Krediet crisis is niet over, maar beleggers wel wijzer. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 06/04/2008 06:35
De kredietcrisis heeft wel duidelijk gemaakt, dat niet alleen de geldverstrekkers te gemakkelijk geld aan hun klanten gaven, maar ook de verantwoordelijkheid van de klant soms ver te zoeken was.
Vele hebben hun "stok" te ver gezet en zitten nu met een probleem. Vraag altijd bij jezelf af, kan ik die financiële last(en) wel dragen en welke toekomst planning heb(ben) ik/wij?
Het mooie “praatje” is zo verleidelijk!

Een voordeel hebben ze, die hun stok te ver hebben gezet, de massaliteit ervan, heeft Overheidsmaatregelen opgeleverd. Maar geen verlossing van die last, wel verlichting en daar gaat de economie nu onder gebukt.

Beleggers zijn door de kredietcrisis wel wijzer geworden en moeten zichzelf verdiepen in de bedrijven en sectoren, die minder kwetsbaar zijn.
En die zijn er wel o.a. Telecom, communiceren willen en blijven we doen. Innoconcepts zal met dochter I-Pac innovatieve producten, samen met afbreekbaar plastics op de markt brengen met de producten van hun patenten.
Fugro zal met haar onderzoeksmethodes naar winbare olie ook werk blijven houden en ook CSM's dochter Purac, wel gevoelig voor stijgingen in de grondstoffen, zal ook meeliften i.v.m. het milieu afbreekbare plastics.
Zo zijn er meerdere sectoren die in mindere maten last hebben.
Wij tippen dagelijks kandidaten en neem 't mee in Uw beslissingen.

De agenda.
Maandag 7 april
- Kendrion, vergadering van aandeelhouders
- Air France KLM vervoerscijfers

Dinsdag 8 april
- Corporate Express trading update eerste kwartaal
- Corporate Express, aandeelhoudersvergadering
- Vastned Offices/Industrial, aandeelhoudersvergadering
- Vastned Retail, aandeelhoudersvergadering

Woensdag 9 april
- Heijmans, vergadering van aandeelhouders
- Econosto, aandeelhoudersvergadering over bod Gilde Buy Out Partners ??
- Koninklijke Brill, publicatie jaarverslag 2007
- Batenburg Beheer, jaarverslag

Donderdag 10 april
- Imtech, vergadering van aandeelhouders

Vrijdag 11 april
- TNT jaarvergadering
- ABN Amro aandeelhoudersvergadering

Er zullen best nog meer berichten komen, daar hebben wij geen mededelingen over ontvangen.

De nieuwsbrief is er vannacht uitgegaan, veel lees plezier.
Geef onze site ook door aan hun vrienden , familie en kennissen. Meer leden, meer kracht.
Met de "Neeconosto" actie heeft onze site haar nut bewezen, wij stonden er alleen voor, maar hebben het tot een redelijk succes weten te brengen.

Nog een fijne zondag en afsluiting van het weekend.

Modelportefeuille
Wij hebben een andere insteek genomen, daarin nemen wij nu positie(s) in fondsen, die volgens ons door andere dan normale oorzaken, even worden afgestraft.
Wij hebben 5.000 sts Oce binnengehaald op EUR 9,87 p.a.
Oce is ten onrechte door de EUR 10 gedrukt, er is/zijn partijen die dat ook hebben gezien/voor gezorgd hebben. Er zijn veel Turbo's long op EUR 8,00 afgesloten vrijdag j.l. en ook gingen er ruim 1,4 miljoen stuks over de toonbank, dat geeft voor ons aan, dat die partijen zelf hun stukken aan het verkopen waren en zo de koers "bewust" drukte onder de EUR 10, dan snijdt het mes straks van twee kanten. Als ik weer uit de markt gaat en treedt weer een herstel op, plus het dividend rendement van ruim 10% gem. over de komende 13 maand, wie doet me wat?
Dat is EUR 1,13 binnenhalen over die 13 maanden, t.w. slotdividend van 2007 = EUR 0,49 en het totale dividend (tax. XEA.nl) over 2008 ad EUR 0,64 (onv.), waarvan meestal in oktober het int.dividend van 15 ct wordt gegeven/betaald.
De USA dollar zal in de 2e helft van 2008 gaan herstellen en dan pakt OCE daar ook de positieve vruchten van mee, taxatie XEA.nl over het herstel USA dollar.

Ook Wavin,
daar hebben we 3.000 sts binnengehaald.
Dit bedrijf werd afgelopen vrijdag door een media bericht weer onder de EUR 8,00 gedrukt en sloot op EUR 8,00 en ruim 495.000 sts.
Dat media bericht was oud nieuws, wat weer als nieuw werd gebracht, waarom?
De redacteur wil niet op ons herhaalde verzoeken reageren. Maar wij willen precies weten, wat de reden, tijdstip van het interview met CEO van Wavin was/is geweest. Of moest hier ook weer wat geregeld worden.
Wij zullen U op de hoogte houden van de uitslag.
Wij zullen in de AVA van Wavin op 17 april a.s. vragen stellen over dit interview. Ook hebben wij de PR man van Wavin gevraagd de redacteur om uitleg te vragen en eventueel actie te ondernemen richting instantie(s), die daarvoor zijn.

Ook zal de nieuwsbrief eruit gaan vandaag of komende nacht, want afgelopen nacht lijkt er iets niet juiste te zijn gegaan. Wij hebben hem niet binnen gekregen.
Wel staat de nieuwsbrief al live op de site van XEA.nl voor leden.

Reg. AFM
per 31 maart j.l. heeft Th.H. Raman 8,19% in Tie Holding N.V. Dat was per 29/12/06 14,28%
per 24 maart j.l. heeft J.T. Bellinkx 90% in Koninklijke Begemann Groep N.V
Dat was 26 april 2007 59,83%

media,
Minister van Financiën Wouter Bos acht het mogelijk dat de economische groei volgend jaar onder de door hem beraamde 1,75 procent uitvalt.

AOW en doorwerken na de 65e jaar.
Mijnheer W. Bos de mensen, die door blijven werken na hun 65e jaar 5% meer AOW geven. Dat is een slecht rendement mijnheer Bos.
Je zal meer belasting moeten gaan betalen als je wel stopt. Ook heb je minder tijd te genieten van je centen. En het middel "haloperidol" wordt dan nog eerder op je uitgeprobeerd! Je bent daar dan eerder aan toe!
Maar mijnheer Bos, vele andere zijn met hun 14e jaar of eerder met werken begonnen. Die zijn bij de invoering van AOW in 1957 al begonnen met betalen en nu starten velen ca. 10 jaar later dan op 15e jarige leeftijd, het tijdstip van begin van de periode van 50 jaar betalingstermijn aan afdracht AOW.
Is dat evenredig mijnheer BOS? Die betalen nu slechts 40 jaar of minder aan die AOW en andere zaken.
Toevoeging en correcties op de jaren.
De korting is 2% per jaar als je later binnen Nederland komt wonen of weer terug komt.

media,
Reders
kunnen hun hart ophalen. Het wordt weer aantrekkelijker om onder Nederlandse vlag te varen. Staatssecretaris Huizinga (Verkeer) wil zo ons nationale maritieme cluster een flinke steun in de rug geven. „We gaan de tarieven van de tonnagebelasting voor grote schepen en scheepsmanagement verlagen”, zegt de bewindsvrouw van de ChristenUnie.

Jeroen Molenaar Bloomberg.
Dit is de tactiek van deze mijnheer,
Uit een heel verhaal licht hij de uiterste naar boven en maakt daar een "down" verhaal van, kijk eens bij Imtech,
Imtech 2008 Profit Margin Growth May Drop on Germany (Update3)
By Jeroen Molenaar
March 19 (Bloomberg) -- Imtech NV, the largest Dutch designer of electrical systems for buildings, may report reduced growth in its profit margin this year as orders in Germany slow, Chief Executive Officer Rene van der Bruggen said.
Orders in Germany and eastern European countries surged 56 percent last year, helped by contracts from Citigroup Inc.'s Frankfurt unit and Volkswagen AG's Audi division. Bayerische Motoren Werke AG, the world's largest maker of luxury cars, ordered a climate system that simulates extreme weather conditions to test cars. The increase in orders from Germany will probably slow this year, Van der Bruggen said.
lees bij bloomberg verder.
Reactie XEA.nl

Natuurlijk kan Imtech die +56% niet vast houden, maar om dan de "kop" van het verhaal zo te plaatsen, vinden wij "zeer" tendentieus!
Dit is de stijl van deze mijnheer en dat is een kwalijke zaak.
Kijk zelfs eens wat hij eraf maakt?
Bedenkelijk.

AMG Slumps Most Since IPO, Says It May Sell Shares (Update1)
By Jeroen Molenaar and Joram Kanner
March 18 (Bloomberg) -- AMG Advanced Metallurgical Group NV, the Dutch producer of titanium used in Boeing Co.'s aircraft parts, dropped the most since its initial public offering in Amsterdam after saying it may sell shares.
AMG tumbled 6 euros, or 13 percent, to 40 euros in Amsterdam, the biggest drop since the share sale last July. AMG may expand its outstanding share capital by as much as 10 percent, the company with headquarters in Amsterdam and Wayne, Pennsylvania, said in a statement today.
lees bij Bloomberg verder.

reactie XEA.nl
Dit heeft "niets" met journalistieke vrijheid te maken. Geef dan het hele verhaal over een bedrijf en licht er niet een stukje uit, met een negatief sentiment.
Dit is "pure" misleiding van de beleggers ten gunste van ... wie?
Op 5 april j.l. sluit AMG wel op EUR 52,73.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL