TomTom signaleerde niet één maar vier zwarte zaterdagen in 2011

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 23/09/2011 09:34
Voorspelling TomTom over zomerse verkeersdrukte komt uit; drukste zwarte zaterdag in 2011 overtreft die van 2010

Amsterdam, 23 september 2011 – De afgelopen zomer telde vier zwarte zaterdagen in plaats van één. Een zwarte zaterdag is een dag met extreem lange files als gevolg van een grote stroom auto’s die op weg is naar een vakantiebestemming. De vier zwarte zaterdagen komen overeen met de voorspelling die TomTom deed voor de zomervakantie. In 2011 waren 16 juli en 6, 13 en 20 augustus zwarte zaterdagen. Op de drukste zwarte zaterdag, op 13 augustus, stond er 1.902 kilometer file in Frankrijk. Dit is 74 kilometer meer dan op de drukste zwarte zaterdag in 2010. Dit blijkt uit gegevens van TomTom HD Traffic-verkeersinformatie.

In een weekend buiten de zomermaanden staat er normaal tussen de 250 en 500 km file op de Franse wegen. Op zwarte zaterdagen is dat ruim vier tot zes keer zoveel. De drukste zaterdagen van 2011 op de snelwegen van Frankrijk waren:

1. 13 augustus 1.902 km file
2. 6 augustus 1.535 km file
3. 20 augustus 1.454 km file
4. 16 juli 1.427 km file

Ook in 2010 waren er vier zwarte zaterdagen op de snelwegen van Frankrijk. In dat jaar was zaterdag 7 augustus het drukst met een totale filelengte van 1.828 kilometer. De piek op 13 augustus 2011 was 74 kilometer langer.

De langste file in Nederland in 2011

De drukste zomerdag op de Nederlandse snelwegen was 25 augustus 2011. Toen stond er om 17.33 uur 535 km file. De langste file, van 36,3 km, ontstond op het traject Kruiningen – Rucphen.

“Uit onze gegevens blijkt dat het verkeersbeeld tijdens de zomervakantie verandert”, zegt Hélène Raad, woordvoerder TomTom HD Traffic “De statistieken laten zien dat rondom die zwarte zaterdag er vaak nog meer zwarte zaterdagen zijn. Dankzij onze dynamische routebepaling kunnen wij die pieken in een vroeg stadium in kaart brengen. TomTom baseert zich daarbij onder andere op de anonieme locatiebepaling van meer dan tachtig miljoen mobiele apparaten, meer dan één miljoen TomTom LIVE-apparaten en publieke verkeersinformatie. We hebben daarmee de meest accurate verkeersinformatie die op dit moment beschikbaar is, zoals ook is aangetoond door test- en certificeringsinstituut TÜV Süd. Organisaties en automobilisten kunnen hier hun voordeel mee doen.”

TomTom HD Traffic is beschikbaar in zeventien Europese landen. Gebruikers kunnen daar zonder roamingkosten profiteren van actuele verkeersinformatie. De enige kosten voor de automobilist vormt het abonnement op de TomTom LIVE-diensten.

####

Over dynamische routebepaling

TomTom HD Traffic is gebaseerd op de positiebepaling van anonieme gsm-gebruikers, TomTom LIVE-gebruikers met een TomTom iPhone-app of een navigatiesysteem, en de publieke verkeersinformatie. Met deze informatie ziet TomTom exact waar een file begint en stopt, en hoe die zich gaandeweg ontwikkelt. TomTom HD Traffic registreert het verkeer op 99,9 procent van alle wegen, inclusief de binnenwegen in dorpen en steden, secundaire wegen en hoofdwegen. Bestuurders die gebruikmaken van TomTom HD Traffic, kunnen hun reistijd met gemiddeld vijftien procent verminderen.

TomTom HD Traffic is in Europa beschikbaar voor TomTom LIVE-abonnees in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland.

TomTom HD Traffic is beschikbaar via onder andere de TomTom LIVE-navigatiesystemen als betaalde dienst, gratis verkeersinformatie en online routeplanner



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL