USG, omzet groeide met 2%, EBITA stijgt naar € 34 miljoen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 29/10/2011 12:20
Kernpunten derde kwartaal 2011
De omzet groeide naar € 853 miljoen en steeg 2% ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar
Het brutoresultaat daalde met 2% ten opzichte van vorig jaar en de brutomarge kwam uit op 20,7% (3e kwartaal 2010: 21,5%)
De operationele kosten bedroegen € 136 miljoen, 3% lager dan in het derde kwartaal van 2010, en € 7 miljoen lager dan in het voorgaande kwartaal (2e kwartaal 2011: € 143 miljoen).
De EBITA steeg naar € 34 miljoen (EBITA-marge: 4,0%) tegen een EBITA van € 33 miljoen (EBITA-marge: 3,9%) over het derde kwartaal van 2010
De gerapporteerde nettowinst kwam uit op € 12 miljoen ten opzichte van € 22 miljoen in het derde kwartaal van 2010

"We zagen de groei in de uitzendmarkten afnemen, vooral in de industrie kwam de groei lager uit", zei Rob Zandbergen, CEO van USG People. "De doorgevoerde efficiencyverbeteringen in onze organisatie betaalden zich in het derde kwartaal reeds uit in een robuust resultaat. In relatie tot de omzet waren de operationele kosten met 15.9% nooit eerder zo laag waarmee onze concurrentiepositie verder is verstevigd. We zetten nu een volgende stap in het versterken van onze commerciële slagkracht. Wij spelen in op de trends en ontwikkelingen in de markt, die om steeds verdergaande specialisatie vraagt, met een gedifferentieerde strategie voor drie product-markt combinaties. Met ingang van 2012 passen wij onze organisatie aan naar een directe aansturing van onze 5 internationale merken. Met deze strategie brengen wij meer focus aan in onze multibrandportfolio teneinde de businessmodellen en concepten af te stemmen op de uiteenlopende behoeftes van zowel kandidaat als klant. Dit zal leiden tot een verbetering van de groeipotentie en de winstgevendheid voor de groep. "People make the difference" of het nu om werk, ambities dan wel het bieden van oplossingen gaat. Met de herijkte strategie kan USG People ook dit verschil maken, voor al haar stakeholders."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL