Delta Lloyd versterkt positie in Belgische levenmarkt met overname ZA Verzekeringen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/09/2013 07:33
Delta Lloyd Groep maakt bekend dat overeenstemming is bereikt met Amodo Groep over de voorgenomen overname van ZA Verzekeringen NV in België. ZA Verzekeringen is gespecialiseerd in overlijdensrisicoverzekeringen en heeft een bruto premie-inkomen van circa € 50 miljoen per jaar.

Strategie
De overname van ZA Verzekeringen past in de strategie van Delta Lloyd Groep om in de Belgische markt te groeien naar een complete en toonaangevende levensverzekeraar. De producten die ZA Verzekeringen aanbiedt sluiten goed aan bij de strategische focus op 'bescherming' (overlijden en invaliditeit) en 'pensioen' (pensioensparen en -beleggen) van Delta Lloyd Life in België.

Versterken van distributiekracht
De acquisitie draagt bij aan de versterking van de distributiekracht in België. De distributie­overeenkomsten die ZA Verzekeringen heeft met banken en met onafhankelijke makelaars worden toegankelijk voor Delta Lloyd Life. Delta Lloyd Life zal de overlijdensrisicoverzekeringen ook gaan aanbieden aan haar bestaande en nieuwe klanten. Daarnaast hebben de klanten van ZA Verzekeringen een profiel dat interessante commerciële mogelijkheden biedt voor Delta Lloyd Life en haar bestaande distributienetwerken. Delta Lloyd Life biedt pensioenoplossingen die goed aansluiten bij het klantsegment van de welgestelde particulieren waarin ZA Verzekeringen de laatste jaren een sterke groei heeft gerealiseerd.

Delta Lloyd Groep heeft het voornemen ZA Verzekeringen te integreren in Delta Lloyd Life, zodat de innovatieve producten en het gedegen productontwikkelingproces van ZA bij kunnen dragen aan de verdere verbetering van de dienstverlening naar klanten en distributiepartners. De transactie voldoet aan de financiële criteria die Delta Lloyd voor acquisities stelt, en de overname levert meteen een positieve bijdrage aan de winst per gewoon aandeel.

Onno Verstegen, Raad van Bestuur Delta Lloyd Groep: "Met deze acquisitie versterken wij onze distributiekracht in de Belgische markt. ZA Verzekeringen is een gezond bedrijf met mooie producten en vormt een goede aanvulling op onze activiteiten in België."

Jan Van Autreve, CEO Delta Lloyd Life: "ZA Verzekeringen zal met haar kennis en ervaring kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Delta Lloyd Life als levensverzekeraar. Ik ben er van overtuigd dat de klanten van ZA Verzekeringen en Delta Lloyd profijt gaan hebben van deze samenwerking."

De transactie
De partijen verwachten de transactie in 2013 af te ronden. Deze is onder voorbehoud van de goedkeuring van de Belgische toezichthouders. Na goedkeuring gaat de overname met terugwerkende kracht in per 1 januari 2013.

Profiel ZA Verzekeringen
ZA Verzekeringen is gespecialiseerd in overlijdensrisicoverzekeringen en is een sterke speler in die markt. De producten (zowel schuldsaldo als andere risicoverzekeringen) worden via diverse kanalen verkocht. Het bedrijf bestaat sinds 1990, heeft een bruto premie-inkomen van circa € 50 miljoen per jaar en is met 72 (FTE) medewerkers gevestigd in Antwerpen.

Na eerst iets te hebben toe meten geven bij de opening toch een herstel bij Delta Lloyd
tijd 09.49
De Midcap 574,48 +0,27 +0,05% Delta Lloyd EUR 15,90 +9ct vol. 42.000



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL