USG People bevestigt en concretiseert haar strategische doelen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 28/03/2012 16:47
Winstgevendheid toegenomen in de eerste twee maanden van het jaar
Almere, 28 maart 2012
Analistendag

USG People organiseert vandaag haar analistendag op het hoofdkantoor in Almere. Op de bijeenkomst van vandaag worden presentaties gehouden door het management van USG People. CEO Rob Zandbergen en CFO Leen Geirnaerdt starten met presentaties over de strategie en de bijbehorende financiële doelstellingen. Deze werden reeds aangekondigd op 28 oktober bij de publicatie van de derdekwartaalresultaten van 2011.

Hubert Vanhoe, COO Professional Solutions & Specialist Staffing gaat dieper in op de internationale uitrol van Legal Professionals, onderdeel van USG Professionals. Tevens geeft hij in zijn presentatie inzicht in de groeiplannen voor het onderdeel USG Professionals. Christine Van den Eynde, Vice President van Secretary Plus presenteert de groeistrategie van Secretary Plus en de laatste presentatie, door Eric de Jong, COO General & Specialist Staffing, biedt een visie op een toekomstig distributiemodel voor de staffingdivisies van USG People.

Bevestiging strategische doelen
In 2011 heeft USG People meer focus in de organisatie aangebracht door een herijking van de strategie. De focus, de organisatie en de merken van USG People zijn daarbij optimaal afgestemd op de trends in de industrie en op de divergerende behoeften van kandidaten en klanten binnen de dienstverlening van USG People. Daarbij worden separate businessmodellen gehanteerd die specifiek zijn toegesneden op de dynamiek in de verschillende markten. USG People onderscheidt drie product-marktcombinaties met ieder een eigen focusgebied.

General Staffing
Specialist Staffing
Professionals
USG People heeft door de jaren heen een uitstekende kennis opgebouwd van de diverse arbeidsmarkten en neemt onderscheidende posities in de genoemde divisies in, in het bijzonder bij de specialistische dienstverlening (Specialist Staffing) en in het hogeropgeleidensegment (Professionals).

USG People streeft naar leidende posities in geselecteerde markten zoals een bepaalde regio, bij een specifieke klantendoelgroep (bijvoorbeeld MKB) of in een geselecteerd vakgebied. Met de herijkte strategie wordt beoogd de posities vooral uit te breiden in perspectiefrijke en goed renderende groeimarkten waarbij steeds gestreefd wordt naar een maximaal rendement en het creëren van waarde. USG People streeft naar een EBITA marge van 6,0% gemiddeld over de cyclus.

Huidige trends
De trends die zichtbaar werden in de laatste maanden van 2012, zoals gemeld bij de publicatie van de vierdekwartaalresultaten, hebben zich, zoals ook blijkt uit diverse marktcijfers, voortgezet in de eerste twee maanden van 2012. De vergelijking met het eerste kwartaal van 2011 is moeilijk doordat de omzet toen met 14% toenam. Mede daardoor was de omzet 11% lager dan de eerste twee maanden van vorig jaar. De omzet per werkdag was in februari gelijk aan die van januari. USG People verwacht met ingang van het tweede kwartaal 2012 een geleidelijk herstel door verbeterde marktomstandigheden en doordat de toegenomen commerciële inspanningen resultaat zullen gaan opleveren.

De brutomarge was stabiel in vergelijking met vorig jaar. De operationele kosten waren lager dan vorig jaar en de kostenverlaging lag volledig in lijn met de eerder aangekondigde besparingen voor 2012. De EBITA in de eerste twee maanden van 2012 steeg ten opzichte van vorig jaar.

Presentaties
De presentaties zullen na de bijeenkomst beschikbaar zijn op de website van USG People.

Jaarverslag 2011
Het jaarverslag 2011 van USG People is vanaf 29 maart 2012 beschikbaar op de website van USG People. Het verslag inclusief jaarrekening is online te raadplegen via www.usgpeople.com. De jaarrekening is nog niet vastgesteld door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, welke op 10 mei 2012 plaatsvindt.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL