Aanhoudende winststijging in dalende markt, bij United S. Gr.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 21/11/2003 10:44
United Services Group N.V. (USG) heeft in het derde kwartaal van 2003 een positief bedrijfsresultaat gerealiseerd van 17,6 miljoen euro.
Ook de omzet ontwikkelde zich in het derde kwartaal gunstig. Er werd 343 miljoen euro omgezet, 27 miljoen euro meer dan in het tweede kwartaal van 2003. Ten opzichte van het derde kwartaal 2002 bleef de omzet nog 8,2% achter.
Over de eerste negen maanden van 2003 bedraagt de omzetachterstand ten opzichte van dezelfde periode van het vorige jaar 11,8%. Over heel 2003 boekte USG tot nu toe een omzet van 978,7 miljoen euro, tegen 1.109,5 miljoen euro* in 2002. Het bedrijfsresultaat tot en met het derde kwartaal van dit jaar valt door het doorwerken van forse kostenreducties daarentegen hoger uit: 40,7 miljoen euro tegenover 39,8 miljoen euro over dezelfde periode in 2002. De nettowinst voor amortisatie van goodwill over de eerste 9 maanden van 2003 bedraagt 21,9 miljoen euro.
Door deze resultaten komt de winst per aandeel voor amortisatie goodwill over de eerste negen maanden van 2003 uit op 0,97 euro. Over dezelfde periode in 2002 bedroeg de winst per aandeel 1,07 euro.
Gecorrigeerd voor seizoensinvloeden mag worden geconstateerd dat het derde kwartaal een voorzichtig omzetherstel te zien gaf. USG is dan ook positief gestemd over de behaalde resultaten in het derde kwartaal van het boekjaar 2003. Zeker als in aanmerking wordt genomen dat van een breed gedragen herstel van de marktvraag nog altijd geen sprake is, en de margedruk aanhoudt. De druk op de brutomarge van USG nam in het verslagkwartaal ten opzichte van voorgaande kwartalen enigermate toe.

Vooruitzichten
Naar verwachting zullen de positieve ontwikkelingen met betrekking tot de marktpositie van USG zich in de komende maanden voortzetten. Wel moet op de korte termijn rekening worden gehouden met de effecten van traditioneel lagere bedrijvigheid in december, en het feit dat vanwege de feest- en vakantiedagen er minder declarabele dagen zijn in het vierde kwartaal.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL