Carrefours betaalkaarten worden mobiel in Spanje dankzij Gemalto's bewezen Trusted Service Hub

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/09/2016 07:13
- De smartphone centraal in het omni-kanaalsysteem plaatsen voor een rijkere winkelervaring

Amsterdam, 12 september 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider op het gebied van digitale beveiliging, is door Market Pay, de betaalinstelling van 's werelds op een na grootste warenhuisketen geselecteerd om een mobiele-betalingsoplossing te bedenken voor zijn 'Pass'-bankkaart in Spanje. Dit project maakt deel uit van een multi-kanaalstrategie die verbonden technologieën gebruikt om de winkelervaring verder te verbeteren. Gemalto's Allynis Trusted Service Hub (TSH) stelt de klanten in staat een digitale versie van hun bestaande Carrefour-bankkaart en het loyaliteitsprogramma van de warenhuisketen te uploaden naar een Android-telefoon, waardoor ze snel en eenvoudig kunnen betalen aan elke contactloze terminal met NFC-technologie. Loyaliteitspunten zullen onmiddellijk worden bijgeschreven wanneer de telefoon wordt gebruikt voor 'tap and go'-transacties in winkels van Carrefour, die hypermarkten, supermarkten en gemakswinkels omvatten.

Het project wordt al sinds begin 2016 uitgetest in winkels. Carrefour-klanten zullen deze nieuwe betalingsoptie direct kunnen gebruiken via hun Carrefour-app voor mobiel bankieren, door hun bestaande identificatiegegevens te gebruiken. In Spanje gebruiken nu al 2,3 miljoen klanten de betaalkaarten van Carrefour. Deze nieuwe oplossing voor mobiel betalen wordt initieel enkel in Spanje gelanceerd, maar kan later worden uitgerold in andere landen.

Gemalto's Allynis TSH, een cloudgebaseerde oplossing zal het aanbieden van kaarten, het voorbereiden van gegevens en het downloaden van betalingsreferenties op HCE-compatibele telefoons beheren. Daarnaast gebruikt Carrefour Gemalto's SDK (Software Development Kit) voor de ontwikkeling van zijn beveiligde mobiele app. Alle elementen van de oplossing zijn door MasterCard gecertificeerd.

"Carrefour volgt een strategie die het fysieke met het digitale verbindt, en plaatst de smartphone centraal in zijn aanbod voor de klanten, in de winkels en online," zegt Frédéric Mazurier, CEO van Market Pay. "Mobiele betalingen zijn een sleutelelement in deze benadering, en Gemalto's expertise, ervaring en wereldwijde aanwezigheid sluiten perfect aan bij onze huidige en toekomstige vereisten."

"De digitale strategie van Carrefour om het mobiele aspect centraal te plaatsen in de beleving van de klant creëert duidelijk nieuwe normen voor de winkelervaring. De klanten zullen profiteren van het gemak van de all-in-one mobiele mogelijkheden en het loyaliteitsprogramma van Carrefour, die hun winkelervaring nog aantrekkelijker zullen maken," zegt Philippe Cambriel, President voor Europa, het Middellandse Zeegebied en GOS bij Gemalto. "Dit zal op zijn beurt leiden tot een verreikende en succesvolle bedrijfstransformatie in een omni-kanaalomgeving."

Market Pay - www.marketpay.eu




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL