Delta Lloyd: mooi begin van 2013

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 30/01/2013 07:06
Niek Hoek, bestuursvoorzitter van Delta Lloyd Groep heeft dinsdag 29 januari zijn nieuwjaarstoespraak uitgesproken. Tijdens een bijeenkomst voor klanten en relaties van Delta Lloyd Groep in het Concertgebouw te Amsterdam keek hij terug op wat 2012 heeft gebracht en vooruit naar 2013.

Niek Hoek gaf aan dat het jaar 2013 mooi is begonnen voor Delta Lloyd Groep. In januari heeft aandeelhouder Aviva haar resterende belang in Delta Lloyd definitief afgebouwd. Delta Lloyd Groep was verheugd met de succesvolle herplaatsing van de aandelen, waarbij vooral veel lange termijn investeerders hun vertrouwen in Delta Lloyd hebben getoond. Dit sterkt Delta Lloyd in het gevoerde beleid en stelt het bedrijf in staat de aandeelhoudersbasis verder te verbreden. In België kreeg Delta Lloyd in januari een beursnotering. Volgens Niek Hoek tekent dit het belang van de Belgische markt als tweede thuismarkt voor de onderneming. Delta Lloyd Bank en Delta Lloyd Life zijn al jarenlang goed vertegenwoordigd in België en ruim een vijfde van de medewerkers werkt in België.

De marktomstandigheden in 2012 noemde Niek Hoek onmiskenbaar moeilijk voor de hele financiële sector. "Klanten kijken steeds kritischer naar hun uitgaven, en dat vraagt meer van de dienstverlener. Daarnaast zijn de financiële markten door de crisis erg volatiel. Vooral de lage rente maakt het leven van levens- en pensioenverzekeraars moeilijk", aldus Niek Hoek.

"Delta Lloyd kan de renteontwikkeling niet beïnvloeden, maar het bedrijf kan zich wel richten op de bedrijfsvoering". Belangrijk is volgens Niek Hoek het terugwinnen en versterken van het vertrouwen van de klanten. "Doen wat je belooft, dat is écht waar het om draait. Als je zegt dat je dingen oplost, versimpelt, verbetert moet je dat ook waarmaken. Financials die hun zaken op orde hebben, kunnen nu grote slagen maken in hun marktpositie. Zo zijn wij vorig jaar marktleider in nieuw afgesloten levensverzekerings- en pensioenproducten. Dat bewijst dat we goed op weg zijn voor klanten. We hebben ook -net als de jaren daarvoor - veel geïnvesteerd in distributie, zoals in uitbreiding van onze samenwerking met ABN AMRO en nieuwe samenwerkingen met Deutsche Bank in Nederland en met LBK in België."

Een zinvolle voorspelling doen voor het jaar 2013 noemt Niek Hoek lastig. Hij is bezorgd over de maatregelen die het kabinet voorstelt op de huizenmarkt. Het in 30 jaar volledig aflossen van een hypotheek betekent volgens hem dat voor de meeste gezinnen het dagelijkse bestedingspatroon zal veranderen. "Zij hebben minder geld beschikbaar voor uitgaven die de Nederlandse economie juist nu nodig heeft. Maatregelen vind ik zeker nodig, maar waarom kijken we niet in eerste instantie naar een gedeeltelijke aflossing. Zo blijft de koopkracht op een gezond niveau en worden de risico's van te hoge hypotheekschulden beperkt." Ook uit hij zijn zorgen over de strengere eisen van de toezichthouders. "Prudentie is goed maar ook hier moeten we realistisch zijn. Nog strengere eisen kunnen op de korte termijn nadelige gevolgen hebben voor de kredietverlening aan onze klanten en de woningmarkt. Dit terwijl juist nu het zo belangrijk is, om hier te stimuleren in plaats van te beperken."

Voor 2013 verwacht Niek Hoek wel dat de grootste daling van de rente achter de rug is en hij is voorzichtig optimistisch over een herstel in de Europese markt. En voor Delta Lloyd zelf geldt: de klant staat centraal in 2013. "De huidige moeilijke marktomstandigheden kan een bedrijf alleen het hoofd bieden als zij de behoeften van haar klanten optimaal vervult. Vereenvoudiging, innovatie en transparantie van producten en processen zijn hierbij essentieel", aldus de bestuursvoorzitter van Delta Lloyd Groep.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL