Delta Lloyd plaatst achtergestelde lening

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/08/2012 19:45
Delta Lloyd Levensverzekering N.V. ("Delta Lloyd") heeft met succes een achtergestelde fixed to floating rate lening uitgegeven. De lening bedraagt € 500 miljoen met een coupon van 9%. De notes hebben een vervaldatum in 2042 en kunnen naar de keuze van Delta Lloyd vanaf 2022 afgelost worden. De transactie is geplaatst bij institutionele beleggers.

Delta Lloyd heeft de achtergestelde lening geplaatst bij een brede groep beleggers, waarbij er grote belangstelling was vanuit de Benelux, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en ook uit Azië. De looptijd is 30 jaar, met de mogelijkheid na 10 jaar af te lossen (een '30 year non call 10' structuur).

De lening voldoet aan de laatst bekende concept Solvency II vereisten en kwalificeert voor het aanvullend kapitaal (Tier 2) van Delta Lloyd.

De lening vervangt tevens de achtergestelde lening van € 400 miljoen die Delta Lloyd in 2009 onderhands heeft geplaatst. De transactie is in lijn met het streven van Delta Lloyd Groep een bredere basis van investeerders te ontwikkelen en daarmee een goede toegang tot de kapitaalmarkt te waarborgen.

Standard & Poor's Ratings Services heeft de lening een BBB+ rating toegekend. Delta Lloyd heeft een A rating, met stabiele outlook.

Barclays Capital, Morgan Stanley en Rabobank International traden op als joint lead managers en ABN AMRO Bank als co-lead manager.

Niek Hoek, bestuursvoorzitter van Delta Lloyd Groep: "De afronding van deze transactie, zeker in de rustige zomerperiode, onderstreept de toegang die Delta Lloyd Groep heeft tot de kapitaalmarkt en toont het vertrouwen dat beleggers hebben in onze credit story. Het is bovendien een belangrijke stap in het versterken van de relatie tussen Delta Lloyd Groep en beleggers in vastrentende waarden."

Samenvatting van de voorwaarden:

Uitgever: Delta Lloyd Levensverzekering N.V.

Rating van de lening: BBB+ (S&P)

Omvang: € 500 miljoen

Uitgiftedatum: 21 augustus 2012

Startdatum: 29 augustus 2012

Vervaldatum: 29 augustus 2042

Eerst mogelijke aflossing: 29 augustus 2022

Coupon: 9%

Betaling eerste coupon: 29 augustus 2013

Uitgifteprijs: 100%




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL