United Services Group N.V. neemt activiteiten van SBOD over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 16/02/2005 14:59
United Services Group N.V. neemt de activiteiten over van SBOD B.V. te Rotterdam. De activiteiten van SBOD, gericht op overheidsdienstverlening, worden ondergebracht in United Technical Solutions B.V., een van de werkmaatschappijen van USG.

SBOD verleent sinds 1994 advies en stelt kennis en capaciteit beschikbaar ten behoeve van lokale overheden voor uitvoering en begeleiding op het gebied van bouw en woningtoezicht, vergunningverlening, handhaving, brandpreventie, milieu en ruimtelijke ordening. Op het gebied van bouw en woningtoezicht heeft SBOD zich ontwikkeld tot markleider. Ook organiseert SBOD jaarlijks, in 2004 voor de 8ste keer, een congres onder de naam "De landelijke bouwen en wonendag" en een congres genaamd "De landelijke congresdag brandveiligheid". SBOD is bovendien uitgever van de BWT krant, een tweemaandelijks vakblad voor bouwen en wonen dat in een oplage van 4000 exemplaren wordt verspreid onder gemeenteambtenaren werkzaam op bovengenoemde beleidsterreinen.

Naar verwachting treden op korte termijn enkele tientallen voormalige werknemers van het onlangs failliet verklaarde SBOD in dienst van United Technical Solutions. Daaronder zijn juristen gespecialiseerd in handhaving en bestuurszaken, bouwplantoetsers en brandpreventisten. Inmiddels zijn er al oud SBOD specialisten namens United Technical Solutions werkzaam bij de gemeenten Utrecht, Houten en Kapelle.

United Technical Solutions denkt met deze acquisitie op korte termijn haar positie op deze specialistische marktniche, met een geraamde omvang van 10 miljoen euro op jaarbasis, te kunnen versterken en daarmee haar omzet en marge op korte termijn verder te kunnen verhogen. Verder acht United Technical Solutions versteviging van haar positie binnen dit segment van strategisch belang omdat zij voorziet dat steeds meer gemeenten er toe over zullen gaan specialistisch werk extern onder te brengen of uit te besteden. Dit onder invloed van beleidsontwikkelingen (bijvoorbeeld de certificering van de Bouwbesluittoets), kerntakendiscussies en bezuinigingsdoelstellingen, alsmede onder invloed van de voortdurend groeiende vraag naar inhoudelijk specialisme,

United Technical Solutions is een van de grootste technische projectsourcers van Nederland en stelt hoger opgeleide technici ter beschikking voor projectmatige opdrachten bij diverse opdrachtgevers, zowel binnen het bedrijfsleven als bij de (semi-)overheid. United Technical Solutions is onderverdeeld in zes gespecialiseerde units: Bouw, Civiele Techniek, Elektrotechniek, Werktuigbouw, ICT en Chemie. De activiteiten van SBOD, waaronder ook de uitgifte van de BWT krant en de organisatie van de congresdagen zijn organisatorisch ondergebracht binnen een apart team van de unit Bouw.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL