USG People versterkt winstgevendheid na succesvolle implementatie van IT-systemen en vereenvoudiging ondersteunende processen in Nederland

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Algemeen advies 07/07/2011 17:14
Almere, 7 juli 2011 - Na de afronding van een succesvolle implementatie van nieuwe informatiesystemen in de backoffice van Nederland, zet USG People vervolgstappen om de operationele kosten structureel te verlagen. De maatregelen die hierbij worden getroffen leveren een structurele verbetering op van het operationele resultaat van € 27 miljoen op jaarbasis. USG People profiteert hiermee van de IT-investeringen die in de afgelopen jaren, ondanks de crisisperiode, zijn voortgezet.

Toepassing van nieuwe technologie, waaronder de vernieuwde informatiesystemen in de Nederlandse backoffice alsook een voortgaande digitalisering van het distributiekanaal, zorgt ervoor dat USG People haar operatie effectiever en meer kostenefficiënt kan uitvoeren. De kostenbasis wordt hierdoor permanent lager en meer flexibel waardoor de winstgevendheid structureel wordt versterkt.

Onlangs werd, na een intensief traject van twee jaar, een nieuw automatiseringssysteem voor de backoffice-processen succesvol in gebruik genomen. Hierdoor kunnen de ondersteunende diensten voor de werkmaatschappijen effectiever en efficiënter worden uitgevoerd. Door de succesvolle implementatie van het systeem kan de personeelsreductie van de backoffice sneller worden gerealiseerd dan was voorzien. Daarnaast worden de IT-kosten verder geflexibiliseerd door outsourcing van de hosting en het werkplek- en infrastructuurbeheer.

Tevens worden in de Nederlandse werkmaatschappijen de operationele kosten verder verlaagd. De commerciële organisatie wordt slagvaardiger ingericht in samenhang met de meer efficiënte distributieprocessen en backoffice-processen. Hierdoor wordt het ondersteunende personeelsbestand gereduceerd en worden de diensten geleverd vanuit een kleiner aantal, maar grotere, kantoren.

De maatregelen betekenen een vermindering van 360 van de 3.900 FTE's en een reductie van 34 van de 614 kantoren in Nederland. De bestaande activiteiten van deze vestigingen worden geconsolideerd met die van nabijgelegen vestigingen zodat de dekking van het netwerk in alle regio's gewaarborgd blijft. Voor de maatregelen wordt in het tweede kwartaal een voorziening opgenomen van circa € 16 miljoen. Het betreft een voorziening van € 13 miljoen voor de afvloeiing van personeel en € 3 miljoen voor de sluiting van vestigingen. In de tweede helft van het jaar zullen daarnaast € 3 miljoen incidentele kosten worden geboekt voor versnelde afschrijvingen van activa en migratie inzake de outsourcing.

USG People verwacht in de tweede helft van 2011 al € 11 miljoen aan kostenbesparingen te realiseren. Vanaf 2012 is er sprake van een structurele verbetering van het kostenniveau met € 27 miljoen per jaar waardoor de winstgevendheid van de Nederlandse operatie verder wordt verstevigd.








Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL