Rio de Janeiro introduceert vervoerbewijzen in de vorm van Gemalto's contactloze polsbandjes

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/08/2016 07:14
Baanbrekend initiatief door RioCard vereenvoudigt betalingen en verbetert openbaar vervoer

Amsterdam en Rio de Janeiro, 4 augustus 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, kondigt zijn partnerschap aan met RioCard, de ticketleverancier voor het openbaar vervoer in Rio de Janeiro, die gebruik zal maken van vervoerbewijzen in de vorm van contactloze polsbandjes. Wanneer het systeem volledig operationeel is, zal de oplossing zorgen voor eenvoudigere beveiligde betalingen en een verbeterde gebruiksvriendelijkheid. De ruim 10 miljoen inwoners[1] en bezoekers van de op één na grootste stad van Brazilië zullen zich gemakkelijker kunnen verplaatsen, welk vervoermiddel ze ook gebruiken (bus, veerdienst, metro en trein).

Als gastland van het belangrijkste sportevenement ter wereld, dat weldra van start gaat, bereiden Brazilië en Rio de Janeiro zich voor op de naar verwachting 500.000 buitenlandse bezoekers[2] door de infrastructuur te verbeteren. RioCards contactloze polsbandjes als vervoerbewijzen vormen een van de belangrijkste innovaties van die verbeterde infrastructuur. De reizigers hoeven enkel hun polsbandje voor de contactloze lezers te houden die reeds in de stad werden geïnstalleerd. Men verwacht dat dankzij dit systeem meer mensen gebruik zullen maken van het openbaar vervoer, dat transacties sneller zullen verlopen en reizen eenvoudiger wordt. Deze oplossing vormt de basis voor eenvoudige en beveiligde contactloze betalingen, ook lang nadat het evenement afgelopen is.

Gemalto levert RioCard zijn waterbestendige Celego contactloze MiniTag-polsbandje en zijn Celego contactloze MiniTag-sticker. Beide bevatten een contactloze chip van Gemalto, die gecertificeerd is door Visa en MasterCard. Hierdoor bevatten ze alle beveiligde eigenschappen van de traditionele contactloze EMV-kaarten. In 2003 werden in Rio de Janeiro voor de eerste keer contactloze kaarten als vervoerbewijzen gebruikt door RioCard. Nu maken ze deel uit van het dagelijkse leven van miljoenen gebruikers.

"De nieuwe RioCard polsbandjes passen in onze doelstelling om de reiservaring voor alle inwoners en bezoekers van Rio de Janeiro gemakkelijker en veiliger te maken," verklaart Cassiano Rusycki, CEO van RioCard. "Gemalto heeft reeds enkele succesvolle projecten in contactloze betalingen op zijn naam staan, zoals het Rijsel-project in Frankrijk en Visa's polsbandje in Brazilië. Deze projecten vormden de basis voor deze oplossing, die een technologisch erfgoed vormt waardoor transport gestroomlijnder wordt en reizigers zich minder zorgen hoeven te maken."

"Dankzij Gemalto's expertise in de implementatie van contactloze-betalingssystemen kunnen we onze concurrenten voor blijven wanneer we oplossingen als polsbandjes en stickers aanbieden," zegt Rodrigo Serna, President voor Noord- en Zuid-Amerika bij Gemalto. "Gemalto heeft in 2013 al samengewerkt met RioCard voor een testprogramma waarbij gebruik werd gemaakt van de NFC-simkaarttechnologie. Dankzij deze technologie konden mobiele telefoons worden gebruikt als contactloze kaarten van RioCard voor transport. Samen verrichten RioCard en Gemalto baanbrekend werk op vlak van betalingen met wearables, een trend die naar verwachting nog zes keer groter zal worden en 126 miljoen toestellen zal bereiken tegen 2019[3]."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL