Cathay United Bank gebruikt Gemalto's mobiele authenticatie-oplossing voor veilig online bankieren in Taiwan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 14/09/2016 07:05
Amsterdam, 14 september 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), de wereldwijde marktleider in digitale beveiliging, werkt samen met Cathay United Bank (CUB), een van de grootste banken van Taiwan, aan de beveiliging van zijn online bankdiensten. Dankzij de Ezio Mobile suite[1] van Gemalto kunnen de klanten van CUB veilig gebruikmaken van de diensten van hun bank via hun pc, tablet en smartphone, door zich te authenticeren op hun mobiel toestel. Op deze manier kan CUB zijn klanten een verbeterde gebruikerservaring aanbieden, kosten besparen en voldoen aan een nieuw regeringsbesluit dat Two-Factor Authentication (2FA)[2] vereist. Gemalto zal ook ondersteunings- en onderhoudsdiensten bieden voor een vlotte ingebruikname van de oplossing.

Taiwan heeft een hoge smartphonepenetratiegraad van 88%, met meer dan 16,4 miljoen gebruikers in 2015. De alomtegenwoordigheid van smartphones verandert het gedrag van de consumenten, die voor online authenticatie liever hun smartphone gebruiken dan de traditionele tokens. Met de oplossing van Gemalto, die het op sms gebaseerde systeem van CUB vervangt, kunnen gebruikers op een veilige en vlotte manier gebruikmaken van het gemak van online bankieren.

De Ezio Mobile suite biedt veilige software die mobiele toestellen omvormt tot sterke 2FA-toestellen, door eenmalig te gebruiken wachtwoorden (One Time Passwords) en transactieondertekeningen voor authenticatie in alle bankkanalen te genereren. De oplossing zorgt ook voor pushmeldingen en autorisatieverzoeken voor Out-of-band authenticatie[3]. Het mobiele aanbod wordt verder versterkt met een backend SafeNet Hardware Security Module om gevoelige informatie te beveiligen.

"Consumenten maken steeds meer gebruik van mobiel bankieren, in de eerste plaats via hun smartphone", weet Suzanne Tong-Li, President for Greater China and Korea van Gemalto. "Met onze brede waaier van mobiele oplossingen kunnen wij CUB perfect helpen bij hun strategie voor digitaal bankieren om zoveel mogelijk klanten te bereiken."

Gemalto levert zijn mobiele authenticatieoplossing aan CUB via zijn partner E-Secure Technologies.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL