Delta Lloyd Corporate Bond Fund krijgt vijf sterren van Morningstar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 12/02/2014 11:34
Het Delta Lloyd Corporate Bond Fund bestaat deze maand drie jaar en is met de eerste rating van Morningstar voor dit fonds direct beloond met een rating van 5 sterren. Dit is de hoogst haalbare rating op de schaal van Morningstar. De Morningstar Rating is een maatstaf die de voor risico gecorrigeerde prestaties ten opzichte van andere fondsen in dezelfde Morningstar Categorie vergelijkt. De rating is gebaseerd op de Morningstar Risk Adjusted Return (nutsfunctie met constante relatieve risicoaversie na kosten en risk free rate). Alleen de beste 10% in een bepaalde categorie krijgt vijf sterren.

Delta Lloyd Coporate Bond Fund
Het fonds is de pure corporate variant van het succesvolle Delta Lloyd Euro Credit Fund dat inmiddels 12 jaar bestaat. De kennis en ervaring opgedaan door het beleggen in bedrijfsobligaties en het beheren van kredietrisico’s voor Delta Lloyd’s werkmaatschappijen, wordt toegepast in het Delta Lloyd Corporate Bond Fund. Het fonds is in de afgelopen drie jaar gegroeid van €30 mln naar €535 mln met een gemiddeld bruto rendement van 7,8% en een outperformance van 2% op jaarbasis.
Arnold Gast, Head of Fixed Income Credits ligt het succes toe. “Ik ben erg trots op deze teamprestatie. We hebben de afgelopen jaren met proactief beleggen veel toegevoegde waarde voor onze klanten gerealiseerd. Daarmee bewijzen we dat we met de juiste kennis en ervaring kunnen concurreren met grote buitenlandse huizen.”
Wee Mien Cheung, Senior Portfolio Manager Credits: “Een bijzondere mijlpaal voor het fonds en een geweldige prestatie van de gehele Delta Loyd Asset Management organisatie. Dit motiveert ons om de beste resultaten te blijven nastreven voor al onze klanten.”

Actief beheer van bedrijfsobligaties
Het Delta Lloyd Corporate Bond Fund biedt beleggers een gespreide portefeuille van bedrijfsobligaties. Wereldwijd wenden bedrijven zich voor kredieten steeds vaker tot de obligatiemarkt en dat biedt aantrekkelijke kansen. De doelstelling van dit fonds is om lange termijn zekerheid en inkomen te genereren. Het beheerteam zoekt proactief naar beleggingen en combineert die tot een portefeuille met een gunstige verhouding tussen risico en rendement.

Multidisciplinair team
Delta Lloyd kiest bewust voor een multidisciplinaire teamsamenstelling met heldere individuele verantwoordelijkheden. De fondsmanagers focussen op sectoren en zijn zowel analist, portfolio manager als trader. Hierdoor bereiken we zowel specialisatie van medewerkers als een effectieve besluitvorming. Er wordt gebruik gemaakt van de aanwezige inzichten op het gebied van macro economie, rente en landenrisico’s.

Binnen de sectoren, landen of markten, waar de fondsmanagers positieve vooruitzichten over hebben, worden de meest belovende bedrijfsobligaties aan een zeer kritisch onderzoek onderworpen. We vertrouwen daarbij niet op bestaande ratings, maar doen eigen huiswerk naar de kredietwaardigheid van elke debiteur. De kennis en flexibiliteit om te beleggen in de verschillende instrumenten van het bedrijf maken het mogelijk om optimaal van de eigen inzichten te profiteren.
Hiermee levert Delta Lloyd Corporate Bond Fund naast kapitaalbehoud ook rendement in verschillende markt omstandigheden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL