Een nieuw veilig rijbewijs voor de staat Maryland met gebruik van polycarbonaattechnologie van Gemalto

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/07/2016 08:06
Amsterdam, 13 juli 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, kondigt aan dat de Motor Vehicle Administration (MVA) van het Ministerie van Verkeer van de staat Maryland (VS) begonnen is met de uitgifte van nieuw ontworpen, beveiligde rijbewijzen en identiteitskaarten. Met het polycarbonaat rijbewijs beschikken de inwoners van Maryland over een fraudebestendig legitimatiebewijs dat vervalsing van documenten terugdringt en beschermt tegen identiteitsfraude. Maryland koos het type Sealys Secure Documents van Gemalto voor het nieuwe polycarbonaat rijbewijs met lasergravures, verborgen beveiligingselementen en tactiele kenmerken die speciaal zijn ontworpen om de beveiliging van het document te verbeteren. Dankzij de duurzaamheid van het materiaal gaat het rijbewijs langer mee en voldoet het aan een vereiste van de staat om de geldigheidsduur van het document te kunnen verlengen tot acht jaar.

Maryland koos ook voor de Coesys Issuance Solution van Gemalto om de rijbewijzen en identiteitskaarten ter plekke in het beveiligde, state-of-the art uitgiftecenter van de MVA te personaliseren en te produceren. Gemalto's oplossing voor centrale uitgifte is volledig in lijn met het beleid van Maryland voor naleving van REAL ID1 en biedt daarnaast extra beveiligingsvoordelen. De centrale uitgifte van rijbewijzen en identiteitskaarten draagt bij aan de beveiliging door de toegang tot kaartmaterialen, apparatuur en persoonsgegevens te beperken. Volgens het Bureau of Justice in de VS waren er in 2014 maar liefst 17,6 miljoen Amerikaanse burgers het slachtoffer van identiteitsfraude. Een van de hoofdzaken bij het bestrijden van identiteitsfraude is een beter beveiligd identiteitsbewijs.

"Dankzij de expertise van Gemalto kunnen inwoners van Maryland nu beschikken over de best beveiligde identiteitskaart in het land", volgens Christine Nizer, administrator bij MVA. "Gemalto heeft als partner een grote bijdrage geleverd gedurende de uitrol van de beveiligde kaarten, en zelfs geholpen met het instrueren van de rechtshandhavers over de geavanceerde beveiligingskenmerken die de persoonsgegevens van onze klanten beschermen."

"Maryland toont met de nieuwe rijbewijzen aan dat het vastberaden is haar inwoners de beste beveiliging en identiteitsbescherming te bieden" aldus Steve Purdy, vicepresident Identiteitsprogramma's voor overheden bij Gemalto. "Vele staten zoals Maryland staan voor nieuwe uitdagingen bij de beveiliging en afgifte van rijbewijzen en wij zetten ons in om een end-to-end oplossing te leveren met een volledig implementatieschema van de technologie dat de huidige processen vereenvoudigt en de beveiliging verbetert."

1 De REAL ID wet van 2005 is een Besluit van het Congres als aanpassing op de federale wetgeving van de VS met betrekking tot beveiliging, authenticatie en de normen voor uitgifteprocedures voor rijbewijzen en identiteitskaarten van staten.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL