De bonus regen komt er weer aan. Straks meer nieuws.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 28/10/2007 07:17
De bonus regen is weer in zicht, met de maanden november en december voor de deur. Die zijn meestal gunstig voor de beleggers, maar ook voor de "fondsmanagers" van beleggingsfondsen. Hun bonussen moeten dan nog wat opgepoetst worden en dan krijg je soms aanbiedingen (dumpingen) van fondsen die ze niet graag op de balans meer willen hebben en fondsen waar ze een deel van verkopen, moet de jaarwinst wat extra op te poetsen.
Beleggers zullen dat wel zien bij fondsen waar plotseling extra aanbod is en anders rustig.
Een gemiddeld jaar voor de beleggers tot nu toe en wat er gaat komen, afwachten.
Eerst even de agenda voor de komende week,
Maandag 29 oktober
- TNT, cijfers derde kwartaal
- USG People, cijfers derde kwartaal
- ASM International, cijfers derde kwartaal
- BAVA van Fornix.

Dinsdag 30 oktober
- KPN, cijfers derde kwartaal
- Tele Atlas, cijfers derde kwartaal
- Tetragon 3e cijfers derde kwartaal

Woensdag 31 oktober
- einde aanmelding Numico.
- Univar, cijfers derde kwartaal
- Wessanen, cijfers derde kwartaal
- Holland Colours, halfjaarcijfers 2007/2008

Donderdag 1 november
- ABN Amro, cijfers derde kwartaal en BAVA van de bank
- TenCate, cijfers derde kwartaal
- Unilever, cijfers derde kwartaal
- Schuitema, cijfers derde kwartaal

Vrijdag 2 november
- Brunel, trading update derde kwartaal
- Nyse Euronext cijfers 3e kwartaal

Zullen bij de bekendmaking van de cijfers van enkele uitzenders de verliezen van de afgelopen week wat worden teruggehaald?
Van de uitzenders -Vedior (-9,0%), Randstad (-5,0%), Brunel (-9,7%) en USG People (-8,3%)- ging vorige week een fors deel van de beurskoers af.
Zij zaten bij de uitschieters aan de negatieve kant. KPN trok wat verder door en over het algemeen werden goede cijfers afgelopen week niet beloond, wel TomTom, die pakte ruim 18%. Dat fonds is niet voor de langere termijn, maar voor kort tot middellang of zij zullen de strategie fors moeten wijzigen. Wij vinden de koershoogte gevaarlijk, om nu nog voor lang in te stappen.
Ook de aankoop van Tele Atlas, die met cijfers komt deze week, is nog niet zeker. De koers zit met EUR 23 boven de prijs die TomTom wil geven.
Zal Wall Street betere stemming bij de afsluiting van de afgelopen week, de Europese beurzen morgen behagen?
Afwachten en geniet nog van de zondag. Die duurt vandaag 1 uur langer.

Keegan Releases
- Initial Resource Estimation at Esaase Gold Property. Lees elders meer.

VEB: wet melding zeggenschap massaal overtreden.
Niet verwonderlijk, als de Euronext bij de fondsen geen juiste aantallen aandelen neerzet, is het voor buitenstaanders moeilijk te weten wat de juiste cijfers zijn.
Je mag uitgaan, dat die de juiste aantallen vermelden! Wij zijn gestopt, om bedrijven door te geven, dat dat niet goed wordt weergegeven en enkele bedrijven vonden het schijnbaar ook niet nodig, "wij geven ze goed door en dan is het voor ons af"!
Is dat zo?

Beleggen in?
Wij krijgen vragen over landen als Rusland, China, India, Afrika etc..
Ik wil daar beleggen, wat moet ik doet?
Ga, naar je bemiddelaar/bank of belastingadviseur, is ons antwoord. Zij kennen je het beste als klant, weten je wensen en kunnen je dan wijzen op de beste mogelijkheden.
Let wel op de politieke stabiliteit van het land, zeggen wij wel, want je kan in Rusland beleggen, maar het je dan wel de "juiste" stukken, onder Poetin is het nu stabiel, maar straks, zo ook in andere landen, kijk in Afrika. Acomo heeft dat aan den "lijven" ondervonden. Die hadden plantages in Liberia (Afr.), konden niet eens daar werk doen of uitvoeren, te gevaarlijk. Hebben uiteindelijke de plantages verkocht aan plaatselijk ondernemingen. Het leverde nog wat geld op, maar zeker niet de prijs in vrij verkeer en normale omstandigheden. Let op naastingen, kijk in Indonesiƫ uit het verleden etc., daarom zeggen wij meestal, hier en elders in Europa valt best nog te verdienen.
Je leest wel de goede verhalen in de media, maar de vele teleurstellingen niet.

Wessanen cijfers.
Zullen beleggers van Wessanen eindelijke eens wat goeds te horen krijgen deze week? Jaren hebben zij weinig plezier gehad van dit aandeel, zal Veenhof het Amerikaanse Tree of Life weer winstgevend hebben?
Zo ja, dan kan de winst extra gestuwd worden bij Wessanen.

Nieuwsbrief XEA.nl
Deze week gaat de nieuwsbrief over Wavin life op de site van XEA.nl
Nog steeds hebben wij geen ander middel, het versturen levert teveel problemen op, i.v.m. spam, volle maailboxen etc. op.
Daarom te lezen via onze site d.m.v de link nieuwsbrieven, klik en U kunt de nieuwsbrief zelf printen indien u dat wenst.
Wavin Europees aanbieder van kunststofleidingsystemen voor o.a. infra, bouw&installatie w.o. watermanagement.
rond de maandwisseling laten wij het U allen weten via ons dagadvies of kijk zelf eens via de link nieuwsbrieven.

Azura trucktour van start(Wavin).
Mocht u belangstelling hebben voor een bezoekje van onze truck op uw terrein, dan kunt u dit via info@wavin.nl aan ons doorgeven of een afspraak maken via uw contactpersoon van Wavin. De truck kan 3 bezoeken per dag afleggen. Van week 42 t/m 46 rijdt de truck in Noord-West Nederland, van week 47 t/m week 50 is het zuiden van het land aan de beurt en van week 2 t/m week 4 2008 komt het Noord-Oosten aan bod.

Fortis bank
Bestuursvoorzitter Maurice Lippens van Fortis meent dat de integratie van ABN Amro en Fortis alleen een succes kan zijn als Fortis in Nederland zijn imago van een Belgisch bedrijf kwijtraakt. Om dat te bereiken, wil Lippens dat er weer evenveel Nederlandse als Belgische commissarissen zitting krijgen in het bestuur.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL