Galapagos rondt Fase I studies met kandidaat-medicijn GLPG0259 tegen reuma succesvol af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/02/2010 08:49
• Veiligheid en farmaco-kinetische eigenschappen bevestigd bij toediening gedurende twee weken
• Fase II studie in reumapatiënten om effectiviteit te bepalen start later dit jaar
• Galapagos geeft R&D update op 19 maart 2010
Mechelen, België; 23 februari 2010 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat de Fase I studies met GLPG0259 zijn afgerond. GLPG0259, een kandidaat-medicijn met een nieuw werkingsmechanisme, wordt ontwikkeld voor de behandeling van reuma. De behaalde Fase I resultaten vormen de basis voor het ontwerp van een Fase II studie later dit jaar, waarbij de effectiviteit van het kandidaat-medicijn bij reuma patiënten getest zal gaan worden. Galapagos zal gedetailleerde resultaten van GLPG0259 en andere programma’s presenteren tijdens een R&D update op 19 maart 2010.

In de Fase I studies is aangetoond dat het kandidaat-medicijn in gezonde vrijwilligers een goed veiligheidsprofiel bezit en geschikt is voor een eenmaal daagse dosering. Daarnaast hebben deze studies ook aangetoond dat GLPG0259 in verder klinische studies gecombineerd kan worden met methotrexaat (de huidige standaard behandeling bij reuma). Ook bleek de formulering van GLPG0259 in capsules een zelfde veiligheidsprofiel en gelijkaardige farmaco-kinetische eigenschappen te laten zien. Deze capsules zullen gebruikt worden in de Fase II studie om de effectiviteit van het medicijn in reumapatiënten aan te tonen. Naar verwachting start deze studie in het derde kwartaal van 2010.

“Deze laatste studie waarbij ons middel twee weken door vrijwilligers is ingenomen, bevestigt wederom de veiligheid alsook de haalbaarheid van één pil per dag. We liggen dan ook op koers om een uitgebreide studie in reumapatiënten te starten,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. “We zijn blij met de vorderingen van dit programma en kijken met spanning uit naar de start van de eerste studie waarin de effectiviteit van een Galapagos kandidaat-medicijn in patiënten zal worden beoordeeld.”


Over Galapagos’ R&D Update en webcast presentatie
Galapagos nodigt analisten, investeerders en journalisten uit voor een R&D Update presentatie waarin een overzicht wordt gegeven van de vorderingen van haar klinische en preklinische programma’s. Deze presentatie zal gehouden worden in de vestiging van Galapagos bij Parijs (Avenue Gaston Roussel 102, 93230 Romainville, Frankrijk) op 19 maart 2010 om 13.00 u.

Het management van Galapagos zal een overzicht geven van de R&D strategie, de onderzoeks- en ontwikkelings-programma’s bespreken en de voortgang van Galapagos’ klinische en preklinische projecten toelichten. Als u deze meeting bij wilt wonen, kunt u zich aanmelden via e-mail ir@glpg.com

Per 19 febr.
Galapagos NV deelt mee dat ze op 18 februari 2010 een kennisgeving van belangrijke deelneming heeft ontvangen waaruit blijkt dat op 10 februari 2010 Gestion Deelnemingen V BV 1.184.602 aandelen in haar bezit had, zijnde 5,02% van de in totaal 23.610.820 uitstaande aandelen van Galapagos NV; deze kennisgeving reflecteert een toename van de deelneming van deze aandeelhouder.

tijd 11.31
Het aandeel doet EUR 11,45 +22ct en 65.000 sts omzet.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL