Halfjaarcijfers USG N.V. 2003

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 06/09/2003 08:07
Halfjaarbericht 2003 United Services Group N.V.: Stabiele winstontwikkeling in teruglopende markt
ß Bedrijfsresultaat tweede kwartaal 2003: 12,1 miljoen euro
ß Bedrijfsresultaat eerste halfjaar van 2003 komt daarmee uit op 23,1 miljoen euro
ß Lichte resultaatverbetering in tweede kwartaal ten opzichte van eerste kwartaal 2003
ß Stabiele winstontwikkeling is te danken aan:
- handhaving brutomargeniveau en het verhogen van commerciële slagvaardigheid bij lagere omzet
- doorwerken forse kostenreducties
- positieve bijdrage resultaat door Start
- aanzienlijke resultaatverbeteringen in Duitsland en Italië
Almere, 5 september 2003. United Services Group N.V. (USG) heeft in het tweede kwartaal van 2003 een positief bedrijfsresultaat gerealiseerd van ruim 12 miljoen euro.
Bij een teruglopende omzet heeft USG daarmee haar bedrijfsresultaat licht verbeterd ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar (bedrijfsresultaat 11,1 miljoen euro). De resultaatverbetering is het gevolg van het verder intensiveren van bestaande commerciële activiteiten, in combinatie met aanzienlijke kostenreducties. Daardoor kon een relatief hoog brutomargeniveau worden gehandhaafd. Gezien de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden is USG tevreden met het feit dat het tweede kwartaal een stabiele winstontwikkeling laat zien. Over het eerste halfjaar van 2003 kwam de omzet van USG uit op 635,7 miljoen euro, een daling van 13,6 % ten opzichte van het eerste halfjaar van 2002 (735,8 miljoen euro)*.
Het bedrijfsresultaat over de eerste zes maanden van dit jaar bedraagt 23,1 miljoen euro, ofwel bijna 3 miljoen euro hoger dan over het eerste halfjaar van 2002.
De nettowinst voor amortisatie goodwill bedraagt 12,2 miljoen euro. De brutowinstmarge kon, ondanks verhevigde concurrentie, in het eerste halfjaar van 2003 op hetzelfde niveau worden gehouden. De winst per gewoon aandeel bedraagt 0,54 euro tegenover 0,71 euro over het eerste halfjaar van 2002.
Een belangrijke bijdrage aan het positieve resultaat werd geleverd door de midden vorig jaar overgenomen uitzendorganisatie Start. Met een bijdrage van 5,2 miljoen euro aan het bedrijfsresultaat, zijn de resultaten van Start over het eerste halfjaar van 2003 sterk verbeterd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Toen boekte Start nog een verlies van 5,5 miljoen euro.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL