De Democratische Republiek Congo past mobiele biometrische registratie van Gemalto toe ten behoeve van eerlijke verkiezingen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 04/07/2016 07:11
- Inschijvingsprocedure van kiezers is een van de grootste projecten tot nu toe
Amsterdam, 4 juli 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, heeft een internationale aanbesteding gewonnen voor het leveren van 22.000 zogeheten mobile biometric voter enrollment kits (mobiele inschrijvingsapparatuur voor kiezersregistratie) aan CENI, de nationale onafhankelijke kiesraad van de Democratische Republiek Congo (DRC). De levering is bedoeld voor het volledig actualiseren van 's lands kiesregister. Met de draagbare 'Coesys Mobile Enrollment stations' kunnen 18.000 registratiecentra snel digitale foto's, vingerafdrukken en handtekeningen verkrijgen van stemgerechtigde burgers en onmiddellijk gepersonaliseerde stemkaarten afgeven voor de komende algemene verkiezingen. Gemalto gaat voor CENI ook de 'trainers trainen' en biedt onderhoud en ondersteuning bij dit registratieproject dat als een van de grootste ooit kan worden beschouwd.

De Coesys Mobile Enrollment stations zijn gebaseerd op een robuust koffermodel en kunnen vrijwel overal in het land worden ingezet. CENI gebruikt deze apparatuur om snel en betrouwbaar persoonlijke en biometrische gegevens van stemgerechtigde kiezers te verkrijgen. Op basis hiervan kunnen, voorafgaand aan de verkiezingen, actuele gegevens worden opgeslagen in het nationaal kiesregister. Het toepassen van onweerlegbare biometrische gegevens zal dubbeltellingen helpen opsporen en voorkomen. CENI is verantwoordelijk voor het aansturen en uitvoeren van de gehele inschrijfprocedure en voor het versterken van het kiezersregistratieproces.

"Wij hadden behoefte aan een betrouwbare partner ter ondersteuning van ons ambitieuze programma waarbij zo'n 45 miljoen kiesgerechtigden moeten worden geregistreerd," aldus Corneille Nangaa, bestuursvoorzitter van CENI. "Gemalto heeft zeer veel ervaring met registratieprogramma's van kiezers in Afrika en daarbuiten. Zij beschikt over uitmuntende technische kennis en was in staat om snel te reageren op wat we nodig hadden."

"Onze veilige en mobiele registratieoplossing stelt CENI in staat om een goed en betrouwbaar kiesregister samen te stellen, gebaseerd op ondubbelzinnige biometrische gegevens. Wij bieden daarbij de nodige flexibiliteit om in het gehele land registratiebureaus te kunnen opzetten", reageert Frederic Trojani, executive vice-president Overheidsprogramma's van Gemalto. "Maar het belangrijkste is dat het de Democratische Republiek Congo een goede basis heeft gegeven voor vrije, eerlijke en transparante verkiezingen."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL