Japanse provider KDDI kiest Gemalto voor IoT-oplossing in "verbonden auto's"

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/06/2016 07:17
. De oplossing voorziet ook in online abonnementenbeheer en ingesloten SIM-kaart
Amsterdam, 30 juni 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, gaat haar LinqUs On-Demand Connectivity (ODC) oplossing voor online abonnementenbeheer en ingesloten SIM-kaarten (eSIM) leveren aan KDDI, een vooraanstaande Japanse telecommunicatieprovider met meer dan 40 miljoen abonnees. De oplossing zorgt wereldwijd voor betrouwbare connectiviteit voor via internet verbonden ('connected') auto's en IoT-toepassingen. KDDI kan hiermee verbonden auto's die zijn voorzien van een ingesloten eSIM, inrichten met elk gewenst operatorprofiel, waardoor autoproducenten en andere leveranciers gedurende de levenscyclus van het voertuig naadloos contact op afstand kunnen houden. Automobilisten profiteren overal en altijd van actuele verkeersinformatie, informatie over weg- en noodvoorzieningen, routenavigatie en diagnoses van hun voertuig.

Gartner voorspelt dat binnen vier jaar zo'n 250 miljoen voertuigen zullen zijn uitgerust met een bepaalde vorm van draadloze connectiviteit waardoor 'verbonden auto's' een belangrijk onderdeel zullen worden van het internet der dingen (IoT)[1]. Het inflexibele en nog niet met andere producten te integreren abonnementenbeheer stond tot nu toe een verdere ontwikkeling in de weg. De oplossing van Gemalto, gebaseerd op wereldwijde GSMA-specificaties, vereenvoudigt de logistiek voor OEM's en autoproducenten. LinqUs On-Demand Connectivity wordt geïntegreerd in een reeks IoT connectiviteitsplatforms en biedt KDDI een hoge mate van flexibiliteit.

"Gemalto is sinds lang een betrouwbare partner voor ons en heeft ons geholpen met het realiseren van veel succesvolle projecten," aldus Keiichi Mori, directeur en general manager van de divisie IoT Business Development (Solution Business Sector) van KDDI. "Hun oplossing is gebaseerd op GSMA-standaarden voor interoperabiliteit en biedt een gemeenschappelijke en consistente methode om in de toekomst apparaten met elkaar te verbinden. Gezien hun langdurige relaties met meer dan 500 mobiele providers wereldwijd en een sterke plaatselijke aanwezigheid kunnen zij ons helpen met het uitbreiden van onze diensten naar andere IoT-toepassingen. Dit zal zorgen voor een snelle groei in de 'verbonden' wereld."

"IoT verandert verbonden auto's steeds meer in hubs voor extra diensten als infotainment, realtime telematica en autoverzekeringen op basis van daadwerkelijk autogebruik en gereden trajecten. Dit biedt OEM's en serviceproviders talloze mogelijkheden," reageert Michael Au, president Zuid-Azië en Japan van Gemalto. "Dankzij vereenvoudigd abonnementenbeheer kan KDDI zich een uitstekende positie verwerven in de relatie met Japanse autoproducenten en wereldwijd voortrekker worden in deze relatief nieuwe markt."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL