USG People NV : USG People wijzigt topstructuur

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 22/10/2013 19:01
. Almere, 22 oktober 2013 - USG People wijzigt de topstructuur en gaat over naar een Raad van Bestuur van twee personen.
Door de uitvoering van de in 2011 aangekondigde herijkte strategie, zijn de omvang en complexiteit van de onderneming de afgelopen jaren sterk afgenomen. Recentelijk zijn de algemene uitzendactiviteiten in een zestal landen gedesinvesteerd en zijn de professionele labels samengebracht onder USG Professionals. Dit betekent dat de besturingsstructuur eenvoudiger en meer gedecentraliseerd kan worden ingevuld.

Derhalve is besloten de topstructuur te verkleinen en de Raad van Bestuur terug te brengen van vier naar twee leden. Dit betekent dat de Raad van Bestuur per 1 november 2013 zal bestaan uit de heer Rob Zandbergen als CEO en mevrouw Leen Geirnaerdt als CFO.

Door deze wijziging komen de functies van de heren Albert Jan Jongsma, Chief Corporate Officer (CCO), en Eric de Jong, Chief Operational Officer (COO), per 1 november 2013 te vervallen. De heer Jongsma heeft in goed overleg met de Raad van Commissarissen afgesproken de onderneming per 1 december aanstaande te verlaten. De heer De Jong legt zijn functie als COO neer, maar zal als bijzonder adviseur van de Raad van Bestuur tot tenminste eind 2014 aan de onderneming verbonden blijven.

USG People is beide heren, in de vele jaren waarin zij voor onze onderneming werkzaam waren, zeer erkentelijk voor hun inzet en loyaliteit, en hun belangrijke bijdrage aan de groei en ontwikkeling van de vennootschap, ook in de afgelopen uitdagende jaren.

De taken van de heer De Jong worden overgenomen door de CEO de heer Zandbergen, die van de heer Jongsma door de CFO mevrouw Geirnaerdt.

Parallel aan de aanpassing van de topstructuur heeft USG People de omvang van de corporate organisatie verkleind en zal er een meer gedecentraliseerde wijze van besturing worden ingevoerd.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL