WAVIN CONTINUEERT STERKE OMZETGROEI IN 2006

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 11/12/2006 08:43
• Sterke resultaten in alle regio’s
• Omzet over geheel 2006 naar verwachting circa EUR 1,5 miljard
• Ebitda (voor eenmalige items) over geheel 2006 naar verwachting tussen EUR 192 en EUR 197 miljoen
Zwolle, 11 december 2006 – Wavin N.V. publiceert vandaag een update van de huidige gang van zaken. Deze update gaat vooraf aan de publicatie van de jaarresultaten, die zal plaatsvinden op dinsdag 6 maart 2007.

Omzet
Onze huidige gang van zaken is een voortzetting van de sterke omzetgroei in de eerste helft van 2006. In het tweede halfjaar zal de organische omzetgroei naar verwachting boven de 10% zijn in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Inclusief acquisities, zal de omzet over geheel 2006 naar
verwachting circa EUR 1,5 miljard bedragen, een stijging van 12 tot 13% vergeleken met 2005.
De voortgezette omzetstijging in het tweede halfjaar wordt behaald in beide Strategische Business Units. Binnen Bouw & Installatie (bovengrondse buis- en fitting systemen), laat met name het segment Hot & Cold in alle regio’s sterke groei zien. Wavin onderscheidt zich door een volledig assortiment van kunststof buis- en fittingsystemen te bieden in de diverse Europese markten en
profiteert van de toenemende vervanging van koperen materialen door eenvoudiger te installeren en goedkopere kunststof-oplossingen.

In Weg & Waterbouw (ondergrondse buis- en fittingsystemen) zijn de ontwikkelingen in de segmenten
Duurzaam Waterbeheer en Kabelbescherming veelbelovend. Het belangrijke segment Riolering groeit nog steeds sneller dan de constructiemarkt in Europa.
Naar verwachting zullen alle regio’s een stijging van de omzet laten zien in vergelijking tot het vorige jaar. De marktomstandigheden in geheel Europa zijn gunstig. Gedurende het jaar hebben we significante groei van de omzet in Centraal- en Oost-Europa gerealiseerd, en was de groei in de
andere Europese landen gestaag. In Duitsland worden de eerste tekenen van herstel in onze markten zichtbaar. In het Verenigd Koninkrijk/Ierland, onze grootste regio, zien we een solide groei in het Verenigd Koninkrijk en een voortduring van het hoge niveau van de bouwactiviteiten in Ierland.
De integratie van Hepworth Building Products verloopt succesvol.

Resultaten
Voor geheel 2006 verwacht Wavin een Ebitda (voor eenmalige items) tussen EUR 192 en EUR 197 miljoen. Alle regio’s dragen positief bij aan deze stijging.
De Ebitda marge (voor eenmalige items, als percentage van de omzet) over 2006 zal toenemen naar circa 13%. Deze margestijging is het gevolg van de groei in de Bouw & Installatie Business Unit, waar hogere marges worden gerealiseerd, en een verbeterde product-mix in de Weg & Waterbouw Business Unit.
De eenmalige items in 2006 omvatten onder andere de kosten van de integratie van Hepworth in het Verenigd Koninkrijk en de herstructurering van fabrieken in Scandinavië en Duitsland, totaal circa EUR 14 miljoen. Daarnaast zijn eenmalige kosten van circa EUR 5 miljoen opgenomen in verband
met de beursgang eerder dit jaar.

Wavin heeft een eenmalige bate van circa EUR 39 miljoen kunnen realiseren als gevolg van de verkoop van de 25% participatie in Iplex (Australië en Nieuw Zeeland) en twee andere kleine desinvesteringen.
In de netto financieringskosten is een eenmalige last van EUR 13 miljoen opgenomen, in verband met de afwikkeling van de financieringsstructuur zoals die voor de beursgang bestond.

Balans
Als gevolg van de beursgang heeft Wavin haar netto schuldpositie significant kunnen terugbrengen tot een bedrag van EUR 650 miljoen. Op 19 oktober, kort na de beursgang, kondigde Wavin aan een nieuwe kredietfaciliteit van EUR 750 miljoen te hebben afgesloten, leidend tot een forse vermindering
van de financieringslasten. Door de positieve operationele resultaten en de seizoensgebonden sterke cashflow generatie zal de netto schuldpositie dalen naar onder EUR 625 miljoen per ultimo 2006.

Acquisities
In september heeft Wavin de voorgenomen acquisitie van de Griekse kunststof buis- en fittingactiviteiten van Petzetakis S.A. aangekondigd. Het financiële due diligence proces is inmiddels afgerond. De resultaten hiervan worden momenteel met de verkoper besproken.

Reactie XEA.nl
Had bij de introductie van de aandelen, niet wat meer duidelijkheid over, de toekomst en vooruitzichten naar buiten kunnen worden gebracht?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL