Delta Lloyd plaatst achtergestelde eeuwigdurende lening

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 13/06/2014 13:11
Delta Lloyd N.V. ('Delta Lloyd') heeft vandaag met succes een achtergestelde fixed-to-floating-rate lening uitgegeven. De lening bedraagt € 750 miljoen met een coupon van 4,375%. De notes, die zijn geplaatst bij een brede groep beleggers, hebben geen vervaldatum maar zijn naar eigen keuze van Delta Lloyd vanaf 13 juni 2024 aflosbaar. De uitgifte is afgerond op 13 juni 2014 (de settlement-datum); na settlement worden de notes toegelaten tot de notering aan Euronext.

Niek Hoek, bestuursvoorzitter van Delta Lloyd: "Met deze lening versterken wij onze kapitaalpositie en komt onze IGD groep solvabiliteit ruim boven de 200%. Deze transactie is in overeenstemming met het streven van Delta Lloyd om haar beleggersbasis te verbreden en zo een goede toegang tot de kapitaalmarkt te waarborgen. De geslaagde plaatsing bevestigt dat beleggers vertrouwen hebben in onze strategie en credit story. De marktvoorwaarden voor dit soort transacties, de eerste uitgifte sinds 2005 van een eeuwigdurende lening op de institutionele euromarkt door een Nederlandse verzekeraar, zijn nu erg gunstig. De belangstelling was dan ook groot."

Delta Lloyd heeft de achtergestelde lening geplaatst bij een brede groep internationale institutionele beleggers. De uitgifte werd ruim zeven keer overtekend. De lening heeft geen vervaldatum, maar is naar eigen keuze van Delta Lloyd na 10 jaar aflosbaar a pari (een 'perpetual non-call 10' structuur). Delta Lloyd zal de netto-opbrengst van de uitgifte gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden. De notes kunnen worden aangemerkt als upper Tier 2-kapitaal onder IGD. Standard & Poor's Ratings Services heeft de lening een rating van BBB- gegeven. De rating van Delta Lloyd NV is BBB+ (stable outlook).

Het bankensyndicaat voor de uitgifte van de notes bestond uit ABN AMRO Bank, Barclays Bank, Bank of America Merrill Lynch International, Morgan Stanley & Co. International en RBC Europe.

Belangrijkste voorwaarden
Uitgevende instelling: Delta Lloyd N.V.
Rating van de lening: BBB- (S&P)
Omvang: € 750 miljoen
Settlement-datum: 13 juni 2014
Eerst mogelijke aflossing: 13 juni 2024
Coupon: 4,375%
Eerste couponbetaaldatum: 13 juni 2015
Uitgiftekoers: 99,492%





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL