Ålandsbanken kiest biobetaalkaarten van Gemalto ter ondersteuning van milieu-initiatief Baltische zee

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/06/2016 07:15
Amsterdam, 16 juni 2016 - Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, zet haar bio-sourced Optelio EMV-betaalkaarten in ter ondersteuning van The Baltic Sea Project, een omvangrijk milieu-initiatief van de Scandinavische bank Ålandsbanken. Ålandsbanken gaat gebruik maken van de biologisch vervaardigde Optelio kaarten die worden geproduceerd uit PLA1 materiaal op basis van maïs. De kaarten zijn EMV-gecertificeerd en zijn voorzien van state-of-the-art grafisch werk2 met een voorzijde die geheel is gewijd aan het Baltische Zee Project. De accountgegevens en het bedrijfslogo zijn voor deze gelegenheid verplaatst naar de achterzijde van de kaart. Gemalto is verantwoordelijk voor de productie en personalisering van de kaarten op basis van een langjarige partnerschapsovereenkomst.

Naast de milieubewust geproduceerde kaarten wordt er gewerkt met de zogeheten 'Aland-index' die voorziet in een berekening van de CO2-emissie footprint voor elke transactie. De klant krijgt hiervan elke maand een digitale opgave samen met een oproep om de betreffende CO2-emissie te compenseren. Klanten die een nieuwe rekening aanvragen, krijgen de nieuwe kaart toegezonden. Dat gebeurt ook wanneer bestaande kaarten verlopen.

"Gemalto was de eerste leverancier van biobetaalkaarten ter wereld en heeft bewezen succesvol te zijn bij het uitbrengen van dit geavanceerde product," aldus Peter Wiklöf, CEO van Ålandsbanken. "Zij scharen zich geheel achter de doelstellingen van het Baltische Zee Project en ons partnerschap opent dan ook de deur voor verdere milieu-initiatieven."

"Het Baltische Zee Project is een cruciaal initiatief dat iedereen die betrokken is bij Ålandsbanken extra bewust zal maken van de bedreigingen van de leefomgeving," volgens Philippe Cambriel, president Europa, Middellandse-zeegebied en GOS van Gemalto. "Onze bredere Green Banking portfolio biedt daarnaast ruime mogelijkheden die voortbouwen op de reductie van de uitstoot van fossiele brandstoffen op basis van de biologisch vervaardigde Optelio kaarten."

1 De biokaart van Gemalto is gemaakt van polymelkzuur (PLA), een substituut voor plastic. De kaart, waarvoor geen gebruik is gemaakt van petroleum, is biologisch afbreekbaar en is bij brand niet-toxisch.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Polymelkzuur

2 RBK Communication AB is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het innovatieve ontwerp van de voorzijde van de kaart die geheel is gewijd aan het Baltische Zee Project. Het ontwerp geeft de houder van de kaart een sterk gevoel van betrokkenheid bij dit project.

Over Ålandsbanken
Ålandsbanken kan zich beroepen op sterke relaties met haar klanten en biedt hen een goede persoonlijke dienstverlening. De bank levert uitgebreide expertise op het gebied van beleggingen en uitstekende financiële advisering. De zakenbank werd opgericht in 1919 en staat sinds 1942 genoteerd aan de Nasdaq Helsinki Oy (effectenbeurs van Helsinki). Het hoofdkantoor van de bank is gevestigd in Mariehamn. De bank heeft vijf kantoren op de Åland-eilanden, vijf vestigingen elders in Finland en drie kantoren in Zweden. Daarnaast behoren drie dochterondernemingen, met verschillende bankactiviteiten, tot de Åland Group.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL