Galapagos benoemt Simon Sturge tot lid van haar Raad van Bestuur

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 20/09/2023 05:55
Mechelen, België; 19 september 2023, 22:01 CET; Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft vandaag aangekondigd dat de Raad van Bestuur tijdens haar vergadering van 19 september 2023 de heer Simon Sturge heeft gecoöpteerd als Niet-Uitvoerend Onafhankelijk Bestuurder. De heer Sturge vervangt Dr. Mary Kerr die op 18 september 2023 is afgetreden.

De heer Sturge heeft meer dan 40 jaar internationale ervaring in de biotech- en farmaceutische industrie met leidinggevende posities bij Merck KGaA en Boehringer Ingelheim. Hij bekleedde CEO-posities bij verschillende biotechbedrijven, waaronder Kymab (nu Sanofi) en Celltech Biologics (nu Lonza), en richtte Ribotargets (nu Vernalis) op. De heer Sturge is momenteel Voorzitter van de Raad van Bestuur van MoonLake Immunotherapeutics, Precerix en Mediar Therapeutics. Hij is ook lid van de Board of Trustees van Weizmann UK, onderdeel van het Weizmann Instituut, een gerenommeerd multidisciplinair wetenschappelijk onderzoeksinstituut, en van Our Future Health, een Britse liefdadigheidsorganisatie. Eerder was hij lid van de Raad van Bestuur van Nemesis BioScience, Feedback plc, Silence Therapeutics en Cristal Therapeutics.

“Namens de Raad van Bestuur van Galapagos ben ik zeer verheugd Simon te verwelkomen in onze Raad van Bestuur”, zegt Dr. Paul Stoffels1, CEO en Voorzitter van Galapagos. “Simon is een ervaren leider op het gebied van life sciences en heeft wereldwijde ervaring met M&A, bedrijfstransformaties en commerciële activiteiten. Zijn uitgebreide expertise in de productie van biologische geneesmiddelen, dankzij zijn leidinggevende functies gedurende tientallen jaren bij Celltech Biologics, Merck KGaA en Boehringer Ingelheim, brengt aanvullende strategische inzichten in onze Raad van Bestuur en zal van onschatbare waarde zijn bij het positioneren van ons bedrijf voor waardecreatie op de lange termijn.”



“Ik ben zeer vereerd om toe te treden tot de Raad van Bestuur van Galapagos en ik ben enthousiast om samen te werken met dit getalenteerde team dat gedreven is om een transformerende impact te hebben op het leven van patiënten wereldwijd”, aldus de heer Sturge. “Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de ambitie van het bedrijf om wetenschap en innovatie te versnellen in haar strategische gebieden in immunologie en oncologie.”

“De Raad van Bestuur en ikzelf willen Dr. Kerr ook oprecht bedanken voor haar significante bijdragen en inzet sinds ze in 2016 lid werd van de Raad van Bestuur. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld in het begeleiden van ons bedrijf door vele stadia van ontwikkeling. Het was een waar genoegen om met haar samen te werken en ik wens haar het allerbeste, zowel persoonlijk als professioneel. Met de recente toevoeging van Dr. Schaffert en de benoeming van Mr. Sturge in de Raad van Bestuur, zijn we goed gepositioneerd om ons engagement voor een ervaren Raad van Bestuur met diverse en complementaire expertise te behouden,” besloot Dr. Paul Stoffels.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL