Een roerige week door oud nieuws. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 17/11/2007 09:08
De beurzen lieten zich wereldwijd weer meeslepen door oud nieuws. Veel instellingen zullen daar andere probleem gevallen bijstoppen, zo ging dat in het verleden en dat zal het nu ook 't geval zijn. Toch zijn er slachtoffers gevallen, gedwongen verkopen en dan wordt het verlies "echt" verlies en dat doet pijn.
Als je geld op de "bank" hebt staan, ka er gemiddeld worden, dat hebben wij in de modelportefeuille ook gedaan met Wavin, daar hebben we bijgekocht. Imtech hadden we al in portefeuille en die was teveel afgestraft en hebben bijgekocht.
Wij hadden Forts en ING te vroeg gekocht blijkt achteraf, maar er gaat "nimmer" een bel voor hoog of laag. Zitten daar wel op een duidelijk verlies.
Dat is handel!
Wall Street slot een roerige week toch met winst af, de Dow +66 op 13.176 en de Nasdaq +18 op 2.637. De week beginstanden waren voor de Dow 13.042 en de Nasdaq 2.627 en dan zien wij, dat beide met een winst afsluiten.
De meeste beurzen gingen ruim met verlies de week uit en dan vragen wij ons af, waar zit de pijn? Niet in Aziƫ en Europa en waar maken ze zich de meeste zorgen? Waar de beurzen met verlies de week uitgingen.
Dan blijkt, dat Amerikanen heel anders in "elkaar zitten ", dan de Europeanen.

Yahoo Inc.,
shares rose nearly 7 percent on Friday on renewed speculation, sparked by former Wall Street analyst Henry Blodget that the Internet company could be a takeover target for Microsoft Corp..

Cisco,
ook Cisco deed een goede duit in het zakje, die gaan voor USA$ 10 miljard eigen stukken inkopen en dat beviel beleggers wel.

Valuta's de dollar euro 1,4659 de Yen 0,009001 en 't pond 1,4010
De week beginstanden waren, 1,4677, 0,009023 en 1,4237

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.75545
AUD - 0.84705
EUR - 0.51525
GBP - 0.36855

Olie $93,84 goud $787,00 en zilver $14,51. De week beginstanden waren olie $96,32 goud $834,7 en zilver $14,545, allen leverde in en daar werd eigenlijk tekort naar verwezen. Ook de andere grondstofprijzen aren lager of stabiel.
Daar lijkt de ergste onrust weg te zijn.

Rienk Kamer
Ook hield de heer Rienk Kamer weer zijn toespraak voor "zijn" gehoor te Den Haag in het Congresgebouw.
Hij weet het toch altijd weer voor elkaar te krijgen, maar wij zouden er voor geen prijs heen gaan. De heer Kamer heeft te "diepe" sporen met zijn American Land Program bij oud cliƫnten van onze nestor achtergelaten.
De fraude rondom het American Land Program (ALP), van deze beursgoeroe Rienk H. Kamer staat nog helder op zijn "netvlies" en dan willen wij niets meer met dit soort mensen te maken hebben.
"Een vos verliest wel z'n haren, maar niet z'n streken"!

De soort weken, zijn uitgerekend kans weken, want je kan middelen of goedkoop bijkopen, doe het wel in fase, want er kan best wel meer komen. Door het op deze manier te doen, doe je mee en dan mag de "trein"wel in z'n achteruit staan, eens zal hij weer op stoom komen. En de pijn zat/zit in de VS en wat doen de beleggers daar? Weten per saldo deze week wel met winst af te sluiten.
Hier dus zorgen om pijn, die hier minder of geheel niet door de bedrijven wordt gevoeld.
Kijk ING, daar schreven wij uit Shareholder 04 gisteren over het risicobeheer, en daar was de ING vrij van gebleven, door op tijd zich in te dekken op hun manier. Wel werd de ING meegetrokken en bij Fortis is helemaal niet duidelijk of er "pijn"is en ook deze gingen naar ongekende lage koers.

Een weekend om eens alles goed af te wegen, ook komt de goed Heilig man weer in het land en misschien heeft hij wel de "ommekeer" meegebracht.
De tijd zal het leren, nog een goed weekend, namens ons team van XEA.nl

Wolters Kluwer Tax
and Accounting Closes TeamMate(TM) Acquisition. Lees elders meer.

CTAc,
daar wordt in de media wel wat negatiefs over geschreven, maar voor de "gedreven" heer Wil Huijben (Nu OUD CEO van CTAc), was het niet eenvoudig. Hij had ook te maken met de invloed van de oprichten van CTAc, de heer Cooymans, die met zijn belang in CTAc vabn 35,7% onder Zuidwal Hold. B.V. en grote invloed had/heeft op het reilen en zeilen van CTAc.
Kan je dan spreken van 1 kapitein op het schip?
Bij CTAc staan maar een beperkt aantal aandelen uit van ca. 8,8 miljoen en daar zitten ca. 60% in vaste handen. De klein aandeelhouders hebben niet veel in te brengen en daar zal ook het per "direct" opstappen van Wil wel mee te maken hebben.
Wij van de redactie gaan uit, dat er meer op stapel staat, bij Ctac.
Cooymans wil gaan cashen, is zo onze gedachten.

Cijfers versus sentiment
Deze week werden goede cijfers ook weer matig gewaardeerd, sentiment bepaalt de koers. Uitzenders en Bos Kalis en wie niet kunnen daarvan meepraten.

BioWisdom Launches OmniViz Academic Program
Lees elders meer.

Reg. AFM
per 15 nov. j.l. heeft GLG Partners Limited 3,59 in Hagemeijer, was per 29 okt. j.l 5,135
per 16 nov. heeft DocData 5,45% in zichzelf.
per 12 nov. heeft Gamma Hold.5,09% in zichzelf.

AMD
Een staatsbedrijf uit Abu Dhabi neemt een belang van 8,1% in de Amerikaanse chipfabrikant Advanced Micro Devices (AMD).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL