TomTom introduceert de Blue&Me - TomTom; het nieuwe ...

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 15/09/2009 12:47
Navigatiesysteem volledig geïntegreerd met autosysteem Blue & Me van Fiat~
Amsterdam – 15 September 2009 - TomTom kondigt vandaag de Blue&Me – TomTom aan; een geïntegreerd infotainmentsysteem met draagbaar navigatiesyteem dat samen is ontwikkeld met Fiat Group Automobiles. De Blue&Me – TomTom integreert bekroonde navigatietechnologie in diverse modellen auto’s van Fiat Group Automobiles.

“Deze samenwerking biedt rijders het allerbeste navigatiesysteem in een ingebouwde toepassing. Door gebruik van de Blue&Me – TomTom verbetert de veiligheid op de weg, nemen de negatieve effecten op het milieu af en zal ook stress voor de bestuurder verminderen” aldus Giles Shrimpton, TomToms Managing Director Automotive. “Het feit dat het apparaat TomToms logo draagt bewijst onze uitstekende reputatie op het gebied van navigatie; autoproducenten laten het zelden toe dat andere logos in hun auto’s te zien zijn.”

De geïntegreerde oplossing is een mooie aanvulling van het dashboard en geeft de bestuurder een simpeler, veilige, effectievere en fijnere navigatie-ervaring.

• Door de bedieningsknop op het stuur kan de bestuurder de toepassing bedienen zonder de handen van het stuur te halen.
• Hands-free bellen betekent dat de gebruikers hun mobiele telefoon kunnen bedienen via Blue&Me en dat het telefoongesprek door de luidsprekers van de auto is te horen.
• eco:Drive Info geeft real-time informatie over de rijstijl en geeft tips voor zuiniger rijden en verminderen van kan de bestuurder naar het dichtstbijzijnde tankstation leiden wanneer het Blue&Me systeem een laag brandstofniveau in de tank waarneemt.
• Verbeterde reisinformatie geeft de bestuurder met één blik een duidelijk overzicht over alle informatie over de reis, waaronder gemiddelde snelheid, brandstofverbruik en aantal gereden kilometers.
• Speciaal ontworpen functies als een opstartscherm, nuttige plaatsen, icoontjes en menu’s. Een speciaal menu voor nuttige plaatsen geeft bijvoorbeeld ook de tankstations waar gas verkrijgbaar is.
• TomToms unieke technologieën, zoals IQ Routes™ geven de bestuurder de zekerheid dat ze de snelste route nemen, op welk tijdstip van de dag dan ook.*

Het product wordt in de auto ingebouwd door middel van een dash dock, ontworpen en geproduceerd door Magneti Marelli. Door middel van deze dash dock blijven veiligheid en stijlvolle integratie gegarandeerd en kan de toepassing gemakkelijk worden meegenomen voor gebruik in een andere auto.

De Blue&Me – TomTom biedt routekaarten van 45 Europese landen** en is in het vierde kwartaal van 2009 beschikbaar.

Gebruikers kunnen hun apparaat regelmatig updaten met de TomTom HOME desktop software. Hierdoor hebben ze ook de mogelijkheid om nieuwe kaarten en inhoud toe te voegen, waaronder nieuwe stemmen, sets nuttige plaatsen, splash screens en icoontjes.

De PUNTO EVO is het eerste FIAT model waarin de Blue&Me – TomTom wordt aangeboden, later zal de toepassing ook op andere auto’s verkrijgbaar zijn.

Je kunt de Blue&Me – TomTom toepassing nu al bekijken op de IAA Motorshow in Frankfurt, in de Fiat-stand in Hall 6, tussen 17 en 27 september.

*TomTom IQ Routes maakt gebruik van reistijden van miljoenen rijders uit het verleden om de snelst mogelijke route te berekenen. De technologie is gebaseerd op behaalde snelheidsmetingen voor elk tijdstip van de dag, voor elke weghelft één, voor zowel grote snelwegen als kleine lokale wegen. In bijna 35% van alle gevallen leidt het gebruik van IQ Routes tot een snellere route, waardoor de reistijd aanzienlijk verkort wordt en zowel tijden als brandstof wordt uitgespaard.

** Turkije, Andorra, Oostenrijk, België, Denemarken, Spanje, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Portugal, San Marino, Zweden, Zwitserland, Groot-Brittannië, Vaticaanstad, Bulgarije Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Slovenië, Slowakije, Hongarije, Kroatië en de Russische Federatie. Grote wegen: Albanie, Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Moldavië, Montenegro, Roemenië, Servië, Oekraïne en Wit-Rusland.


- END –

Over TomTom
TomTom NV is wereldwijd één van de marktleiders op het gebied van navigatieoplossingen en digitale kaarten. TomTom NV heeft meer dan 3300 werknemers die werkzaam zijn in vier business units - TomTom, Tele Atlas, AUTO en WORK.

De producten van TomTom zijn ontwikkeld met een focus op innovatie, kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. De producten van TomTom bevatten onder andere all-in-one navigatieapparaten waarmee men direct vanuit de doos kan navigeren. Denk hierbij aan de prijswinnende TomTom GO familie, de TomTom XL, TomTom ONE series en de TomTom RIDER.
Onafhankelijk onderzoek toont aan dat TomTom producten een significant positief effect hebben op de rijvaardigheid en verkeersveiligheid.

Tele Atlas voorziet digitale kaarten en dynamische content aan 's wereld meest essentiële navigatie en locatiegebaseerde diensten (LBS). Door een combinatie van eigen producten en partnerships biedt TeleAtlas digitale kaarten aan met dekking in meer dan 200 landen en gebieden in de hele wereld. De automotive business unit ontwikkelt en verkoopt navigatiesystemen en diensten aan autofabrikanten en OEM's. WORK combineert toonaangevende communicatie en slimme navigatietechnologie met state-of-the-art geavanceerde tracking en tracing expertise.

TomTom NV is in 1991 in Amsterdam opgericht en heeft kantoren in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Oceanië. TomTom is genoteerd aan de Euronext Amsterdam. Voor meer informatie: ga naar www.tomtom.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL