Div. nieuws Galapagos, Galapagos presenteert GLPG0634 op ACR

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/10/2013 09:14
Mechelen, België; 16 oktober 2013 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij resultaten van de farmacodynamiek en werkzaamheid van de selectieve JAK1 inhibitor GLPG0634 zal presenteren tijdens het jaarlijkse congres van het American College of Rheumatology (ACR). Dit congres vindt plaats van 25 tot 30 oktober 2013 in San Diego, CA, US. De samenvattingen zijn online beschikbaar via de ACR website.

Over medicijn GLPG0634
GLPG0634 is een oraal beschikbare, nieuwe Janus kinase (JAK) remmer die selectief is voor JAK1. Het molecuul is ontwikkeld door Galapagos. JAKs zijn enzymen die een belangrijke rol spelen bij de werking van een aantal cytokines en groeifactoren, inclusief diegene die bij reumapatiënten geactiveerd zijn. JAK remmers hebben in reumastudies langetermijn effectiviteit aangetoond met een snelle klinische respons. GLPG0634 onderscheidt zich van andere JAK remmers door specifieke remming van JAK1. Dit zou kunnen leiden tot een betere werkzaamheid en veiligheid. GLPG0634 is een volledig eigen programma van Galapagos. Bij succesvolle afronding van de Fase 2B studies voor reuma zal AbbVie het programma licenseren. Daarna is AbbVie verantwoordelijk voor de Fase 3 klinische ontwikkeling, de wereldwijde productie en registratie. GLPG0634 wordt ook ontwikkeld voor de ziekte van Crohn.



Galapagos presenteert Fase 1 resultaten van FFA2 remmer
GLPG0974 op UEG Week in Berlijn.

Mechelen, België; 16 oktober 2013 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij in vitro- en Fase 1 resultaten zal presenteren tijdens de United European Gastroenterology Week. Deze resultaten tonen een sterke en selectieve remming van FFA2 door GLPG0974. Dit Congres vindt plaats van 12 tot 16 oktober 2013 in Berlijn, Duitsland. De poster “The FFA2 antagonist GLPG0974: Opportunity to treat neutrophil-driven inflammation” zal gepresenteerd worden op 16 oktober van 9 am tot 2 pm CET en is bekroond als Poster of Excellence door het Wetenschappelijk Comité van UEG Week. De poster is nu online beschikbaar op www.glpg.com.
Het is aangetoond dat FFA2 (free fatty acid receptor 2) een belangrijke rol speelt in de migratie van neutrofielen. Overactiviteit van neutrofielen leidt tot weefselschade bij ziekten zoals darmontstekingen. De EUG Week poster bevat in vitro farmacologie resultaten die aantonen dat GLPG0974 een potente en selectieve remmer is van FFA2. Daarnaast toont de poster ook een goede Fase 1 data voor farmacokinetiek, farmacodynamiek, en veiligheid van GLPG0974.
Over kandidaat-medicijn GLPG0974
GLPG0974 is een oraal-beschikbaar molecuul dat het transport van neutrofielen, één van de belangrijke celtypes bij ontstekingsprocessen, afremt via FFA2 (free fatty acid receptor 2, ook bekend als GPR43). Overactiviteit van neutrofielen leidt tot weefselschade bij ziekten zoals darmontstekingen. Remming van deze overactiviteit kan een nieuwe behandelmethode voor dit soort aandoeningen bieden. Door de remming van FFA2 voorkomt GLPG0974 activatie en migratie van neutrofielen naar de plaats van de ontsteking, zoals in de darm van patiënten met inflammatory bowel disease (IBD). GLPG0974 is de eerste FFA2-remmer die klinisch getest wordt. Galapagos verwacht resultaten van de Proof of Concept studie begin 2014 bekend te maken.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL