Cijfers worden op Wall Street beter beoordeeld, dan hier. Straks meer niets.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Dag advies 27/10/2007 08:47
Dat kunnen wij wel zeggen, hier in Amsterdam worden cijfers vrijwel door beleggers/speculanten niet gelezen/afgewogen, die indruk wordt steeds meer bevestigd bij ons (red. XEA.nl). Men vliegt en rent achter elkaar aan op de beurs.
Neem de berichten van gisteren en de dagen ervoor, TomTom was een uitzondering, die werd wel beloond. Maar voor TomTom hebben wij voor de langere termijn meer vrees, als voor de andere bedrijfsberichten, TomTom is eenzijdig bezig en staat op dat gebied nu sterk, maar zwak voor de langere termijn, een verzadigingsmarkt is straks het resultaat en dan moeten ze het hebben van "vernieuwingen" en dan komt meestal de "klad" erin.
Berichten van Ahold, Qurius, Vopak, Beter Bed, Innoconcepts, Spyker etc., goed of minder goed, de reacties op de beurs waren al matig tot slecht. Het zou allemaal beter hebben gekund, dat werd dan geroepen. Maar je zal als bedrijf moeten investeren, om je toekomst (lees winstgevendheid) te kunnen waarborgen en als er dan eens wat meer kosten "moeten" worden gemaakt, wordt vaak tekort meegenomen in de meeste beoordelingen, van analisten, speculanten en veel beleggers.
Direct resultaat en anders wegwezen, negatieve adviezen! En dan rollen ze over elkaar heen en dan vallen er juist koopjes te halen, leg die dan op de plank en na enige tijd komt het resultaat vanzelf.
Geduld is dan een "schone" zaak!
Op Wall Street werd de beurs gisteren door Microsofts resultaten haast alleen gedragen. Countrywide deed nog een duit in het zakje erbij, die zei, straks zijn wij weer winstgevend.
De Dow steeg met 134 punten naar 13.806 en de Nasdaq deed vrolijk mee en pakte 53 punten en ging naar 2.804. De week beginstanden waren voor de Dow 13.522 en de Nasdaq 2.725, toch ondanks alle paniek verhalen, een mooie weekwinst voor beiden.

valuta's
de dollar euro 1,4391 de Yen 0,008754 en 't pond 1,4256
Daar stonden begin de week, dollar euro 1,4302 de Yen 0,008700 en 't pond 1,4347

Exchange Rates (From NZD)USD - 0.76655
AUD - 0.83495
EUR - 0.53245
GBP - 0.37335

Olie stabiel op $91,86
De recordhoge olieprijzen van de afgelopen tijd worden opgedreven door speculatie en politieke spanningen, en niet door een tekort aan olie.
Goud naar record van $787,5 en zilver $14,28
Begin de week stond daar voor olie $88,60 goud $768,4 en zilver $13,635

Wij noemen veel beleggers, maar die categorie sterft uit, het zijn de in - en uitstappers, die voor enkele dagen of iets langer in een fonds stappen/gaan, hebben totaal geen binding met het bedrijf en de cijfers moet direct resultaat opleveren, anders "dumpen/eruit”.
Wie zijn de winnaars?
De bemiddelaars, kijk eens naar de recordcijfers van Binck! Werden die beloond? Even en toen was het feest alweer voorbij. Dat geeft de binding met het bedrijf wel aan, trots te zijn is er niet meer bij en laat staan dat ze een Algemene Vergadering van aandeelhouders bezoeken. Wie van de in - en uitstappers doen dat? Zal het 1 handvol zijn? En nu moeten de bemiddelaars de handelaren doormiddel van de MiFid (die trouwens moeilijk uitvoerbaar is) de in – en uitstappers nog eens extra gaan beschermen.
En dan moeten bestuurders op hun "tenen" lopen van de AFM i.v.m. het mededelen van koers gevoelig informatie(s). Stel, dat er iets in hun speech gezegd wordt/is, dat niet in het PB staat.
Lus je dan nog "peultjes"?
Wij lazen in de media, dat iemand van Delta Lloyd zei, de financiële markten zijn ziek! Wat bedoelde hij daarmee? Bedoelde hij ook de manier van handelen in effecten van bedrijven? Daar kunnen wij hem dan gelijk in geven, want het draait alleen om het "geld" en gelukkig zijn er nog uitzonderingen. De ouderen zijn dat, maar die categorie sterft uit!
Hopelijk komt er eens ’n dokter, die daar een oplossing voor heeft, weer terug naar de "bonnetjes" zou een oplossing zijn, maar of dat nog gaat gebeuren?
Ook bij Euronext draait alles om geld. Wie heeft er als belegger melding gekregen dat de veilingtijden zijn gewijzigd? Stonden ze met dat bericht bij Euronext op hun " eigen" site? Neen, wij van de redactie XEA.nl hebben ze daar opgewezen. Ja, dat had wel netter van ons geweest, was het antwoord.
Die veilingtijden zijn nu 11.30 en 16.30 uur.
Waar is de correctheid nog, vragen wij ons steeds vaker af.

Voor vandaag weer stof om eens te overwegen, dachten wij.
Nog een goed weekend, namens ons team van XEA.nl

Cedacri Selects Cisco Data Center Infrastructure to Target New Customers
Lees edlers meer

op vragen van lezers.
Waren de cijfers van Qurius zo slecht?
In onze (red. XEA.nl) ogen niet, bekijk eens naar de PB's hieronder.
- Qurius business update derde kwartaal 2007, 25 oktober 2007
- Qurius en CDL System staken overnameonderhandelingen, 16 oktober 2007
- Qurius neemt minderheidsparticipatie in iNovasion, 2 oktober 2007
- Halfjaarcijfers 2007, 19 juli 2007
- Microsoft erkent Qurius als wereldwijd Microsoft Dynamics™ Partner of the Year, 16 juli 2007
- Qurius rondt aquisitie Wilhelm and Zeller af, 3 juli 2007
- Qurius rondt aquisitie Cedilla af, 3 juli 2007
- Qurius rondt aquisitie Ibitec af, 3 juli 2007
- Qurius verkrijgt leidende positie in Duitsland door acquisitie Cabus, 2 juli 2007
Als wij de kosten van de 1e 9 maanden nemen, zullen er diversen kosten uit bovenstaande PB's inzitten, t.w. van de externe accountantsonderzoeken ,ook eigen Acc. en bestuurders tijd, juristen en afhuren van bijeenkomst kamers/zaaltjes etc. etc.. Deze kosten zullen behoorlijk zijn.
Het is dan niet verwonderlijk dat er in het 3e kw. een negatief cijfers totaal kwam! Per saldo toch nog een winst(je) over de eerste 9 maanden.
Qurius is geen Unilver of Philips, waar deze gemaakte kosten wel in het "niet" zouden zijn gevallen. Qurius CEO Hermans heeft alleen geen juiste woordkeuzes gehad/gemaakt in zijn PB. o.a. Over het 4e kw. 2007 zou weer winstgevend worden. Had daar meer aandacht en uitleg aangegeven, dan hadden de "lezers" een andere kijk op het PB gekregen en dan had "misschien" de reactie(s) niet zo overdreven geweest.
Moeilijk personeel kunnen aantrekken, maar daar staat Qurius niet alleen in en toch vangen wij geluiden op, dat personeel liever bij die kleine en middelgrootte IT&ICT bedrijven werken, dan bij de Toppers.
Zeker de salarissen zijn goed en dat knaagt ook aan de marges, daarom is de keuze van Qurius, een Topspeler te zijn/worden in Europa van Microsoft op gebied van Microsoft Dynamics, dus een Specialist op hun gebied, en dicht bij de klant(en), niet verkeerd.
Dat zal op de langere termijn geen windeieren leggen/opleveren.
Wij hebben alle vertrouwen in Qurius.
Achteraf had een tussentijdse winstnemingen niet verkeerd geweest, maar ook wij hebben ervan geleerd.

Dat bracht ons terug naar een gespreek met een aandeelhouder en dat was als volgt,
Ik heb tig jaren geleden ca. Hlf. 150.000 in een bepaalt fonds gestopt en dat levert mij nu jaarlijks ca. 75.000-80.000 oude Hollandse gulden op!
En toen kwam zijn vraag, moet ik die stukken dan nu verkopen?
Ons vraag was, is het kwaliteit, waar jij in gelooft?
Antwoord was, JA!
Dan niet verkopen zeiden wij, want waar haal je ca 50% per jaar van je investering?
Wij zitten laag met onze aankoopprijs in Magnus/Qurius, dus volgende wij zijn advies, blijven zitten je zit niet te duur. Bij verkoop, zou je het geld in een ander fonds stoppen en straks niet meer terug in Qurius kunnen, als die dan weer laag zou staan.
Timing en keuzes vallen soms moeilijk te combineren.

Reg AFM
per 26 okt. j.l. heeft FMR LLC. 4,76% in Nutreco, was 5,0% naar even op 13 sept was dat weer 4,99% dus zijn ze aan het traden.
per 25 okt j.l. heeft JP Morgan Chase & Co. nog 1,91% in Qurius
was per 22 juni 7,38%
Die waren de verkopers.
Alex versus Binck,
Zal er dit weekend meer duidelijkheid komen?

Op je "tenen"lopen als bestuurder,
schreven wij hierboven.
Dat ging bij Spyker verkeerd en Hugenholtz ging uit de bocht,
Spyker heeft het gisteren andermaal aan de stok gekregen met beurswaakhond AFM. In een toelichting op een summier kwartaalbericht liet topman Hans Hugenholtz zich ontvallen dat hij verwacht in het vierde kwartaal twintig auto’s te verkopen. Die informatie stond niet in het verzonden persbericht en dus trok de AFM aan de bel.

Qurius
is dus gedrukt door de verkopen van JP Morgan Chase & Co., vermoedelijk gaan zij ook voor het snelle geld. Per 22 juni 2007 7.500.000 en nu nog 2.014.346 per 25 okt. j.l.
Met welke bedoelingen zijn die verkopen gedaan?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL