Galapagos ontvangt €10,2 miljoen aan succesbetalingen in reuma-alliantie met Janssen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 03/12/2009 08:01
Mechelen, België; 3 december 2009 - Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt aan dat zij een aantal mijlpalen heeft bereikt in de overeenkomst op gebied van reuma. Het bereiken van deze mijlpalen levert Galapagos een cash betaling op van €10,2 miljoen.

In oktober 2007 kondigde Galapagos een overeenkomst aan met Janssen Pharmaceutica NV (Janssen) waarbij Janssen een optie verkreeg op de wereldwijde commerciële rechten voor nieuwe reuma-medicijnen. Galapagos ontwikkelt kandidaat-medicijnen vanuit maximaal 12 onderzoeksprogramma's op basis van door haar ontdekte reuma-targets. Met de mijlpalen die nu zijn bereikt, komen deze reuma-programma's in de fase van optimalisering van medicinale chemie.

"We zijn blij dat de moleculen die onder de reuma-alliantie met Janssen zijn ontdekt voldoen aan de criteria van Janssen," zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. "Galapagos blijft resultaten leveren en is daarmee op koers om de doelstellingen van dit jaar te halen."

Over Galapagos
Galapagos (Euronext GLPG; OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen bot- en gewrichtsziekten, botmetastase, cachexia, infectieziekten en stofwisselingsziekten. De onderneming heeft allianties gesloten met GlaxoSmithKline, Janssen Pharmaceutica, Lilly en Merck & Co. In een alliantie met MorphoSys ontwikkelt Galapagos ook antistoffen tegen bot- en gewrichtsziekten. Galapagos' servicedivisie BioFocus levert de farma- en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten in het hele spectrum van target tot kandidaat-medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targets, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat-medicijn. Galapagos heeft 495 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer informatie op www.glpg.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL