deze partijen ongestraft manipuleren? Eind jaren 1970 waren de Gebr. Hunt bezig en die werden letterlijk uitgekleed en nu gebeurt van tijd tot tijd door genoemde partijen.

Het gaat om deze schulden
Hypotheekschuld in Nederland
De totale Hypotheek schuld van Nederlandse huishoudens loopt weer op. In het tweede kwartaal 2016 steeg die met EUR 9,8 miljard in vergelijking met dezelfde periode 2015 naar EUR 662 miljard.
Staat Nederland er dan totaal gezien, want er staan ook nog andere leningen uit bij huishoudens, zo goed voor? Zeker niet als de rente weer zou gaan stijgen, want dan zullen de maandlasten eerder stijgen, dan verminderen.
Maar tijdens de crisis daalde juist de schuld van Hypotheken, maar nu stijgt die alweer 5 kwartalen op rij, aldus het CBS.
Vandaag weer in de media. Meer aanvragen voor hypotheken in Nederland, het 3de kw. j.l. ca. 249.000 volgens HDN (Hypotheek DATA Netwerk).

reactie XEA.nl
Onze totale schatting schulden Nederlandse huishoudens zal niet ver van de EUR 750 miljard afwijken en de laatst bekende totale schuld was EUR 752 miljard van de Nederlandse huishoudens.
De hoogste in de wereld van huishoudens.
Nu wil de regering nog meer hypotheek toelaten voor de aankoop van een woning, dat is de achterdeur uit.
Er moeten veel meer betaalbare sociale woningbouw komen. Die worden tekort gebouw. Ook moeten Woningbouw Corporaties stoppen met verkoop van woningen, die gerenoveerd moeten worden, aan de bewoners.
Ook hier wordt 't paard achter de wagen gespannen.

Huizenmarkt
Die zou overspannen zijn op dit moment.
Dat is HEEL plaatselijk en in Grote steden en rondom deze steden.
Men wordt nu wat opgejaagd door de stijgende rente, maar de luizen was in het verleden: "je kunt beter duur huren, dan met/bij hoge(re) rente goedkoop kopen"!

Oekraïne verdrag.
Rutte maakt er een KLUCHT van, want
HEEL Holland zegt neen, maar wat zegt mijnheer Rutte tegen zichzelf? Heel Holland bakt er een zootje van en hij gaat zelf z'n eigen gang!

De Burgers worden zo in de kou gezet.

Waarom moest dit verwijderd worden?
CDA 'er Omtzigt had het al wel gedownload.

Gelekt EU-PLAN voor gemakkelijker handel met Oekraïne overvalt Den Haag.
Koenders wilde er geen openbaarheid aan geven.
Onderstaande punten worden niet aan het parlement gezonden, staat aan het einde van de zogenoemde "fiche" met de beoordeling nieuwe commissievoorstellen. Volgens Koenders gaat het om punten die relevant zijn, maar niet openbaar gemaakt kunnen worden omdat dat "niet verstandig zou zijn voor onze onderhandelingspositie"!


Zo werkt LIST & BEDROG!!!!!!!!

Vrije HANDEL >???? Werkt dat ZOOOOOOOOOOOO!!!!!!!
De Burgers mogen NIET alles weten.

Waar is het Waarheidsgehalte naar de Burgers NOG?
Waar is het respect voor de Burgers NOG?
Waar is de dienstbaarheid van de Regering tegenover de Burgers NOG?
Burgers worden gezien als Klootjes volk!
Of zien wij (redactie) dat verkeerd?

Zie FD pag 9 d.d. 17 november j.l.
Wij plaatsen het NU, omdat wij nergens in de media dit verder hebben gezien(lees beoordeeld). WAAROM lopen andere Politieke partijen OOK met HUN mond DICHT? Rutte wil zijn karwei afmaken, waarom MOEST dit dan van het internet VERWIJDERD worden?!

Duidelijke Marktmanipulatie
Prijs manipulatie bij aandeel Telegraaf (TMG) op 16 november 2016
lees elders meer.
Dit zien wij dagelijks en bij tig aantal fondsen. Wij hebben een hele lijst. Lees meer op
http://www.xea.nl/advies.php?id=dba-30513&type=toon

Bijzonder TMG reacties op het Fora
Niemand geeft hier een reactie op en spreekt haar/zijn ongenoegen er over uit.

DUS is het NIET de PARTICULIER en zijn het de PROFS die voor dit soort zaken zorgen. De Particulier had allang bij de AFM aan de bel getrokken.
Dat vond de TMG zelf ook, dat kregen wij te horen.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL