e-Paspoorten van Gemalto het snelst volgens industrietests

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/06/2016 07:11
Amsterdam, 21 juni 2016 - Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, meldt dat haar besturingssysteem dat is geïntegreerd in de zogeheten Sealys elektronische paspoorten de snelste leescapaciteit bleken te hebben tijdens onafhankelijke 'Interoperability Tests'. Dit werd naar buiten gebracht tijdens de recente Security Document World Conference in Londen. Sealys ePassport Embedded Software is de nieuwste generatie van het besturingssysteem van Gemalto conform ICAO-normen. Het voldoet aan de veeleisende normen van de 'Common Criteria EAL5+ augmented certification', het hoogst bekende bewezen beschermingsniveau tegen computeraanvallen dat op dit moment beschikbaar is voor elektronische reisdocumenten.

De software van Gemalto werd in mei beoordeeld, tegelijk met een reeks e-Paspoorten van andere bedrijven. De test wees uit dat de gegevensdoorvoer meer dan tweemaal zo snel was dan het sectorgemiddelde.

Het snel kunnen lezen van reisdocumenten is van groot belang voor de autoriteiten gezien de extra mogelijkheden die hierdoor ontstaan voor personalisering en kwaliteitscontrole. Het snel lezen van elektronische en biometrische paspoorten bij grensovergangen is ook belangrijk voor autoriteiten die miljoenen reizigers snel en efficiënt moeten controleren om doorgang te verlenen zonder afbreuk te doen aan de beveiliging.

"Gezien de snelle groei in het internationale reisverkeer* biedt het sneller lezen van paspoorten een hogere doorvoercapaciteit en meer gemak voor de reizigers. Biometrische self-service stations worden hierdoor ook aantrekkelijker voor eindgebruikers terwijl het grenspersoneel wordt ontlast," aldus Youzec Kurp, Vicepresident Government Programs van Gemalto. "Onze Sealys-oplossingen zijn toonaangevend in de sector wat blijkt uit het feit dat Gemalto overal ter wereld producten en diensten levert voor meer dan 30 nationale ePassport programma's."

*Totaal aantal passagiers zal naar verwachting tegen 2034 verdubbeld zijn naar 7 miljard - IATA-prognose van aantal luchtvaartpassagiers 24 november 2015






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL