Gemalto versnelt adoptie LTE voor IoT in Japan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/07/2016 07:51
Japan, 11 juli 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, meldt dat haar Cinterion® LTE Cat.1 specific M2M module voldoet aan de multitoepasbaarheidseisen voor het internet der dingen (IoT) van NTT DOCOMO, INC., de grootste Japanse mobiele-telefoonprovider1. De draadloze modules van het model ELS31J en ELS51J zijn speciaal ontworpen voor IoT-applicaties en zijn van belang bij het vervaardigen van nieuwe IOT-geschikte apparaten. Cinterion® van Gemalto levert de belangrijke communicatieverbindingen tussen een brede reeks IoT-geschikte objecten, zoals draagbare apparaten, slimme meetapparatuur en sensoren op afstand. Deze zijn van belang voor back-end ondernemingen die hiermee nieuwe diensten en producten kunnen aanbieden.

De robuuste en toekomstbestendige ontwerpen van deze modules bieden producenten een efficiënte en kosteneffectieve LTE- connectiviteit. Ook zal migratie van bestaande naar toekomstige telecomstandaards eenvoudig zijn.

Als een van de technologisch meest geavanceerde landen ter wereld zoekt Japan voortdurend naar nieuwe technische mogelijkheden waaronder de toepassing van IoT in grote ondernemingen2. Jaarlijks vinden grote investeringen plaats in deze sector. In 2015 werden in Japan zo'n 624 miljoen3 IoT-objecten geïnstalleerd wat neerkomt op een marktwaarde van ongeveer US $103 miljoen4. Rond 2020 verwacht men een groei van deze cijfers tot respectievelijk 1 miljard eenheden en een marktwaarde van USD 176 miljoen. De mate waarin IoT in staat is in elke bedrijfstak, van verbonden auto's tot slimme productieplaatsen, een transformatie te bewerkstelligen is duidelijk.

"Wij blijven samenwerken met Gemalto, sinds lang een betrouwbare partner, voor het leveren van LTE-connectiviteit voor onze zakelijke klanten op het gebied van M2M en IoT," aldus Toshiyuki Futakata, vice-president en senior manager Radio Access Technology Group, Communication Device Development Department van NTT DOCOMO. "Omdat deze draadloze module al succesvol is toegepast in de VS, vertrouwen wij erop dat ook bedrijven en consumenten in Japan gaan profiteren van de efficiënte LTE-connectiviteit die de expertise van Gemalto op dit gebied onderstreept."

"Gemalto en NTT DOCOMO delen de visie van toepassing en vernieuwing van IoT en LTE in Japan," reageert Thothadri Sashidhar, VP M2M Sales APAC van Gemalto. "Onze Cinterion-reeks van draadloze modules ondersteunt als eerste ter wereld LTE Cat.1. Op basis van deze kwaliteit kunnen producenten van apparaten rekenen op een extra korte time-to-market voor hun producten."



1 Bron: NTT DOCOMO

2 Bron: The Japan Times

3 Bron: Statista

4 Bron: Statista




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL