Delta Lloyd, "Tijd voor eerlijke concurrentie"

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 31/01/2011 20:08
Niek Hoek, bestuursvoorzitter van Delta Lloyd Groep heeft maandag 31 januari zijn nieuwjaarstoespraak uitgesproken. Tijdens een bijeenkomst voor klanten en relaties van Delta Lloyd Groep in het Concertgebouw blikte hij terug op 2010 en besprak hij onder meer de huidige rol van de overheid in de financiële sector en de consequenties daarvan voor de markt.

Afgelopen jaar was wederom een sterk jaar voor Delta Lloyd en stond in het teken van de noodzaak tot meer vertrouwen, toegankelijkheid en eenvoud. Om hieraan gehoor te geven is fors geïnvesteerd in het verbeteren, verduidelijken en klantvriendelijker maken van producten. Zonder de klant uit het oog te verliezen is de organisatie drastisch vereenvoudigd en zijn de kosten significant teruggebracht.

Niek Hoek stelde verder dat het nu echt tijd is dat er weer een eerlijk concurrentieveld in de Nederlandse verzekeringsmarkt ontstaat. Na drie jaar overheidsteun is het voor de door de overheid gesteunde banken en verzekeraars de hoogste tijd om weer op eigen benen te gaan staan. Hoewel het aan het begin van de crisis voor de Nederlandse regering noodzakelijk was om in te grijpen, moet er nu weer ruimte komen voor eerlijke concurrentie, marktwerking en innovatie.

Innovatie is echt een kerncompetentie van Delta Lloyd geworden die is terug te zien in de uitgelezen beleggings- en risicomanagementstrategie. Niek Hoek geeft aan dat Delta Lloyd daardoor haar balans de afgelopen jaren, ook bij extreme economische tegenwind, sterk heeft kunnen houden. "Ook nu zijn wij in staat onze klanten die zekerheid te bieden die essentieel is voor een duurzame financiële dienstverlener als Delta Lloyd."

Tot slot vroeg Niek Hoek aandacht voor de oorkonde die de Delta Lloyd Foundation heeft mogen ontvangen van Stadsdeel Amsterdam Zuid Oost voor de bijdrage aan financiële zelfredzaamheid van mensen die er minder goed voor staan.

De volledige tekst van de toespraak is bijgevoegd en beschikbaar op www.deltalloydgroep.com










Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL